sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Messulippujen voittajien Julistus

Vihdoinkin on se Messulippujen arvontapäivä ! Meitsi saa olla arpajais-isäntä, tämä on ihan huikeeta ! Olisin arponut heti aamusta mutta emäntä sanoi, että miten sinä Nero arvot kun ei ole vielä edes arpalippuja tehty. Jaa, no onko ne arpajaisliput niin tärkeitä vai onko tuo taas jotain emännän hössötyksiä. En nyt kuitenkaan alkanut mököttämään vastaulauseeksi, annoin emännän tehdä ne lipukkeet. Pitäähän silläkin olla joku tehtävä näin tärkeänä päivänä.

Liput kun oli valmiina ja niissä kaikkien arvontaan osallistujien nimet niin olisin voinut tassulla osoittaa mitkä neljä voittaa. Tässäkin emäntä halusi tehdä taas oman pään mukaan ja määräsi että liput pitää laittaa johonkin astiaan. Ekana tuli mieleen mun vesikuppi mutta ei hyväksytty. Tokana olisin ehdottanut mun wuppaa mihin aina kaikki jauhelihatkin laitetaan, ei kelvannut sekään. Emännällä oli kuulemma jo valmis idea missä lippujen arvonta suoritetaan niin kyllähän sen tietää ettei sen päätöksiä kukaan voi kumota, kun on niin jääräpää.

Tässä ensin oikeat vastaukset tietokilpailuun, vaikka vastausten oikeellisuus ei siis vaikuta mitenkään arvontaan. Kaikki halukkaat sai osallistua arpajaisiin.

1) Neron ensimmäisen tyttöystävän nimi on Heta (c)
2) Emäntä on antanut Nerolle myös toisen nimen = Kalevi (b)
3) Neron virallinen kennel-nimi on Frostbite Fonzie (c)
4) Neron mieluisin kesäharrastus on kalojen bongaus järvessä (d)
5) Neron paras uroskaveri asuu Rovaniemellä (b)
6) Pelottavin ääni Neron mielestä tulee skeittilaudasta (a)
7) Nero söi usein pienenä pihalta kiviä (d)
8) Kesäisin Neroa härnäävät kotipihalla harakat (b)
9) Tuoksu mitä Nero eniten inhoaa on kahvi (d)
10) Jos Nero pitkästyy kotona kun isäntäväki katsoo TV:tä niin se alkaa örisemään tauotta (c)

Kiitos kaikille osallistujille ! Kaikilla oli vähintään kolme oikein ja kenelläkään ei ollut ihan kaikkia oikein :)  Arpajaiset on pidetty. Emäntä suunnitteli, meitsi toteutti ja isäntä avusti.

Tässä ovat onnekkaat Messulippujen voittajat:
1) Siinatar 2) Paula 3) Embe 4) Emma

Onnea voittajille !

Laitatko yhteystietosi sähköpostiin: liinukka000@gmail.com niin lippu lähtee postissa jo ennen pääsiäistä, kiitos :)

Tässä vielä kuvamateriaalia itse arvonnasta.

"Emäntä meni laittamaan arpalipukkeet arvontakippoon ja se komensi arvonta-isännän siksi aikaa nurkkaan, selkä arvontapaikalle päin"


"Arvonta-isäntä kutsuttiin paikanpäälle, kaikki oli valmista suurta arpajaista varten. Noista kupeista neljä ensimmäistä esiin tullutta arpalippua voittaa !"

"Sitten alkoi meitsin työ. Kaikki kupit tuoksui karjalanpiirakalle kun emäntä oli syönyt sellaisia ennen arpajaisia"


"Tuosta vaan mutu-tuntumalla"



"Siinä on ensimmäinen voittaja !"

"Seuraava voittaja löytyy siitä !"

"Nyt ei enää jännitä niin paljoa kun pääsi vauhtiin, tää on kivaa !"

"Aha...kolmas arpalippu pongahti sieltä ulos ja ylös !"


