sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Väsyneet äijälomalaiset


Morjensta, meitsi on kesälomalainen. Isäntäkin on ja mamma on vielä viikon töissä, sitten sekin liittyy lomalaisten joukkoon. Me oltiin melkein viikko äijäporukalla lomailemassa mökillä, eilen tultiin kotiin.

Mamma oli antanut tehtävän isännälle raportoida lomapäivistä siellä mökillä. Sano että pitää ottaa meitsistä kuvia niin näkee mitä ollaan puuhailtu ja voi sitten laittaa tänne blogiin kuvia äijälomasta, meitsi sitten raportoi mitä missäkin kuvassa tapahtuu. Isäntä lupas tehdä työtä käskettyä.

Eilen tultiin iltapäivällä mökkilomalta kotiin. Mamma tuli sitten töistä myöhemmin ostoskassien kanssa tekemään meille iltapalaa. Mammalla oli kova puheripuli kun ei ollut nähnyt meitä moneen päivään. Se alko jo eteisessä kengät jalassa kertomaan miten kyyhkyläispoikue numero kakkosen poikaset on kasvanut ja miten kiire ollut töissä...mitä elokuvia se on katsonut iltasin...hierojalla käynyt...siivonnut...plaa...plaa...

Meitä isännän kanssa pikkasen väsytti mökkireissun jälkeen ja oltiin just alku-ilta-tirsoilla kun mamma tuli. Ei jaksettu innostua se jutuista...kyllä me kuunneltiin korvat tarkkana mutta nukuttiin samalla. Mamma pikkasen närkästy kun ei jaksettu kysellä mitään niin se sit sano isännälle että annapas nyt ne kuvat mitä otit Nerosta mökillä niin saan laitettua blogiin raportin mukana.

Isäntä huikkasi unisena että on lähettänyt kuvamateriaalia mamman sähköpostiin, sieltä voi käydä hakemassa. Mamma vähän leppyi ja sano että hyvä juttu, levätkää sitten vielä niin käy katsomassa kuvamatskun. Viisi minuuttia oli ihanan hiljaista ja rauhaisaa, saatiin just uudellen isännän kanssa unesta kiinni...sitten kuulu mamman karjaisu "eihän täällä ole kuin yksi kuva ja sekin on linnuista eikä Nerosta !"


"Jaahas mamma tuli töistä...ei nyt kalkattais noin kovalla äänellä siellä eteisessä...alku-ilta-unet häiriintyy"


"joooo...joooo.....kyyhkyläiset hoitaa poikuetta no 2 vuorotellen...yövuorolainen tulee kello kahdeksalta....

"aha.....kuistikaksoset no. 2 on söpöjä vaikka tukat vielä sekaisin..."


"moi mamma....meitsi pikkasen lepäilee tässä viileällä....isäntä lepäilee makkarissa...monelta iltapala ?"


"Isännän mökkiraportti äijälomasta"


"Kiitos iltapalasta mamma...me pikkasen isännän kanssa oikaistaan koipia ennen yöunia"


"Hyää yötä mamma...huomenna enemmän sun kyyhkyläisjuttuja..."
14 kommenttia:

 1. On se vaa rankkaa toi lomailu. Väkisinkii painuu silmät kiinni. Mites se isäntä nyt tollee, ettei oo ottanu sinust kuvii? Mitäs se teki siel mökil? No onneks mamma on taas remmis, ni alkaa kuvii tulee tänne. Yritä nukkuu univelat pois, sul on tainu olla siel aika vahtiminen? T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä teki kattoremonttia ja kävi saunassa ja uimassa, ei siinä ehdi kuvia ottamaan. Joo meitsi vahti ettei remonttimiehiä häiritä.
   t. Nero

   Poista
 2. On teillä ollut aika rankka äijäloma, kun noin väsyttää.Ei siinä varmaan kuvaamiset tule mieleen kun pitää kattoremppaa tehdä. Etkä sinäkään olisi ehtinyt poseeraamaan kun täytyi vahtimishommissa olla.
  Mutta ovat sitten hauskan näköisiä nuo tukkasekaisinlinnunpojat =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla ei ehdi kaikkea mamman hömppäohjeita noudattaa
   t. Nero

   Poista
 3. Palvelijatar luki sun raportin ja nauroi niin, että keskikroppa tytisee vieläkin. Sen mielestä osaat tosi diplomaattisesti sanailla kiperissä tilanteissa, Nero. Kyllä loma miesten kesken olis tosi kova juttu. Meikä joutuu vain tyytymään tuohon ikäloppuun eukkoon (huokaus).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äijälomalla on pikkasen rennompaa kun ei oo mamma koko ajan ohjeistamassa
   t. Nero

   Poista
 4. Sul oli iskän kaa ilmeisen onnistunu loma, ku ny noin väsytyttää, Nero. Jaahas, syystäkin sun äippäs oli närkästynny, mut hei, me miähet pystytään keskittyyn vaan yhteen asiaan kerrallaan ja tehään se tiätty hyvin, olis siis pitäny valita kuvat vai katto. Katto voitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähän se on olla ehjä katto pään päällä, luulis mammankin arvostavan ettei kastu mökkikampaus sateella
   t. Nero

   Poista
 5. Hihi... äijäloma kiteytyy mainiosti tuohon lintukuvaan. :D "Näin paljon oli kuvaaminen lomalla mielessä". Univeloista päätellen kaikkea muuta on sitten ehditty puuhata senkin edestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhakas loma ollut tähän saakka, ensi viikko lepäillään isännän kanssa kun mamma on päivällä töissä
   t. Nero

   Poista
 6. :-D :-D :-D Johan oli raportti! Ilmeisen onnistunut ja rento loma raportointikatveessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä sitä liian yksityiskohtasta raporttia...menee hyvää loma-aikaa hukkaan
   t. Nero

   Poista
 7. Mä kualen nauruun :D Kattava raportti, todellakin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raportti sisälsi kaiken olennaisen äijälomasta
   t. Nero

   Poista