perjantai 9. joulukuuta 2016

Ruoka aina mielessä


Perjantai-ilta ja mamman kansssa odotellaan isäntää. Se on punttiksella ja on luvannut tuoda meille herkkuja sitten kun tulee kotiin. Mammalle semmosta taikkua kolmella silillä, isännälle myös taikkua mutta vaan yhdellä silillä. Meitsi saa semmosen burritoksen eläinkaupasta, siellä on lihaherkkua sisällä.

Tällä viikolla oli ylimääräinen vapaa-päivä isäntäväellä kun oli se itsenäisyysjuhla. Oli kivaa viettää laatuaikaa ja mammankin kanssa aikaa. Meillä oli vieraita pyhäpäivänä, mamma leipo torttuja. Vieraat söi yhdet, isäntä yhden ja mamma loput pelliltä.

Nyt kun mamma odottaa sitä isännän tuomaa taikkua ja on tosi nälkäinen niin sen pitää keksiä koko ajan puuhaa ettei tule pahalle päälle. Tässä odottaessa se alko muistuttelemaan meitsille että joulu on tulossa. Parasta kuulemma on ne vapaa-päivät ja ruoka niin kuin meitsillekin. Lahjoja ei tarvii sille ostaa kun on aikuinen (vanha).

Mamma on tänäkin vuonna sanonut isännälle monta kertaa ettei sitten mitään lahjoja tarvii...paitsi yksi. Se on semmonen irtokarkki-kokoelma minkä se aina haluu jouluna. Siihenkin on selkeät säännöt. Ei missään nimessä saa olla puolta kiloa niin kuin isäntä on monesti antanut. Sitten kun tulee kaksisataa grammaa niitä karkkeja niin loukkaantuu että mitä se pukki oikein pihtailee.

Meitsi on tänään ottanut vastuun ja yrittää viihdyttää mammaa ettei se muista olla niin nälkäinen ja kärttyinen  taikkua odotellessa. Pistin tanssinäytöksen pystyyn ja sanoin mammalle että tanssihan sinäkin niin menee hetkeksi ruoka pois mielestä.

"Vieraille yhteensä kaksi, isännälle yksi...ja montakos mammalle jää..."

"Kohta mamma se isäntä tulee ruokien kansssa ja sitten taas ilmestyy hymy naamalle !"


"Eiköhän mamma pistetä tanssiksi niin ei ole niin pitkää tuo ruoan-odotus-aika""Pistä mamma jaloilla koreasti niin menee odotusaika nopeasti !"14 kommenttia:

 1. Toevottavasti eväs tulj jo ja kärtty ee kerinnä valtaatuva. Sullon nii hyvät nuo tanssiliikkeet että eekaet liene mamma pahalla piällä ollunna ku on kahtonna. Aenahhii äetillä tulj hymy huulille:) Vaekkon kokopäevän ättäröennä leepomustesa (tekemättömiin) kansa.
  Oot sinä vuan melekonen mestarj tuossae tanssihommassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin ehkä osallistua jos tulis semmonen tanssii koirin kanssa formaatti, jonkun nätin tyttökoiran ottasin kainaloon ja eikun samba samba...
   t. Nero

   Poista
 2. Täällä Nero mököttää yksi vanha täti kiinalaisessa, kun kokki on hidas eikä ruokaa näy. Olen odottanut kokonaiset 2 minuuttia ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveen pitkä aika tollanen 2 minuuttia, onpas hidas palvelu ollut
   t. Nero

   Poista
 3. Onpa hienot joulutortut! Meillä ei leivo kukaan eikä ruokaa olla väsätty pariin kolmeen päivään. Mutta jääkaapin ja pakastimen ovien saranat on laulaneet hoosiannaa joka ilta ;)
  Kyllä Nero sinun tanssia katsellessa kalpenevat travoltat ja fredastairet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma tykkää siitä travoltasta ja joskus kuulemma tanssinut samoja mooveja....huh, onnneksi en ollut näkemässä
   t. Nero

   Poista
 4. Aivan mahtavat tanssimuuvsit! Koiratanssi voisi olla sinun lajisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vois ollakin mutta siinä on se riski että mammakin innostuu ja alkaa esittämään omia muuveja kaiken kansan nähden
   t. Nero

   Poista
 5. Joo, aika tasanhan ne joulutortut meni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammalle pitää olla aina paistamispalkkio ja se on suunnilleen 75 prosenttia koko pellillisestä
   t. Nero

   Poista
 6. Loistoidis! Kun oikein tanssii, niin kalorit palaa - ja sitten voi hyvillä mielin popsia taikut ja leipasta vaikka vielä toinen pellillinen torttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista kaloreista mammakin monesti puhuu ja laskee ja laittaa sitten miinusmerkin eteen
   t. Nero

   Poista
 7. Onneksi sä olet osannut viihdyttää mammaa, niin ei tullut pahalle tuulelle. Tanssiminen on mukavaa puuhaa. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä vuosien varrella tullut harjoteltua että miten mamman saa hyvälle tuulelle vaikka sillä olis nälkä, tanssi tepsii aina
   t. Nero

   Poista