perjantai 25. tammikuuta 2019

Superpakkasen varusteet


On vähän vaihtelevia kelejä pitänyt tällä viikolla. Välillä pakkanen paukkuu (mamma kyllä väittää että se on meitsi joka paukkuu). Sitten pakkasen jälkeen yhtäkkiä lauhtuu ja sataa lunta. Ulkoilutiet on välillä tosi liukkaita kun on satanut lunta tai sitten muuten vaan jäätynyt tie. 

Mammakin sai kokea tällä viikolla sen liukkaan tien. Lähti kotoa töihin ajamaan niin ekassa ylämäessä se ei keskittynyt tarpeeksi ja auto jäi sutimaan eikä mennyt eteenpäin. Mamma oli oman kertomuksen mukaan lähtenyt sitten peruuttamaan että ottais uutta vauhtia ja pääsis silleen mäen päälle. Auto olikin luisunut penkkaan ja ei liikkunut enää eteen eikä taakse. Mamma yritti potkia talvikorkkarilla lunta pois renkaitten edestä. Ei se homma oikein edennyt mutta onneksi kaksi ystävällistä ohi ajanutta autoilijaa oli pysähtynyt auttamaan.  Ne oli laittanut hiekkaa tielle ja yrittänyt hinatakin omalla autolla mamman autoa mutta se oli niin jumissa ettei liikkunut. Mamma joutu soittamaan hinausauton ja se tuli nopeasti. Mamma myöhästy töistä vaan tunnin vaikka oli noin paljon tapahtumia.

Mamma selitti illalla isännälle että sen takia jäi jumiin mäkeen kun sen auto on takavetoinen. Isäntä kysy että miksi sitten halusi ehdottomasti tuon auton vaikka tiesi että takavetoinen ei ole sen juttu. Mamma sano että koska se on niin nätti ja oikean värinen. Jep eihän me isännän kanssa alettu mitään väittelemään, oltiin hiljaa vaan. Mamma vielä lisäsi että onhan se ollut tosi  pyyteetön kun otti pahimmmilla lumimyräköillä isännän nelivedon ja antoi nätin auton isännälle lainaksi.

Tänään mamma tuli kotiin niin se sano että meitsille on jotain uutta superpakkasille !
Se oli ostanut koirien tossut. Joo myönnetään että on pehmeät ja lämpimät mutta ei ehkä meitsin juttu. Mamma sano että ekalla kerralla tuntuu kaikille koirille hankalilta mutta seuraavalla kerralla ei edes huomaa että ne on jaloissa. 


"Jaa että tämmöset tossut superpakkasia varten"

"Ihan pehmeät ja lämpimät mutta en osaa kävellä...."

"Ai ei voi tietää jollei yritä....no selvä sitten....mamman vastuulla..."


"Ai tälleenkö mamma...."

"Näyttääkö hyvältä ??"

"Nyt mamma keksin, meitsi alkaa harrastamaan nyrkkeilyä !""Otatko mamma nyt nämä pois, kokeillaan sitten lenkillä superpakkasella"10 kommenttia:

 1. Joskus sitä sattuu tuola tiempiällä niinnii että jootuuhhii ravviin liukkaalla. Onneks mammas kuitennii sae apuja eekä vahinkojakkaa sattunna.
  Kuule kuomahyvä, nuo tossut on iha mahtavan hyvät pakkasilla. Voepi kuule raahassa männä vaekka minnekkä eekä palella käpsiä. Ja niihin tottuu kyllä äkkijä. Alaku tunnustaa hankalalle vuan siitä se lähtöö ja kohta et ies muistakkaa etton mittää tossuja jalassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meitsi lupaa koittaa tossuja superpakkasella, raportoin sitten miten meni.
   t. Nero

   Poista
 2. Tossut on tosiaan mainiot pakkasilla, Nero. Opettele vaan käyttään niitä, kyl niihin tottuu, melkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma sano että huomiseksi luvattu superpakkasta, meitsi sitten varmaan koittaa noita tossuja lenkillä.
   t. Nero

   Poista
 3. Miten söpöt töppöset! <3 Noilla ei jää ylämäkeen sutimaan! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sais mammakin vaihtaa talvikorkkarit tämmösiin töppösiin
   t. Nero

   Poista
 4. Kiltistihän sinä olet noita tossuja sovitellut! Meillä Lucy meinasi ottaa tossut omin hampain pois. Onneksi ei ehtint, kun eivät olleet sopivat, niin sai vielä palauttaa tossut kauppaan. :) Toivottavasti noista on apua sinulle pakkaskeleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin kiitti vinkistä Lucy, hampailla en koittanutkaan
   T. Nero

   Poista
 5. Nyrkkeilijän otteet sulla, Nero! Hyvältä näyttää asentosi.
  Mulla on ollu kahdenlaiset tossut elämäni aikana, eivät pysy jaloissa millään. Sitten eukko keksi ommella tossut haalarin lahjeisiin kiinni. Johan pysyvät. Vielä ei olla sitä tossuhaalaria käytetty, mutta saattaa iltalenkillä olla tarpeen, jos tuosta vielä pakastuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ovela systeemi tollanen haalareihin ommellut tossut, sen vois patentoida sano mamma.
   t. Nero

   Poista