torstai 3. maaliskuuta 2016

Hauva-vauva

 
 
Täällä on vähän sellaisia ruikulikuulumisia. Meitsillä on vatsa oikutellut, yksi päivää vaan kesken päivän tuli tarve mennä takapihalle. No arvatkaa onko meitsille opetettu oven aukaisua, ei oo. Isäntäväki oli töissä ja meitsin piti tehdä strategiat että minne ne jutskat oikein teen kun uloskaan ei päässyt.
 
Koirahan on siisti eläin, ei tee jutskia omaan pesään. Menin mahdollisimman kauas mielipaikoistani olkkarista ja makkarista. Sopiva paikka oli alakerran takkahuone ja strategisesti päätin heittää jutskat niin että näkyy heti ulko-ovelle kun isäntäväki tulee kotiin niin ei kumpikaan astu läjien päälle.  En olis todellakaan jaksanut kipeänä kuunnella kun mamma putsaa korkkaria ja yökkää nenäliinaan.
 
Isäntä tuli sinä päivänä ekana, pikkasen vaan huokas että ohhoh ja haki muovikasseja. Mamma tuli siinä vaiheessa kun eka pussi oli jo täytettynä ulkokuistilla ja sano että onpas onni kun tuli vasta isännän jälkeen.
 
Meitsi laitettiin heti erikoisruokavaliolle, sehän tossa vatsataudissa on parasta. Pari päivää oon syönyt keitettyä kanafilettä, kanalientä, kermaviiliä, riisiä ja raejuustoa. Parit pillerit sinne sekaan ja nyt on jo vatsa rauhottunut. Nyt on jo menossa se vaihe kun mamma huokailee että onko se jäbä mennyt ummelle kun ei mitään ole tapahtunut pariin päivään. Ootan niin itsekin sitä ekaa jutskaa niin päästään taas normaaliin päivärytmiin.
 
 
"Siellähän porisee meitsin naturel kanafileet, voinko odottaessa ottaa noita maustettuja ?"

"Mamma käski isännän tuoda kaupasta potilaalle lelun. Lähikaupassa oli vaan tämmöinen hauva-vauvan lelu"

"Voin maistaa jos et mamma sano mua hauva-vauvaksi !"

"Plääh....nyt se mamma sano sen hauva-vauva !"

"Ei naurata noi hauva-vauva jutut, oon iso jätkä kellä vaan sattuu olemaan ripuli !"

"Mene vaan mamma töihin, tää hauva-vauva teki nyt päiväpesän sun paikalle ja kuka nyt pikkuiselta hauva-vauvalta mitään kieltäisi !"

14 kommenttia:

 1. Voi mikä kurja tauti sulla on ollut. Onneksi on nyt rauhoittunut. Ihan tuli mieleeni kun aikoinaan itse tulin iltavuorosta kotiin ja omalla koiralla oli myös ollut "vatsavaivoja". Toisin kuin sinä, se oli hakenut ympäri taloa ulospääsyä ja koittanut pidätellä. No, senhän tietää, mitä siinä tapahtuu, kun se paineella tulee väkisin. Oli kiva ruveta siivoilemaan koko huusholli työpäivän päätteeksi =D. Tuon hauskan vauvalelun olet kyllä ansainnut. Kivat kuvat nuo "kieli ukona" ja sen alapuolella "kuono rutussa" =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota paineella päästelyä en oo vielä kokeillutkaan :)
   t. Nero

   Poista
 2. Ee oo mahataati mukava juttu ollenkaa. Kurjoo ku semmonen iski. Toevottavasti se mahas pallaatus äkkijä tuas normaaliin järjestykseen. Hyvät on taatievväät kyllä:)
  Joskus on kuule hyväks heettäätyvä semmoseks haavva-vaavvaks...suapi semmosta erikoeskohteluva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun se mamma alkaa lässyttämään kun se puhuu hauva-vauvasta...
   t. Nero

   Poista
 3. Tuo on ihan kamalaa, jos tulee mahakipu ja kakkahätä ja ei pääse ulos! Miten sitä pienenä tulikin roiskittua sinne tänne, mutta nyt ei mielellään sellaista sisälle laskisi... Onneksi meillä tulee ripulihädät yleensä vain keskellä yötä, niin Emäntä on paikalla viemässä ulos. (Joskus sängystä on kyllä kuulunut uninen: "Tee vaan sisälle. Ei se haittaa. Siivotaan aamulla.", mutta aina se on kuitenkin lopulta ylös könynnyt ja lähtenyt käyttämään ulkona.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ulos on meitsistäkin kivempi tehdä alla 20 asteen pakkasella..
   t. Nero

   Poista
 4. Voi ei, kurja pöpö!! Hyvä että se on jo nitistetty - ja pieni harmihan tuo hauvavauvaksi kutsuminen on. Pahempaa olisi, jos masujutska olisi jatkunut ja tutin sijaan olisi tuotu kaupasta Pampersit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pampersit ! Älä kerro mun mammalle !
   t. Nero

   Poista
 5. Auts, olipa kelju juttu se vatsakipu. Onneksi ei pitkään kestänyt. Onkohan jotan pöpöä nyt liikkeellä.
  Hauska leluhan toi on, älä ole kuulevinaskaan mitään hauva-vauvajuttuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma vähän epäili että hirven raakaluu olis aiheuttanut mutta ei sitä varmuudella tiedä jos vaikka jossain viestissä lenkin varrella olis ollut jonkun jättämä jekku
   t. Nero

   Poista
 6. No voi kakka, kirjaimellisesti!

  Kanafile kuulostaa kyllä hyvältä, että sikäli erikoisruokavalio voi olla ihan kiva juttu. Paranemista silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo keitetyt kanafileet raejuustopedillä on mun herkku
   t. Nero

   Poista
 7. Joks oot tervehtynny, kuoma? Eipä sitä oo kipeenä kiva olla, vaikka kui sais herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitettu tauti mutta onneksi kanafilettä on vielä jäljellä
   t. Nero

   Poista