tiistai 28. lokakuuta 2014

Päiväsatu

Olipa kerran amerikanbulldoggi nimeltänsä Nero.
Nerolla oli paljon kotona käytettäviä lempinimiäkin. Kaikki emäntänsä antamat lempinimet eivät olleet kuitenkaan Neron mieleen.
40 kiloa painavalle ja 4,5 vuotta vanhalle bullogille esimerkiksi 'hauva-vauva' oli aivan liian lapsellinen lempinimi. Myös 'mamin oma aikamiesbulldoggi' sai Neron niskakarvat pörhölleen.
Oli vielä ainakin yksi lempinimi mitä ei olisi kiva Neron mielestä kuulla julkisilla paikoilla,
se oli 'senkin Tahvo'.

Minkäs sitä lempinimilleen voi, tuumaili Nero eräänä sateisena lokakuun päivänä. Nyt olisi kuitenkin aika osoittaa emännälle että mamin aikamiesbulldogilla on ehkä myös tuleva oma ura ja hauva-vauvalla on jo möreä miehinen ääni. Ehkä emäntä vihdoin hoksaisi omistavansa melkein keski-ikäisen raamikkaan bulldogin eikä mitään emäntänsä helmoissa inisevää bulldogin pentua.
Jääköön sitten vaikka lempinimistä se Tahvo voimaan, se ei ainakaan kuulosta aikuiselta, kotiinsa jymähtäneeltä amerikanbulldogilta.

Nero kertoi suunnitelmistaan ensimmäisenä luottopossulleen. Luottopossu ei tarkoita tässä tapauksessa että kaveri olisi vielä maksamatta vaan että se on possu johon voi luottaa. Possu kuunteli tarkkaavaisena kun Nero kertoi alkavansa esiintyväksi taiteilijaksi.
 
Nero kantoi luottopossunsa pedilleen ja pyysi possua katsomaan siitä kun Nero esittäisi aivan uuden laulunsa ja vielä säestyksen kera

 
Possu saikin viettää harmaan lokakuisen iltapäivän maailman ensi-illassa ja vieläpä VIP-aitiossa ! 


Esityksensä ja luottopossun suosionosoitusten jälkeen Nero alkoi haaveilemaan Hollywood-urasta
Esitys ja sen aiheuttama jännitys olivat kuitenkin käyneet voimille ja Nero vaipui pian päiväunille
Unessaan Nero matkusti maailmalle ja osallistui X-Factor kisaan, siellä Nero pääsi laulamaan täydelle salille. Kukaan ei kutsunut aikamiesbulldogiksi, hauva-vauvaksi tai Tahvoksi. Kaikki hurrasivat Mestariksi !
 
Kisan edetessä Nero pääsi laulamaan myös dueton
Esitysten lopussa Nero sai kehuja....itseltään Simonilta !
Voi sitä riemua ja lesouden määrää kun täysi salillinen taas taputti ja kutsui Mestariksi !
"POKS !!! Havahduin kun mamma huuteli että herääpäs nyt Tahvo niin lähdetään lenkille !"

26 kommenttia:

 1. Oooh, meinasin nyrjäyttää luppakorvani, niin tarkasti kuuntelin esitystäsi Nero. Ihan mainiosti voisi tuo unesi käydä toteen, jos vain pääsisit isolle estradille näyttämään taitojasi.
  Hm, melko noloja lempinimiähän sulle on tarjoiltu. Eiköhän ne sinulle sopimattomina vähitellen unohdu. Kiva luottopossu sulla onkin, vaikuttaa sivistyneeltä, kun ymmärtää korkeakulttuuriakin, vaikka on sika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se luottopossu sikamaisen kivat tyyppi ja kultturelli :)

   Poista
 2. Voi mitä päiväunia näet ja kaikki voi käyrä toteen...ja nua helluuset lempinimet,mullon kans tuallaasia,en kehtaa niitä täs eres kertua..mutta tämon kuulemma kerrottava....laitettihin tua sun livepiisi soimahan ja istuun tuas emännän viäres ja ny kävi niinku sen jäätelöautotunnarinki kans..ja mumman puhelinäänen....musta kirsu kohti taivasta ja ääni auki sun inspiroomana....ny tuli kyllä päivän huumorpläjäys ja tuasta kuulemma riittää piremmäksikin aikaa..kiitos sinulle,oot kuulemma sellaanen inspiraationlähre...ja ....komiat on kuvat aina teillä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla jos mun laulut saa sielläkin äänihuulet rullaamaan :)

   Poista
 3. Mahtava lauluääni sulla on! Nyt kun joulukin on tulossa, niin sunhan kannattais reenata joku joululaulu ja mennä sitä kadunkulmaan esittään. Vaikka Sylvian joululaulu, se ku on semmonen melodinen. Varmaan saisit tienattua ainaskin päivän ruokarahat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huono idea, vois pienet Sylviat hoilata kauppatorilla jouluviikolla ja ostaa sitten itselle pari lahjaa jos ropoja hattuun tulisi :)

   Poista
 4. Nero sul on vähä samantyyliset lempinimet, ku mulla. Miä olin ennen virallisesti Leo Lastumäki, ja olenhan vieläkii, mut multakii on poistettu nuo kulkuset, ni minusta tuli LELLU. Eihän se nimi miestä pahenna...lisäksi oon Lellun Lullukka, Lötkö, Tapola, Leipuri, Luppa, Lapsi, Lele, Leksa, joten kaikkia nimiä tottelen, koska mun perhe on mulle niin ainutlaatuinen ja rakas, ja minä heille, kuulemma! T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe tuo Leo Lastumäki oli paras :) Rakkaalla perheenjäsenellä monta nimeä.

