sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Monenlaista ähkyä


No huh huh, onpas tullut herkuteltua. Meitsikin sai maistaa pikkusen kinkkua ja kermavaahtoa. Niin ei se kermavaahto kuulu kinkun päälle mutta siinä ne tärkeimmät jouluherkut meitsille. Mamma on syönyt eniten herkkuja. Ensin suolasta ja sitten makeaa, sitten aloitetaan kierros alusta. Mamma on myös käynyt juoksulenkeillä, kuulemma sen takia että suolat lähtee kehosta. En tiiä kuinka kauan olis pitänyt juosta että kaikki ne muutkin joulun raaka-aineet haihtuu ilmaan.

Joulu on kyllä kivaa aikaa kun vähän väliä on joku (tai ainakin mamma) jääkaapilla ja siinä ohessa meitsikin saa pientä huikopalaa. Ainut haittapuoli että isäntäväki syö niin paljon ettei ne jaksa meitsin kansssa leikkiä.

Sain joululahjankin, semmosen madon. Yksin jouduin leikkimään kun isäntäväki vaan sulatteli ruokaa eikä jalat ja  kädet liikkunu. No kun ei ollut kukaan komentamassa niin leikin sitten madon aika nopeesti sinne hajonneiden lelujen roskikseen.  Toivotttavasti se lelu ei maksanut paljon kun tuli aika kova minuuttihinta. On mulla kerran ollut heikompikin lelu, se kesti kolme minuttia ehjänä, joulahja sentään neljä.

Tänään ei ole mitään ohjelmaa syömisen lisäksi. Huomenna ollaan menossa sukulaisiin. Arvasitteko jo, meitsi menee Ketun luokse. Mamma ja isäntä tulee mukaan. Kettu on aika pieniruokainen niin voi olla että sillä on jäänyt kuppiin jouluherkkuja syömättä, meitsi voi herrasmiehenä auttaa kupin tyhjentämisessä."Njam...kermavaahtoa...ei tarvii lukijat säikähtää tämä on jälkeen vaahdotuksen"


"Kuinka kauan ne voi yhtä kinkkua syödä...lahjat täällä odottaa avaajaansa"


"Ymmärrän että ootte ähkynä ja väsyneitä joulu-aterian jälkeen mutta ei tarvii sanoo kuin 'saa ottaa' ja meitsi hoitaa loput""Vihdoinkin lahjat avattu...ootko mato, aika heiveröinen sellainen"


"Nyt joudutaan leikkimään ihan keskenään kun isäntäväellä on ähky""Kiva mamma että jaksat kuitenkin syödä sun joululahjaa vaikket jaksa leikkiä"


"Näitä joulun varjopuolia...joululahja on rikki...isännällä ähky...mammalla ähky ja sokerihumala yhtä aikaa"


14 kommenttia:

 1. Voi Nero pientä, se on ihmisille rankkaa toi jouluähky, onneks se helpottaa kohta, ku kaappi on tyhjä. Siis anna niitten syyä, nopeemmin palautuvat ennallee ja jaksavat taas olla sun kaa. Onneks joulu on vaa kerran vuodes. Yritähän saaha ne kuiteskii sun kaa lenkille, toivottavasti seuraavat kuvat ois taas ilonaamakuvii, mullakii on nyt tääl kulmat kurtus, pien ressu, mut oot noille ihmisille kuitenkii NIIIn rakas. T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on ne peruslenkit jaksaneet onneksi köpötellä meitsin kanssa mutta se leikkiminen on kyllä ollut minimissä
   t. Nero

   Poista
 2. Me ihmiset ollaan kyllä siitä kummaa sakkia, kun tosi hyvin huolehditaan omista lemmikeistämme, etteivät vaan ne saa jouluähkyä, - - -ittestä ei niin väliä juu =D.
  Kivan lelun sait. Harmi kun oli niin huonoa tekoa, että hajosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toi ähkyinen ihminen kyllä kivalta näytä, istuukin niin hankalasti
   t. Nero

   Poista
 3. Eepä tuota oo liijjemmin tiälläkkää koera suanna liikuntoo. Otan ossoo kuomahyvä. Tosin ee nyt nii välikskää ku lunta on työntännä tuulen kansa. Kyllä on immeeset ootoja. Esinnä syyvvään suolasta, sittä pittää piälle suaha makkeeta ja tuas piälle suolasta. Sitätehen kaete se joolu männöö tiälläe :) Jossaevvälissä loppuu se syöminen,koetettaan kestee siihe asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täällä jo suunnitellaan että mitä täytteitä laitetaan uuden vuoden pizzaan ! Ei ottaneet opiksi joulun ähkyistä.
   t. Nero

   Poista
 4. Párek ja Palvelijatar25. joulukuuta 2016 klo 17.30

  Sehän oli metka mato,kun niin helposti oli suolistettu. Ei ne nykyajan lelkut mitään kestä! Mutta kiva,että edes hetken on hauskaa ;) Sinä sait kermavaahtoa? Arvaas mitä, minä sain vähän jäätelöä.. en muista ennen maistaneenikaan. Liian vähän sitä oli, muuten hyvää.
  Kohta on joulu takana ja valmistaudutaan vuoden vaihtoon.
  Rentoa joulupäivän iltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan ajan jäätelö on meitsin mielestä parasta ! Mamma tykkää kaikista laaduista kunhan vaan on kerma eikä maitojäätelöä
   t. Nero

   Poista
 5. Kuule kuoma, ihan samanlainen joulukuvaelma meilläkin meneillään. Otetaan rennosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään onkin onneksi jo ohjelmaa, autoajelulle ja Kettua katsomaan !
   t. Nero

   Poista
 6. Me on onneksi lenkkeilty ihan urakalla. Kun meilläkin emäntä on syönyt ihan liikaa. Aikoo lopettaa huomenna. Sen kun näkis.

  Ja olipa surkee lelkku. Kuka niitä oikein suunnittelee ja kenelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pikkasen kiireellä vissiin suunniteltu noita leluja kun ei kestä kunnon käsittelyä
   t. Nero

   Poista
 7. Juu onneksi koko joulu on jo ohi! Pääsee paremmin lenkille ja ehtii vähän leikkiäkin, kun ennen joulua vaan tuunattiin kotia kuntoon. Nyt on palattu normaaliin arkeen ja se on hyvä se! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, arkikin on kivaa varsinkin kun meillä isännän kanssa jatkuu vielä loma, mamma menee huomenna töihin
   t. Nero

   Poista