"Neljäs onnekas siellä kulmasssa !"



lauantai 28. maaliskuuta 2015

Jännitystä ilmasssa

Mulla on nyt vähän päivät sekaisin sen Rovaniemen reissun jälkeen. Aamulla kun heräsin niin luulin, että tänään on se tietokilpailuun vastanneiden messulippujen arvonta. Emäntä on luvannut, että meitsi saa olla arpajais-isäntä, sekös mua jännittää kun en oo koskaan aikaisemmin arponut mitään. Emäntä sanoo ettei arpajaisten isännän tarvii jännittää vaan ne osallistujathan ne jännää. Ihan sama kun sanosin emännälle, että älä turhaan jännitä vaikka pikkujouluja mitä järjestät kotona kun ne osallistujathan ne jännää.
 
Pettymys oli kuitenkin suuri kun sain kuulla, että ne arpajaiset onkin vasta huomenna !
Tiedätte tunteen kun on oikein odottanut ja latautunut ja luulee että kohta alkaa tapahtumaan niin sitten se siirtyykin päivällä. Ensin tulee ihan lössähtänyt olo, mikään ei huvita. Sitten kun ei jaksa enää hiljaa mököttää niin tulee sellaisia kiukkupuuskia. Mun emäntä tietää ainakin nuo mielialat. Joskus kun on isäntä mennyt epähuomiossa ottamaan viimeisen jäätelön pakkasesta.
 
Joskus kymmenen korvilla aamulla emäntä huuteli mulle keittiöstä lakanoihin, että piristyhän nyt jo Nero. Saat tänään kaupasta erikoisluun ja uuden lelun niin jaksat paremmin odottaa huomista ja arpajaisia. En jaksanut edes lelusta innostua, sinne jäin lakanoihin makoilemaan. Emäntä vielä huuteli lähtiessään jotain *malttamaton kuin pieni lapsi*. En tiedä tarkottiko itseään vai ketä.
 

"Ei kiinnosta uusi lelu....menkää vaan kaupoille, meitsi nukkuu arpajaisiin saakka"

"Ai tämmöinen tuliainen kaupasta...voin nuuhkasta mutta en syö !"




"Jaa tämä on se uusi lelu...no ei oo häävi ja ihan oudon näkönenkin"


"Älä viitsi mamma nauraa....ei olla tän otuksen kanssa saman näköisiä...ite oot !"

"Tää otus vaan matkii meitsin ilmeitä, siitä se johtuu !"

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Tietokilpailu ja arvonta

Ehtoota Vantaalta kaikki lukijat ja blogikamut, nykyiset ja tulevat ! Mun emäntä on menossa bloggaajaksi  Messukeskukseen 10.-12.04.2015. Siellä on silloin kaikki nämä tapahtumat:

OutletExpo / Lapsimessut / ModelExpo / PetExpo / Kädentaito

Täältä löytyy kaikki Messukeskuksen tapahtumat ja ajankohdat:
http://www.messukeskus.com

Emäntä oli saanut postissa neljä vapaalippua tonne messuille ja nyt se haluaa arpoa ne liput kaikkien lukijoiden kesken. Arpajaisiin voi osallistua vastaamalla emännän järjestämään tietokilpailuun. Ei haittaa vaikka ei arvais yhtään kysymystä oikein, kaikki vastaajat osallistuu arvontaan. Arvonta suoritetaan tämän viikon aikana ja voittajat ilmoitetaan sunnuntaina 29.03.2015

Tietokilpailun aiheena on meitsi itse, vähän mua jännittää jos se  mamma keksii jotain noloja kysymyksiä. Tässä ne sitten olisi.

1) Neron ensimmäisen tyttöystävän nimi on:
a) Tara b) Lara c) Heta d) Lettu

2) Emäntä on antanut Nerolle myös toisen nimen, mitä myös käyttää lähes päivittäin:
a) Uolevi b) Kalevi c) Olli d) Paavo

3) Neron virallinen kennel-nimi on:
a) Frozen Bite b) Fonzie's Bite c) Frostbite Fonzie d) Frost Fonzie

4) Neron mieluisin kesäharrastus on:
a) sukellus b) pellolla kirmaaminen c) lintujen bongaus d) kalojen bongaus järvessä

5) Neron paras  uroskaveri asuu:
a) Jyväskylässä b) Rovaniemellä c) Vantaalla d) Seinäjoella

6) Pelottavin ääni Neron mielestä tulee:
a) skeittilaudasta b) ohi ajavasta bussista c) moposta d) imurista