   Poista
 5. Tiälä ollaa mykkinä ihhaelusta! Iha mahtava iänj sulla. Minun olj pakko kipasta kahtommaa lasista pihalle ku alako tuo sinun laalus. Ku uattelin aluks että jos sinne on vaekka se Hynninen tullu. Se yks oopperalaalaja. Sittä vasta hokasin että plokikamuhan se on iänessä! Kyllä hyvät nappularahat tienoesit laaluillas tuola isossa mualimassa.
  Nuo lempinimet on vähä...ööö...tuota...ee-nii-miehisijä, vuan ee nimi miestä pahenna:)
  Mullae on niitä, niinku Ii ja karvavaavva, mussuli, nassukka, nyherö...hui kaaheeta! Onneks ee kukkaa tiijjä :)
  Äet käski sannoo että olj nii syvämmeenkääpä satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai oikein Hynninen tuli mieleen...kyllä oon otettu !
   On Iivari sullakin onneksi muutama epämiehekäs lempinimi...karvavaavva..hehe. Tuntuu lohduttavalta etten oo ainut äijä jolle annetaan tuollaisia lälläälläää halipusi naminami nimiä :)
   t. Nero

   Poista
 6. Ei uskota, että oli satu. Ihan varmasti oli täyttä totta. Ääninäytettä ei nyt uskallettu kuunnella, ettei Sulo herää torkuilta tuosta hiirimaton päältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Josko se Simon sittenkin olikin totta...ja ne taputukset ja kutsumanimi Mestari !
   Nipistän vielä pari kertaa itseäni ja katson olenko unessa vai en :)
   t. Nero

   Poista
 7. Ei todellaan ole minkään vauvahauvan basso, raavaan amerikanbuldogin kyllä! Sä olet Nero näköjään noita konemuusikin miehiä, toimii tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konemusiikko on hyvä koska emäntä ei osaa soittaa mitään soitinta mun taustoihin. :)
   t. Nero

   Poista
 8. Jo vain oot Mestari! Sulla on lisäks toi komee ja raamikas olemus, joten naiset lakoo sun jalk... tassujen juureen ja saat ylenmäärin palvontaa ja toivottavasti lahjuksia (miälellään syätäviä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti ! Siis lahjuksista mieluisimmat kyllä liittyy ruokailuun :)
   Kiitos kehuista.
   t. Nero

   Poista
 9. Hyvin laulettu, Mestari! Meidän höpönöpönassukissivaavitkin tykkäsivät ja ahmivat sulosäveliä silkkisiin pikku korviinsa. Nupun yksi noloimmista lempinimistä on Embo-Nakki. Sitä ei kuulemma saa koskaan lausua ääneen, jos on vieraita, eikä sitä missään nimessä saisi täällä netissä julkaista. Siihen verrattuna Tahvo on ihan hyvä nimi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Jaahas....Embo-Nakki (ai niin sitä ei saanut mainita), voi Nuppu tervetuloa omituisten/nolojen lempinimien kerhoon :) Keväällä terapiapäivät, Tervetuloa !

   Poista
 10. Oi mahtavaa!!! Ihana lukea näitä Neron sun juttuja!
  Terkuin Noora ja kisut Iitu ja Hemuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora, Iitu ja Hemuli !
   Kiva kun käytte lueskelemassa :)

   Poista
  2. No ny kun on nua äänijäntehet avattu,tua haluaa avautua noiren nimitysten kans...minoon Väinö Aleksanteri(tua toinen nimi on kuulemma hänen vaarinsa toinen nimi) ja moon kuulemma rusakonperän multakurkku.Perustelut:ampaasen jäniseläämen perähän,tulen kyllä takaasin alta minuutin(kuulemma eksyttävät tällaasen :) )sevverran on nopiat takajalat, ja näyttävät jäniksen koivilta (häh?)Korvat on isot ja karvahapsuuset(oravan!)Joopajoo ja kiitosta vaan,täs tarvita tuallaasia määritelmiä...se multakurkku tuloo sitten siitä,että tykkän puutarhuroinnista,intohimona on puiren juurien irrootus heittokapulooksi..

   Poista
  3. Sullahan itseasiassa ihan loogiset lempinimet :) Aika taitava muuten olet kun pystyt itse tuottamaan eli kaivamaan heittokapulasi ! Respektii siitä :)
   Ai niin...selvä sitten...ihan vain näin meidän kesken...on mulla vielä yksi ihan hassu lempinimi...se on Nero Kalevi. Ei ole sen nimisiä sukulaisia eikä tuttavia, ei mitään logiikkaa paitsi emännän mielestä kuulostaa kivalta !
   Hys hys sitten tuosta Nero Kalevista....
   t. Nero

   Poista
 11. No nyt on sitten taas yks söpöläinen lisää! Nerohan on ensin "suurin ja söpöin" itseoikeutetusti, mutta ihana on tuo Luottopossukin. Niin liikkis ilmekin. Eikä Neron luottokaveriks tietysti ihan kuka tai mikä tahansa pääsekään. Hurmaava pari kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain samalla tavalla hellyyttävää tosiaan munkin mielestä on Nerossa ja Luottopossussa :)
   t. Liinukka

   Poista
 12. The King!Ihan mieletön keikka!Odotahan vain, kun ne keksii "Vain elämää" formaatin nelijalkaisille. Sullahan alkaa olemaan hittejä tosi paljon, mitä muut sit yrittää tulkita ��. Terkkuja (lue slurps) kovasti!
  T. Kake Roviksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Kake ! Tuuthan sitten mua henkiseksi tueksi jos pääsen nelijalkaisten vain elämään.
   Toivottavasti nähdään taas pian, sun kanssa on aina parhaat seikkailut ! :)
   t. Meitsi (nykyään myös Mestariksi kutsuttu)

   Poista