lauantai 10. elokuuta 2019

Koila-kieltä


Terve vaan kamut. Kotona ollaan ja työn merkeissä mennyt koko viikko. Meitsillä ei oo ollut paljon vahdittavaa kun se postinkantaja käy nykyään harvemmin kuin ennen. Tai ei meitsin sitä tarvii vahtia mutta tervehdyshaukahdukset hoidan kun se tiputtaa meitsin postilaatikkoon postia. 

Mammalla oli tullut tällä viikolla sen naamakirjaan semmonen muisto, meitsistä kuva kun oon 11 kuukautta nuori. Se kuva aiheutti sen että mamma alkoi taas puhumaan sitä koila-kieltä. Joo kyllä se muutenkin vielä puhuu mutta ei ehkä niin paljon kun meitsi oli pieni.

Eilen kun mammalla oli se lässytys....eikun koila-kieli fiilis päällä se sano kesken leffan katsomisen isännälle "onkohan Nelo pielassut kun on niin sakea ilma täällä" 

Tänään oltiin aamulenkillä mamman kanssa ja tapasin pitkästä aikaa Newtonin. Pikkasen hävetti kun mamma puhu silloinkin koila-kieltä. Toivottavasti se taas pikkasen rauhottuu jos ei niitä pentukuvia tule vähään aikaan sinne "naama-kiljaan".

Niin ja tässä ekana se pentu-kuva mistä mamma sai taas koila-kieli inspiraation."Hieman hämmentävää onko mun nimi Nero niin kuin isäntä kutsuu vai Nelo niin kuin toi mun mamma sanoo"


"Moikka Newton pitkästä aikaa....mitä kuuluu?"


"Joo on meitsin nimi edelleen Nero eikä Nelo, tolla mammalla vaan jäi semmonen koila-kieli levy päälle""Joo mamma oli kiva nähdä Newton ja täällä tulee nälkäinen ja lutunen Nelo aamupalalle"
"Kiitos siankolvasta, tuotko mamma sen meitsin pedin niin on mukavampi puleskella kolvaa"

8 kommenttia:

 1. No eläpä kuoma mittää, äet ku näkj tuon sinun lapsuuvvenkuvan ni jopa alako kuuluva että voetokkiita mitenkä tiinon tulonen tuo Nelo poeka pienenä! :D Naesilla seon varmaan jossae selekäytimessä tuo koelakielj samaten ku vaavvakielj :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan koila-kieli sielläkin hyvin hallussa. Vois toi mun mamma kyllä rajoittaa sen puhumisen vaan kotiin, ettei kylillä sitä koila-kieltä kailottais.
   t.Nero

   Poista
 2. Olethan sinä kyllä melkoisen lutuinen tuossa vauvakuvassa! :D <3 Mutta hyvältä näytät näissä aikuiskuvissakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos. Välillä mamma sanoo vieläkin meitsiä hauva-vauvaksi.
   t.Nero

   Poista
 3. Täälläkin eukko taantui sekunnissa lepertelemään, kun ihasteli nuoruudenkuvaasi, Nero. Minä totesin, että jo pennusta näki, että komea karbaasi siitä Nerosta tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai oikein karbaasi, sehän on mukava kuulla.
   Mamma varmaan sanoo nyt joku kerta että voi Nelo pikku kalpaasi.
   t.Nero

   Poista
 4. Koilakieli on pientä, kun täällä on temmonen kittanpentulätty päällä, vaikka molemmat kattimattiset ovat jo teittemän vuotta! :-D Mutta ihana tuo pikku Nelon kuva - ja ito Nelokin on yhtä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se on varmaan aika hauskan kuulosta se kissanpentulätty.
   Mamma sano että se on joskus töissäkin innostunut kertomaan meitsistä koila-kielellä.
   t.Nero

   Poista