7) Nero söi usein pienenä pihalta:
a) nurmikkoa b) kukkia c) risuja d) kiviä

8) Kesäisin Neroa härnäävät kotipihalla:
a) itikat b) harakat c) oravat d) paarmat

9) Tuoksu mitä Nero eniten inhoaa:
a) sitruuna b) salmiakki c) ruusu d) kahvi

10) Jos Nero pitkästyy kotona kun isäntäväki katsoo tv:tä niin se alkaa:
a) haukkumaan tauotta  b) puremaan huonekaluja c) örisemään tauotta d) istumaan tv: eteen


"Onnea kaikille tietokilpailuun ja arvontaan ! Oli noista emännän kysymyksistä muutama aika nolo mutta antaa nyt olla tämän kerran"

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kuopiossa

 
Kaikki kiva loppuu aikanaan, niin kuin Rovaniemen Kaken luona vierailukin. Sunnuntaina lähdettiin ajamaan etelään kotia kohti. Ei kuitenkaan yhteen putkeen ajettu vaan välipysähdys ja majoittautuminen oli Kuopiossa.
 
Kuopio on mukava paikka ja siellä on kivoja ihmisiä. Oltiin emännän kanssa tänään aamulenkillä niin joku täti tuli vastaan ja pysähtyi juttelemaan. Se kysyi että minkäs rotuinen meitsi onkaan. Emäntä kertoi että amerikanbulldoggi (onneksi ei muuten mun kaikkia noloja lempinimiä alkanut luettelemaan) Niin se täti sanoi että onkos tuo sama rotu kuin siinä Disneyn elokuvassa *Kotia kohti* ? Kuulemma lapset niin tykkää siitä elokuvasta ja varsinkin siitä amerikanbulldogista. Emäntä sano että ihan sama rotu on siinä leffassa kuin meitsikin ja yhtä hönö luonne. Tuon viimeisen olis voinut kyllä jättää mainitsematta. No sain kuitenkin siltä tädiltä rapsutukset niin ei se varmaan uskonut että meitsi mikään hönö luonne on.
 
Nyt ollaan muuten jo kotona. 1700 kilometria takana tässä pikku loman aikana. On siinä istumista meitsilläkin vaikken ratin takana olekaan. Sama koskee isäntää, on silläkin istumista ratin takana kun emäntä höpöttää niitä omia kaskujaan ja laulaa välillä. Kuulemma meitä viihdyttääkseen pitää meteliä. Välillä isäntä sanoo että voihan sitä radiotakin kuunnella ja niin kuunnellaankin mutta ei se estä emäntää laulamasta artistien kanssa ja kaikki mainoksetkin missä pikkasen on taustamusiikkia. Eipä ainakaan kukaan nukahda rattiin tai edes sinne takaosan koiratilaan, jos sitä sanotaan viihdyttämiseksi niin emäntä on superhyvä artisti.
 
"Onkohan täällä Kuopion hotellissa joku sähkön säästökampanja kun joutu meitsi laittamaan pitkät päälle"
 
 

"Päivää Kuopio ! Huonevaraus nimellä Amerikanbulldoggi Nero"


"No nyt ne sotkenut meitsin ja oravan tervetuliaispaketit tai sitten meidät on laitettu vahingossa oravan huoneeseen"


"Kiitos Kuopio oli kiva käydä. Terveisiä sille oravalle että söin ne herkut siitä tervetuliaispussista mutta jätin sinne sen kakkapussin"

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Superlauantai

Superperjantai tuli ja meni. Ei mun mielestä siinä mitään erityistä näkynyt vaikka emäntä hehkuttikin jollain auringonpimennyksellä ja superkuulla. Lisäksi vielä päiväkin jossain vaiheessa seisahtui, ohi meni sekin meitsiltä. Olisko kaikki tapahtunut silloin kun vedin tirsoja Oulun ja Rovaniemen välillä.
 
