tiistai 17. huhtikuuta 2018

Ne on täällä taas !


Nyt ne taas tuli, arvaatteko mitkä ? No ne kyyhkyläiset kuistille ! Nehän rakensi viime vuonna pesän kuistipuuhun ja teki kahdet poikaset. Tällä viikolla kyyhkyläiset on taas tutkinut kuistipuuta ja lennellyt eestaas.  

Meitsi on kans yrittänyt nähdä niitä kyyhkyläisiä mutta oon vaan kuullut sitä kolinaa katolla ja semmosta kurnutusta. Mamma sano että meitsi ei saa mennä liian lähelle tuijottamaan tai ne säikähtää isoa päätä. En nyt viitsinyt kommentoida mutta jos pään koosta puhutaan niin ei kannattais mamman kuvailla ja tuijotella niitä ettei ne saa raumoja.

Mamma sano että ei sitä vielä tiedä rakentaako ne pesän ihan kuistin viereen kun aika paljon siinä rampataan takapihalle ja takasin, on pikkasen rauhaton paikka. No rakensi ne ainakin viime vuonna mutta meitsi sit raportoi jos ne jää tohon asumaan pidemmäksi aikaa.


"Hei toi kurnutus kuulostaa jotenkin tutulta..."

"Tuolla ylhäällä kolisee ja kurnutuskin kuuluu sieltä !"

"Nyt muistan ! Ne on ne kyyhkyläiset ! Pitää mennä vissiin tarkkailemaan ikkunasta vaikka just meinas uni vetasta"

"Joo joo mamma....en säikyttele enkä hauku kyyhkyläisiä"

"Meen tälleen matalammaksi niin meitsi näkee kyyhkyläiset mutta ne ei näe meitsiä"

"Niin mitä mamma....joo pää kanssa piiloon ettei ne säikähdä"

"Kerro mamma sit kun ne on pihalla tai kuistilla niin meitsi tulee täältä piilosta katsomaan !"


"Krrrrr......isopäiset koira ja emäntä tuolla ikkunan takana mutta jos oikein muistan niin ihan hyväntahtosia"
11 kommenttia:

 1. Heti otsikosta arvattiin kenestä on kyse! Mahtavaa, että ne on tulleet takaisin. Olitte niin hyviä naapureita, että paikka jäi niille mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ne taas eilen illalla pyöri kuistin ja isomman pihapuun välillä, kai ne vielä miettii kumpi on se parempi pesäpuu
   t. Nero

   Poista
 2. Mikäs kyyhkyjen on teidän luona asustellessa, kun on noin huomaavainen vuokranantaja. Tulevat varmasti joka vuosi. Saattavat vielä perustaa yhdyskunnan sinne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, mahtuuhan tonne pihalle vaikka isompikin määrä mutta sit vois loppua pesäpaikat kesken jos ne ei suostu asumaan kerrospesissä
   t. Nero

   Poista
 3. Ompa mukavata ku tulivat tuas :) Siinä sulla riittää hommoo niihen pesäntekkoo kahtoissa ja sittä niitä poekasija paementaissa. Hyvä seon silimällä pittee niitä ettee vuan tule mikkää pahanilimanlintu niitä hätistelemmään. Kerkijät mammas hoehkija hättiin. Hienot kuvat on mammas tuas näpsässy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää se varmaan meitsin joku vastuu ottaa jos ne tohon kuistipuuhun asettuu, pientä palkankorotusta voisin mammanlta kysäistä vahtihommista.
   t. Nero

   Poista
 4. Kyä on hianoo, ku kyyhkyt tuli takas, ootte niiku niitten luattokamuja ja silleen, Nero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma on ihan innoissaan kun se tykkää katsella ja kuvata kyyhkyläisiä, kyl meitsikin vanittaa niitä.
   t. Nero

   Poista
 5. Meinasin sanoa, että kurnutushan saattaa kuulua vaikka sammakoista, mutta tuossa viimeisessä kuvassa ei kyllä tepastele mikään Kermit. Kyyhky mikä kyyhky - ja selvästikään se ei ole liian herkkä isoille päille. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isopääjengi on kyyhkyläisille jo tuttuja niin eivät hätkähdä vaikka ikkunasta semmosia kurkistais
   t. Nero

   Poista