lauantai 23. huhtikuuta 2016

Vapun suunnittelua

 
Tänään mamma on sunnitellut vappua. Joskus viikon päästä on taas se päivä kun isäntäväki lähtee sinne Helsinkiin, korkealle mäelle retkelle. Aamusta ne suhahtaa tosta pihasta taksilla ja iltapäivällä suhahtaa taksilla takaisin. Tai tohon pihaan suhahtaa aika monta taksia kun ne kaveritkin tulee meille pitsalle ja kuuntelemaan musiikkia.
 
Mamma oli jo tänään ihan vappumielellä, etsiskeli sopivia kesäkenkiä ja paitaa mitkä laittaa sitten sinne mäelle. Just kun oli löytänyt sopivat kesäasusteet niin sattui katsomaan ikkunasta ulos. Siellä tuli semmosia siankorvan kokoisia lumihiutaleita ja maa oli ihan valkoinen.
 
Mamma sanoi ruman sanan ja toivoi ettei vappuna olis samanlainen keli. Ei ole kuulemma kumisaappaisiin sopivaa röyhelöpaitaa ja vappukampaus menee lättänäksi pipo päässä.
 
 
"Mamma nyt oot ihan ajatuksissa sen vapun suunnittelun takia...meitsi ei tykkää tomaatista, missä mun lauantai-aamun jogurtti ?"

"Ei tuo jogurtiksi muutu vaikka kuinka tuijottais"
"Siellähän näkyy pöydällä olevan sitä mun lempijogurttia, vink vink !"
 
"Haloo se vappu on viikon päästä mutta meitsin lauantaijogurtin aika on nyt !"

"No vihdoin....olipas kovan työn takana näin vappua ennen"
 
 
"Oho....nyt se mamma puhuu rumia sanoja kun kesä on peruttu"

14 kommenttia:

 1. Voihan vappu sentään, niin se tulla jolkottaa sieltä. Mammahan hyvis ajois alkaa suunnittelun, no perinteisesti teillähän on ollu musiikinkuuntelijoita ja sinä saat paljo rapsutuksii, eiks oo kivaa? Vai että tomaattii aamupalaks, no ei käy sanottii pankis. Hyvä ku sait jugurtin, nyt ei muuta ku ulos meiän karvaturrin kaa. Kivaa viikonloppuu teille. T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu rapsutuksia ja lattialle tippuneita pizzan paloja, mikäs sen mukavempaa. Kivaa sunnuntaita !
   t. Nero

   Poista
 2. Huh, lunta ja tomaattia! Ei ollu asiat kohdillaan teillä. Meillä ei lunta, räntää tai rakeita olla onneksi nähty, vähän vesipisaroita vain. Palvelijatar on niin kypsä koko vapusta, ettei ole yhtään valmistautunut juhlimaan. Perinteisesti taidetaan vappupäivänä poiketa kaupungilla, ellei lunta tai muuta märkää tule taivaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen omituinen lauantai mutta onneksi illemmalla lumisade lakkasi ja standardimittainen lauantai-luu tarjoiltiin
   t. Nero

   Poista
 3. Voihan jugurtti! Ostan sulle litran purkin ja käyn kätkemässä puutarhaasi ;) Ai niin, en osaa suunnistaa teille ja sulta voi mennä maha sekaisin, eikä se olis vappuna kivaa :(
  Auta mammaa valitsemaan järkeviä hepeniä, kelistä riippuen tietenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään järkeviä hepeniä osaa valita, kylmissään on siellä mäellä aina mutta onneksi ei ole koskaan flunssaa saanut.
   t. Nero

   Poista
 4. Sano mammalle että huuljpunan voepi hyvästi soennuttoo pipon värriin (jos ee oo valakonen) ja kumjkenkiin :) No ee toellaa...eehän se oo mukavata juhlija jos lunta tulloo. Kyllä olj tiukassa sinun jukurttis.Onneks kuitennii saet.Lunta on sattoo hipsinnä tiälläe. Ja noosviikolla lissee. Mutta ee saa vappuna :) Toevotaan aenahhii. Tuo nenä pöövvärreonalla-kuva on iha huippu :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan se menee etsimään kauppakeskuksesta kumisaappaita korkeilla koroilla, varmuuden vuoksi.
   t. Nero

   Poista
 5. Onpas teillä ollut jouluisen näköistä ulkona! :D Ja vappuhan on hassuttelujuhla, että kyllä silloin voi ihan hyvin olla kumppareissa ja röyhelöpaidassa!
  Meillä ei olisi mikään ruoka turvassa, jos Lucy-neidin nenä yltäisi pöydän reunalle, mutta sinä taidat osata kunnioittaa pöytärauhaa. Hyvä, että sait jugurtin lopulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskalla pöydältä luvatta lohmasta ruokaa vaikka pikkasen välillä sinne kurkistelen.
   t. Nero

   Poista
 6. Teillä on ollut oikein kunnon vappusää, vaikka ei vappu ihan vielä ole. Täälläkin vähän tuli lunta, mutta ei sitä maahan jäänyt. Toivottavasti vappuna on sitten kaunista, että mamma saa laittaa kesähepenet päälle.

  Kyllä minäkin söisin mieluummin jugurttia kuin tomaattia.

  Ihana-ihana kuva sinun kirsustasi. Mmmmmmuiskis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsu on vissiin mun kuvauksellisin kohta, mammalla se on vasen korva.
   t. Nero

   Poista
 7. Kannataa muuten olla vähän varuillaan, koska yksi kissanainen saattaa tulla nurkan taa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma olis varmaan iloinen kun törmäis vappuna röyhelöpaitaiseen kissanaiseen !
   t. Nero

   Poista