Tuosta perjantain luonnon yhteensattumista tuli mieleen kun emäntä on usein kertonut kavereille että isännällä ja sillä on myös monta yhteensattumaa. Ensinnäkin molemmat on asuneet pieninä lapsina Aittatiellä. Emäntä Rovaniemellä ja isäntä Helsingissä. Sitten niillä on kuulemma molemmilla penisiliini-allergia, sepäs romanttinen yhteensattuma. Kolmas yhteensattuma on niiden horoskooppimerkki, molemmat on Neitsyitä. Emännän mielestä nuo yhteensattumat merkitsee että oli tähtiin kirjoitetuttu että ne tapaa. En ole kuullut että isäntä olisi tuota tarinaa ikinä kommentoinut mutta kai se hiljaisuus on hyvä merkki.
 
Nyt onkin jo lauantai ja meitsi on päässyt Rovaniemen Kaken luokse. Meillä oli paljon juttuja kerrottavana kun ei olla nähty pitkään aikaan. Kake on näköjään sama velmu kuin ennenkin ja pitihän sen taas vähän tehdä kepposia etelän bulldogille, niin kuin se meitsiä kutsuu. Olipa Kakella myös yksi juttu mitä se ensin yritti salailla koska sitä ujostutti se asia. Ihan turhaan, kaveria ei jätetä eikä sille naureta vaikka mikä olis !
 

"Superperjantaina aamulenkillä, isäntä vielä kuorsaa tuolla takana olevassa rakennuksessa"

"No voihan happamat marjat ! Meitsi ei pääse hotelli-aamiaiselle mukaan"

"Tässä kun odotan emännän silkkipaitakassin päällä niin eivät ainakaan unohda ottaa mua mukaan kun lähdetään ajamaan Rovaniemelle"


"Moikka Kake sulla on täällä pihalla kivoja lumipolkuja ja kukkuloita"


"No jos siellä varaston edessä on jotain yllätystä niin mennään vaan Kake ! Näytä mihin mun kandee mennä !"


"Ai hitsi Kake huijasit mut tälle jäätikölle, nyt lipsuu ja sutii !"
 
"Hehheh Kake ihan hyvä juttu mutta miten tästä jäältä pääsee pois !"


"Joo auta vähän Kake, kohta oon jo jään reunalla"




"Onpas sulla Kake hieno jääpala, saanko ottaa !"

"                  "Jos nyt hiivin huomaamattomasti hakemaan sen Kaken jääpalan....
ei se varmaan huomaa.."
     ,

"Ai se huomas kuitenkin"

"Unohdettiin sitten se jääpala. Kake sano mulle että uskallatkos etelän bulldoggi mennä meidän talon katolle !"
 
"Kato Kake tästä mä pääsen teidän talon katolle ihan helposti ! Ai mamma tulikin kieltämään, ei sitten mennä"
 
 

"Haha etelän bulldoggi, meinasitko oikeesti mennä sinne katolle !"

"Ai nyt mä arvaan mikä se Kaken salaisuus on...sillä on sisävaipat"

"Kuule Kake tosi äijät ei vaippoja häpeile. Kohta se leikkaus auttaa ja sitten pärjäät taas ilman"

"Aamupalan odotusta, Kreikkalainen uunimunakas..mmmm..."
"Päivälenkillä Kake näytti taas parhaat viestit, luettiin yhdessä koska meitsi ei aina ymmärrä Lapin murretta"


"Kake sanoo aina että ennen risteystä pitää katsoa sekä oikealle että vasemmalle"

"Kake oli kertonut kylillä etukäteen että etelän bulldoggi tulee kyläilemään. Uteliaita riitti matkan varrella, pitihän se etelän ihme nähdä"



perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kake täältä tullaan !

 
Terve ! Meitsi on Oulussa ! Ai yllätys...no niin mullekin. Isäntäväki kerto mulle vasta tänään aamulla klo 05.00 kun herätyskello pirahteli, että nyt Nero lähdetään lomalle ! Ne väittää ettei mulle voi kertoa etukäteen mitään lomajuttuja koska sitten jännitän ja vahtaan ikkunasta ulos ja kaikkia isäntäväen liikkeitä monta päivää.
 
Ei mua alkanut jännittämään yhtään vaikka ne kerto aamuviideltä tosta lomasta, pikkasen vihlasi vatsan pohjasta  mutta ei sen kummempaa. Onhan näitä mökkeilyjä ja kylpylälomia nähty ja koettu, mitä niitä nyt tarvii meitsin enää jännittää.
 
