perjantai 24. maaliskuuta 2017

Tilipäivä

Jee tänään oli mamman tilipäivä. Meitsi sai tilipäivän kunniaksi uuden pallon ja mamma uuden hameen. Olipas kiva tunne kun mamma tuli kotiin töistä ja näytti uutta palloa meitsille, ensin iltalenkki ja sen jälkeen mentäis takapihalle pelaamaan fudista.

Ai niin, siitä mamman tilipäivän hameostoksesta...siitä se poisti ihan ekana töistä tullessa hintalapun minkä laitto sit  roskikseen alimmaiseksi ja vaatehuoneessa hameen kaikkien pinojen alle.

Mammalla ja isännällä on ollut joskus erimielisyyksiä vaateostoksista. Isäntä on sanonut että pitääkö se joka juhlaan ostaa aina uudet vaatteet ja mamma vastaa että ei se ole itsetarkoitus. Huomenna on isäntäväellä ystävän synttärit niin ei ihme että mamma osti uuden hameen.

Mamma yleensä panostaa siihen että isäntä ei edes huomaa että taas on ostettu uusi vaate mutta mammalla on myös varasuunnitelma siltä varalta jos isäntä ihmettelee vaatetta jota ei ole koskaan ennen nähnyt. Eka selitys mammalla on että ihan sama kuin aikaisemmissa juhlissa mutta eri vuodenaika ja valo niin näyttää vaan eri väriseltä.

Joskus (hyvin harvoin) on käynyt niin että isäntä ei usko 'sama hame-eri vuodenaika'-teoriaa vaan sanoo suoraan että älä nyt juksaa. No sillon mamma ei voi muuta kun olla rehellinen ja se kuulostaa tämmöiseltä:

"Kuule isäntä: ihmisen vartalo muuttuu, muoti muuttuu, kengät ei natsaa, paita on liian vaalea talvikeliin, hame liian tumma kevätjuhliin, korut on kullanvärisiä ja paidassa hopeahileitä, tukan väri on nyt punertava ja ei tod. sovi minkään nykyisen vaatteen kanssa"


No, meidän perheessä on ihan hyvä sopu.  Meitsi sai pelata fudista ja isäntä ei tiedä mamman hameesta vielä mitään. Huomenna se hame-ostos on jo vanha juttu ja kuka siitä enää jaksaa numeroa tehdä.  Jos isäntä sattuis huomenna juhliin lähtiessä huomaamaan uuden vaatteen niin mamma sanoo että  'johan tuo on aikoja sitten hankittu'

"Mammalla oli tilipäivä, meitsillä on uusi Pallo ja mammalla uusi hame !"

"Ehheh....ei oo mammalla helppoo kun siellä vaatekomerossa piilottaa uutta hametta..."

"Kiva mamma kun tulit pelaamaan meitsin kanssa fudista, onko uusi hame nyt hyvässä piilossa ?"

"Kato mamma, vasurilla lähtee"

"No sieltähän kuuluu jo isännän auton ääni...nyt esittelemään uutta palloa ja mamma....ai niin siitä hameesta pitää olla tänään hys hys"


"Moikka isäntä ! Viiden pisteen vihje...kukahan on piilottanut jotain...ei olekaan meitsi tällä kertaa..."

"Isäntä, tässä neljän pisteen vihje....se piilotettu juttu on sisällä vaatehuoneessa ja mamman hamepinon alimmaisena"20 kommenttia:

 1. Ei saa laverrella Nero!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeestaan laverrellut, järjestin vaan isännälle tietokilpailun
   t. Nero

   Poista
 2. Hieno pallo! Ja varmaan se hamekin on tosi style. Tule kertomaan sitten miten hyvin meni mamman selitykset läpi isännälle. Hihi, joo salaisuuksien pitäminen on tosi vaikeaa, Nero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se ole kovin kivaa jos ei saa salaisuuksia paljastaa...se on just parasta kun pääsee kertomaan
   t. Nero

   Poista
 3. Pallo on aina varma valinta, siit hameesta me ei osata sanoo muuta ku, että kyä kai sekin tarpellinen on, niiku naisihmiselle. Raippaillaan ja palloillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallottelu on kivaa, teillä se onkin hyvin hallussa, tuutteko meitsin joukkueeseen ?
   t. Nero

   Poista
 4. Tuli ihan yhtäkkiä mieleeni, että ostikohan mamma sulle pallon sen tähden että olet "hyshys" siitä hameesta?
  Hyvät kuvat ja ilmeet =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisko ollutkin jotain lahjontaa se pallo...
   t. Nero

   Poista
 5. Hirmu hyviä perusteluja - pitää painaa ne mieleen, kun meidänkin lähiärrälle putkahtaa ensi viikolla vaatelähetys. :-D Palkkapäivät on parhaita, kun satelee palloja, hameita yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamman palkkapäivä on aina myös meitsin palkkapäivä
   t. Nero

   Poista
 6. Tilipäevät on mukavija. Taekka oekeestaan tiälä eläkepäevät :) Aena niistä hyötyy huushollin nelj´jalakanennii.
  Hyvästi osasit olla kertomata isännälle sallaesuutta. Vihjeethän ee oo mittää rollimista. Ja hieno on tuo pallo! Lie vielä ehyvenä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen on jo ilmat vetäytyneet pallosta mutta saa sitäkin paremman otteen kun sitä retuuttaa hampailla
   t. Nero

   Poista
 7. Meidän emäntä sanoo, että se on hyvä, kun naisihmisillä on nykyään omat rahat. Voi ostaa mekon tai kaks. Isäntä saattaa ostaa auton, joka maksaa kymppitonneja ja sen kaverit vaan kehuu ostosta. Mitä nyt muutaman (sadan) euron mekosta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammallakin on omat rahat paitsi sitten kun sillä loppuu niin menee isännän rahapussille
   t. Nero

   Poista
 8. Olipas teillä mukava tilipäivä! Meillä ei tullut mitään kivaa ja nyt se äipän tili on jo melkein käytetty. Ja vielä on uuteen monta viikkoa! Onneksi Jäbällä on tilipäivä ihan pian!
  Mukavia pallopelejä tälle viikolle! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos täällä pelaillaan kovasti, pihalla ja olkkarissa.
   Kivaa viikkoa sinnekin !
   t. Nero

   Poista
 9. Hieno pallo! Ettei vain mamma yrittänyt ostaa sinua hiljaiseksi, ettet kerro isännälle siitä toisesta ostoksesta? :D

  VastaaPoista
 10. Saattaa se olla pientä lahjontaa ilmassa....
  t. Nero

  VastaaPoista
 11. Epikset jaot. Meidän ihmisellä oli tänään palkkapäivä, ja se sen kunniaksi apteekissa hakemassa uuden purkin kortisonipillereitä meille, ja tilasi Figolle terveystarkastuksen maanantaille. Teidän palkkapäivät on paljon parempia kuin meidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meitsiäkään joka tilipäivä lahjota uudella pallolla, joskus tulee vaan siankorva.
   t. Nero

   Poista