perjantai 21. helmikuuta 2020

Kannuksen reissullaHeippa kamut pitkästä aikaa. Meitsin sihteeri mamma ei oo vähään aikaan laittanut tänne raporttia. Se on muka niin kiireinen nykyään ja kiireiden jälkeen väsynyt...tai siis laiska jos meitsiltä kysytään.

Onneksi nyt meitsi pääsee kertomaan ja lesoilemaan kun olin viime viikonloppuna reissussa! Oltiin sukuloimassa semmosessa kaupungissa kun Kannus.

Voi että meitsillä oli kivaa. Ihan viiden tähden palvelu ja huomio. Siellä Kannuksessa asuu semmonen koululainen Madde. Mamma on kertonut  että se on Madden täti. Madde oli taas valmistellut etukäteen meitsin visiittiä ja oli laittanut valmiiksi esillle sen oman vauva-täkin ja tyynyn. Meitsi sai ne ihan omaksi ja mukaan! 

Herkkupalojakin tuli tasaisin välein, ei tarvinnut kerjätä niin kuin kotona. Yksi tosi jännä juttu siellä talossa on. Siellä nimittäin kummittelee. Mamma kerto että se talo on rakennettu 
1800-luvun alussa ja entiset asukkaat kiertelee kummituksina katsomassa että taloa kunnioitetaan. 

Kyllä sitä taloa on kovasti kunnioitettu, entisöintiä tehty ja mamma on ihan rakastunut kaikkeen vanhanajan tavaraan mitä siellä on. Meitsiä ehkä pikkasen jännitti ne kummitukset ja nukuin yöllä vaan kevyttä koiranunta... siltä varalta jos ne liikkuu siellä talossa. No ei siellä yöllä mitään kuulunut kun mamma kuorsasi ja ehkä kummituksetkaan ei uskalla tulla katselemaan sellaiseen meteliin.

On se haikeata aina lähteä kivasta paikasta kotimatkalle. Onneksi sain mukaan Madden täkin ja tyynyn niin voin muistella kotona siinä loikoillessa.


"Ai mikä ylläri Madde sulla on meitsille?"

"Ai tämmönen ylläri, onpa Madde tosi hieno täkki ja tyyny!"

"Hmmmm….meitsillä ei kyllä kotona oo näin hienoja..."

"Jaahas täällähän valmistellaan iltapalukkaa….hirvenliha ja juusto ainakin tuoksuu..."


"Höpö höpö mamma en oo menossa mitään kerjäämään!"

"Pakko kai tähän on vähäksi aikaa pysähtyä kun mamma tuijottaa"

"Jaahas nyt mamma alko katsomaan ameriikan talenttia...meitsi voi jatkaa kohteeseen ilman että se huomaa"


"Voi ihanuus mikä tuoksu on hirvenlihassa..."


"Joo tänne vaan kitaa kohti, kalkkunakin käy välipalana"


"Ai tuliko mamma mainoskatko ameriikan talenttiin....en oo kerjännyt kato ihan tyhjä suu""Mentäiskö isäntä äijälenkille....meitsillä ois vähän jutskia hoidettavana"


"Onpas ollut kivaa....nyt kyllä silmä luppasee…."


"Hyvää yötä kaikille, kummituksillekin"


"On se aina niin haikeata kotiin lähteminen kivasta paikasta....onneksi sain Maddelta täkin ja tyynyn niin voin kotona lepäillessä muistella"

10 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli hieno reissu teillä. Sait ruhtinaallisen kohtelun, Nero. Ja vielä tosi hienon peiton sekä tyynyn. Tuollaiset söpöt Maddet on ihan parhaita.
   Olispa ollut jännä nähdä edes yksi kummitus. Palvelijatar ei kyllä ikinä haluaisi sellaiseen törmätä ;)Kannuksessa Se on käynyt työmatkalla vuosia sitten Metlan tutkimuskeskuksessa. Se taitaa olla lakkautettu kuten koko Metsäntutkimuslaitos.

   Poista
  2. Mamma vähän tiedusteli niin ei sitä Metlaa taida enää olla Kannuksessa.
   Joo meitsi vanittaa Maddea ja mamma kerto että Madde vanittaa meitsiä, ilmankos meillä on aina niin kivaa yhdessä.

   Poista
 2. Onpas ollut mukava reissu! Ekstrahyvät tarjoilut ja palvelu näköjään! Me ois kyllä haukuskeltu koko yö, jos oltais tuollasessa kummituspaikassa. Koko ajan ois tuntunu siltä, että nyt ne kummitukset tulee. Välillä meinaa kotonakin lähteä ajatukset laukalle, kun kuuluu kaikenlaisia rapsahduksia ja kolahduksia rappukäytävästä. Että ei ihme, jos sinäkin olet vähän koiranunta nukkunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisellä kerralla kun oltiin siellä kummitustalossa kylässä niin meitsi luuli yöllä että nyt kummitukset liikkuu kun lattialaudat narisi. Meitsi meni rohkeasta katsomaan niin se olikin sukulaismies joka oli mennyt jääkaapille yöpalalle.
   T.Nero

   Poista
 3. Hui kummituksija! Äet oes kyllä pelännä tuommosessa paekassa :)
  Hieno kyläreessu kyllä sulla. Omat peetteet ja tyynyttii ja tarjoelu huippuluokkoo. Seon siäli lähtee tuommosesta paekasta vuan eepähän sitä muuten piäse takasi jos ee ensin lähe :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se mammakin sano että kesällä taas mennään katsomaan Maddea ja kummituksia, ei oo kuulemma hirveen pitkä aika kun on kesä.
   t.Nero

   Poista
 4. Kyä sul olikin kerrassaan mainio reissu, Nero. Olipa Madde-neiti kiltti, ku anto sulle noin hianot peiton ja tyynyn. Kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madde on meitsin hyvä ystävä ja koirakuiskaaja
   t.Nero

   Poista
 5. Mäkin olisin nukkunut kevyttä koiranunta, jos kummitukset ujeltaa nurkissa! :-o

  VastaaPoista