Oltiin ajettu jo parisataa kilsaa kotoa ja sitten emäntä lipsautti suustaan...luuli vissiin että meitsi veti tirsoja auton takaosassa eikä ole kuulolla...*Minkäs ikänen se Kake nyt onkaan...onpas kiva nähdä taas Kake ja sen perhe* Hä... Rovaniemen Kake !!?? Meitsin paras kaveri ja luottoystävä ! Ai me ollaankin sinne matkalla, äkkiä äkkiä !!*
 
Emäntää ehkä pikkasen kadutti myöhemmin kun se lipsautti sen että ollaan matkalla Rovaniemen Kaken luokse. Mullahan ei tarvii olla sitä ajantajua koska olen koira niin oletan että jos puhutaan Rovaniemen Kaken tapaamisesta niin se tapahtuu nyt heti eikä vuorokautta myöhemmin !
 
 

"Eka pysähdys Joutsassa....kiire kiire...Kake täältä tullaan, ei oo enää pitkä matka ! Jotain 600 kilsaa vaan"

"Toinen pysähdys...ja pikapissit....Vihantasalmi...Kake enää jotain 400 kilsaa sinne..täältä tullaan !"




"Onpas näitä matkaa hidastavia taukoja nyt paljon....olisko Tyrnävä tai sinnepäin....Kake täällä pitää käyttää hidastavia suojateitä...omituinen paikka"

"Aijaa vielä yksi pitkä pysähdys ennen Rovaniemen Kakea...hotellissa..ja yötä ?"


"Ei paljon naurata vaikka sain respasta tervetuliaiskirjekuoren. Siis huomenna vasta Kaken paikassa ?"


"Joo joo ihan kivasti ajateltu hotellilta että meitsille herkkupala...mutta Kaken kanssa peuhaaminen jo tänään olis ollut kivempaa"

"Lohtulenkki tuulisessa Oulussa"
 


"On hienot maisemat mutta onko monta tuntia vielä huomiseen ?"



"No nyt ne menee kuulemma syömään illallista ja meitsi jää tänne hotellihuoneeseen yksin"




"No menkää nyt sitten  syömään mutta aamulla taas viideltä herätys niin ollaan Kaken luona kasilta !"

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Auringon metsästystä

 
Muistatte varmaan kun emäntä eilen hypetti sitä kun oli hyväksytty Kevätmessuille bloggariksi.Tänään palattiin normaali rytmiin. Aamupäivä sisäsiivousta ja iltapäivä pihahommia. Emäntä sanokin että tästä on bloggarin glamouri jotenkin haihtunut verrattuna eiliseen, kun takapihalla meitsin talven aikana jättämiä sattumia keräsi lapiolla pussiin.
 
Meitsi ei kyllä valita, aurinko lämmitti mukavasti takapihalla. Välillä vaan piti vaihtaa paikkaa kun se aurinko ei pysy samassa paikassa pitkää aikaa. Tuli tässä hommiakin tehtyä, isännän kanssa leikeltiin pensaita ja puita. Ihan mielellään autoin isäntää leikkuuhommissa, mamman apulaiseksi en viitsinyt mennä niitä sattumia hangesta etsimään.
 

"Mamma lopeta jo sisäsiivoukset, ulkona on aurinkoa ja lämmintä !"

"Kiitos vaan pedin tuomisesta, tämä ei kuitenkaan ole aurinkoinen paikka vaan puolivarjoinen"

"Kiitos nyt on aurinkoinen"

"Vihdoinkin koko perhe ulkona, tähän aikaan pihan aurinkoisin paikka on hieman hankala...pistää..."
"Mitäs pienistä pistelyistä, aijai kun se lämmittää mukavasti"

"Onkohan naapurin Eetulla enemmän aurinkoisia paikkoja..."


"Nyt se aurinko siirty tänne aidan viereen, mamma meitsi on täällä jos haluut antaa huikopalaa !"

"Välillä leikkuuhommia isännän kanssa, nyt tarkkana, siitä just !"

"Kato mamma me ollaan oltu isännän kanssa ahkeria, nälkähän siinä tuli. Voisitko grillata meille jotain"

 

"Iltapäivällä saunahommia, isäntä ota kiinni jos haluat kiukaan lämpimäksi !"