lauantai 19. tammikuuta 2019

Talviset kirmailut ja Gordon


Pirtsakkaa lauantaita kaikille ! 

Meilläkin on kirpsakka pakkanen ja paljon lunta. Ollaan mamman kanssa tänään nautittu lumesta takapihalla. Isäntä ei oo kotona kun se on kisailemessa, sitä penkkiä punnertamassa.

Pikkasen ihmetyttää miksi isäntä lähti pois kotoa sitä penkkiä punnertamaan kun kotonakin vois sitä tehdä. Keittiössä on ainakin neljä penkkiä pöydän ympärillä ja mamma sano että ne rottinkia niin tosi kevyt nostella imuroidessa. Ois se isäntäkin päässyt vähemmällä punnertamisella rottinkisten penkkien kanssa, nyt menee kauas ja punnertelee melkein puolitoistasataa kiloa. 

Onneksi mamma jäi kotiin meitsin seuraksi kun on ollut niin kiva ulkoiluilmakin. Usein se kyllä lähtee isännän kisoja katsomaan omalla autolla, isännän kun pitää mennä etukäteen punnitukseen.

Tänään ne kisat oli mamman mielestä niin monimutkaisen reitin päässä että jäi suosiolla kotiin ettei tarvii eksyä matkalla. Mamman autossa on se navigaattori mutta se on kuulemma huono. Mamma katsoo autoilureitin aina etukäteen kartasta ja painaa reitin lähimuistiin. Lähtiessä se laittaa navigaattorin päälle ja alkaa matkan aikana kinastelemaan sen kanssa reitistä. Sitten kun mamma on mennyt eka kerran kolmannesta oikealle eikä toisesta niin kuin navigaattori käskee niin laite laitetaan kiinni ja soitetaan isännälle että minnes nyt pitää ajaa kun se navigaattori ei taaskaan osannnut hommaansa.

Auringon ja lumen lisäksi tänään oli muutakin kivaa tapahtumaa. Eka kerran pääsin vaihtamaan kuulumiset meidän kylän Gordonin kanssa. Se asuu aika lähellä mutta meillä on ihan eri lenkkeilyajat niin ei olla törmäilty. Gordonia pikkasen ujostutti alussa mutta sitten se alko luottamaan meitsiin ja sovittiin kevääksi seuraava tapaaminen. 


"Täältä mamma tullaan kirmailemaan lumessa !"

 
"Kato mamma takapihan hylje !"

"
"Kirmaileva vasikka !"

"Heh.....kyllä kohta lauantailuu maistuu !"

"Ai lenkille vielä ennen luuhommia !"

"Moikka meitsi on Nero, ihan tosta läheltä"

"Noh Nero....Gordoniksi kutsuvat mua"

"Ei tarvii Gordon meitsiä ujostella vaikka aika isopäinen oon. Mamma sanoo että leuat on terästä ja sydän kultaa"


"Okei Nero sitten...tulisitko keväälläkin mun kanssa tähän samaan paikkaan vaihtamaan kylän kuulumiset"10 kommenttia:

 1. Hauskannäköistä tuo lumessa kirmailu! :) Kerrankin on niin paljon lunta, että pitkäjalkaiset koirat saa kokea, miltä tuntuu olla mäyräkoira ensilumen jälkeen. ;) :D
  Toivottavasti isännän punnertaminen on sujunut hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pokaali mukana isäntä tuli kotiin kai se tarkottaa että aika hyvin meni kisa. Miten te Lucy Ja Roni pääsette nyt metsälenkillä eteenpäin kun teillä on varmaan kirsuun saakka lunta.
   t. Nero

   Poista
  2. Vau! Onnea pokaalista isännälle! :)
   Me emme valitettavasti pääse metsälenkeille ennen kevättä. :( Pururadalla on hiihtolatu, joten sinne ei saa mennä kävelemään ja jos mitään muuta polkua ei löydy, missä joku olisi jo tallannut tietä auki, niin sitten täytyy tyytyä kävelemään pyöräteitä pitkin. Mutta sitä hauskempaa on sitten päästä taas metsän hajuja haistelemaan keväällä, kun on ollut monen kuukauden tauko! :)

   Poista
  3. Kiitos onnitteluista isännän puolesta. Sai se muuten pronssia SM-kisoissakin vähän aikaa sitten, kolmen lajin yhdistelmässä. Tää oli kuulemma sellainen välikisa ja yksi laji vaan. Toivottavasti kesä tulee pian niin pääsette tekin metsään kirmailemaan!
   t. Nero

   Poista
 2. Olet Nero niin upea ja iso ilmestys, että tuollaiset pikku-Gordonit ensin vähän suhtautuvat varauksellisesti. Varmasti se seuraavalla kerralla on luottavaisempi. Minä nostan ensitapaamisella ison uhon ettei kaveri luule minun pelkäävän. On mulla isojakin urospuolisia kavereita, vaikka aluksi olenkin tehnyt selväksi, etten kokoa kumarra. Palvelijatar motkottaa, että pitää osata lähestyä arvokkaasti. Se ei ymmärrä, että niinhän minä juuri teen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh meitsille on aika tuttua että pienemmät kolleegat ensin haukkuu mutta ei se meitsiä haittaa, kaikista on tullut kavereita ketä on päässyt kirsuttelemaan.
   t. Nero

   Poista
 3. Jopa on hienoja lumessa kirmaelu kuvija! Toevottavasti ee kovin pakkaseks herkijä sielä että tarkenet jatkoo nuita hommija.
  Ompa mukava ku oot suanna uuvven kaverin. Näätästää oekeen sopusalle kaverille. Ja takkuulla uskaltaatuu sinun kansa kuulumisten vaehtamissiin ku oot nuin hyvätapanen herrasmies. Toesin ku "joku määräkoera", sano äet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kyllä kiva tavata useamminkin tavata tuo Gordon kun ollaan jo tutustuttu. Sinä se Iivari oot muuten semmonen vilosooffi ettei toista ole, sanoo mamma ja meitsi on samaa mieltä.
   t. Nero

   Poista
 4. Aikamoinen eläintarha teidän lumisella pihalla! :-D Kaikki yhtä söpöjä! Ja Godon myös. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh meitsi on vissiin semmonen sarmantti eläin.
   t. Nero

   Poista