sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vapun valmistelua

Se on Vappu nyt. Ihmiset on puhunut koko viikon vapusta ja säästä. Meillä ei juhlita vappu-aattoa, no ehkä vappusauna ja mammalle kuohuvaa saunajuomaksi. Isäntäkin ottaa saunajuoman mutta semmosta mikä ei kuohu vaan vaahtoaa.

Meitsin isäntäväki juhlii sitten vappupäivänä. Ne menee ystävien kanssa sinne isolle kalliolle ja ottaa eväitä mukaan. Aamulla  aikaisin taksi hakee ja sitten iltapäivällä taksi tuo takaisin.

Ihan kivaa kun tänne tulee iltapäivällä niitä ystäviäkin, se tietää aina paljon rapsutuksia. Mamma on ehkä vähän ärsyttävä kun se puhuu kimeällä äänellä ja sitten se laittaa maikel jäksöniä soimaan ja näyttää kavereille miten tanssitaan muunvoolkkia. Joo ei se mamma sitä muunvalkkia osaa mutta luulee aina vappuna osaavansa. Siinä vaiheessa yleensä on tilattu kaikille pitsaa ja kaverit keskittyy syömiseen...no arvatkaa kuka joutuu katsomaan mamman muunvaalkit ettei sillä tule paha mieli. Joo meitsi katsoo mutta ihan vaan vähän aikaa koska pitsa houkuttelee menemään muiden luo.

Tänään mamma pesi ikkunoita ja radiosta tuli maikel jäksonia. Mamma innostu ja alko laulamaan tahdissa, omasta mielestään. Sitten se otti ikkunapesuliinan mukaansa ja näytti isännälle muunvoolkkia, kuulemma harjotteli vappupäivää varten. Isäntä katso kohteliaasti hetken ja sano sitten että eikös kannata säästää pohkeita huomiseksi, ettei vaan mene kramppiin jo tänään. Huomenna on tiedossa  korkkareilla kalliokiipeilyä ja parin viikon päästä mamma juoksee puolimaratonin, pitäis varmaan antaa pohkeiden levätä.

Mamma ei anna koskaan periksi. Se sano isännälle että tässä mitään tarvii säästellä, ensi viikolla on hierontakin, kyllä ne pohkeet siitä taas vertyy. Meitsi on samaa mieltä mamman kanssa, kyllä se tarvii vapun ja muunvoolkin jälkeen ainakin tunnin urheiluhieronnan.

Hauskaa Vappu kaikille lukijoille ja blogikamuille !


"Huomenna on Vappupäivä ja mamma tanssii (yrittää) taas muunvoolkkia...no katson hetken ja menen sitten muiden luo pitsan ääreen"


"Tästä on sitten vappupäivänä hyvä tähystää pitsanpaloja""Tässä joudun odotttamaan kun mamma yrittää muunvaalkkia...tulee pitkät kaksi minuuttia"


"Tässä on hyvä odottaa vappupäivänä rapsutuksia, jos joku haluaa istua niin ei voi olla huomaamatta"


"Kivaa Vappua kaikille !"

22 kommenttia:

 1. Kuulostaa tulovan oekeen ilonen ja haaska vappu sinne :) Pitsoo ja muunvoolkkia, paljo immeesiä ja ruaputuksia. Kyllä siinä passoo viettee vilihakkata vappua.
  Vuan että mammas meenoo puoljmaratoonille!! Seon jo hatunnoston arvonen asija se. Vaekka mikäpä sen on sielä juostessa ku oot sen hyväks reenanna :) Ilosta Walapurija vuan sinne kaekille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään iltapäivällä taitaa olla just semmonen vilhakka meno kun mamma tulee isolta kalliolta. Voi kun se unohtas sen muunvoolkin ettei vaan menis omat pohkeet ja toisten silmät kramppiin
   t. Nero

   Poista
 2. Olet sinä kyllä fiksu kun katselet niitä mamman muunvoolkkeja. Varmaan mamma sinut palkitsee ylimääräisillä herkuilla. Mukava vappu tuntuu teillä olevan, että toivottelenkin oikein hauskaa vappua koko porukalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eihän meitsi ilman palkkaa mamman muunvoolkkia katselis sekunttiakaan, mistä puheenollen...meitsillä on sekunttitaksa.
   Tekee minuutissa aika monta kalkkunaleikettä.
   t. Nero

   Poista
 3. Ettei vaan mamma putoilis sieltä kallioilta korkkareissaan. Jalka lastassa on paha juosta maratooneja.
  Hauskaa vappupäivää ja -iltaa teille kaikille. Kokeile sinäkin Nero sitä muunvoolkkia. Saattaa olla hauska temppu ja takuuvarma keino saada lisää kalkkunaleikkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan jättää mammalle ne muunvaalkit, pitäähän silläkin olla jotain missä luulee olevansa hyvä. Onneksi saan korvauksen jo pelkästä katselemisesta.
   Aurinkoista Vappupäivää ! :)

   Poista
 4. Sulla on, kuamahyvä, kivat tiedossa vappuna, ku on mamman tanssiesityksiä, pitsaa ja ystäviä kyläilemässä. Huisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep paitsi yhden noista vois mielellään jättää väliin...
   t. Nero

   Poista
 5. Ihanaa vappua teillekin - ja oikein hyviä muunwalkkeja! :o) Hyvin siinä pohkeet vahvistuu maratonille. Täälläkin Maikkeli saa aikaan ihan samanlaiset reaktiot AINA. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ainakin pohkeita treenattu, tänään lepopäivä
   t. Nero

   Poista
 6. Kiitos! Toivottavasti teillä oli odotetunkaltainen, mukava vappu! :) Meillä kävi myös kivoja vieraita ja saatiin sohvalla rapsutuksia. Pitsan ihmiset kävivät syömässä asunnon ulkopuolella piilossa ilman mäyräkoiria, että vähän epistä, kun ei päästy osingoille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsillä on nyt yhtä isot silmäpussit kun mammalla kun söin
   pari pikkupalaa pizzanpohjaa
   t Nero

   Poista
 7. Hih, meilläkin emäntä pesi Wappupäivänä parvekelasit. Ihan meistä tuntuu, että vähän niinku tasoitukseksi kaikesta siitä, mitä ne oli edellisenä iltana Ässän ja Peen luona mättöneet itteensä. Ja sitte emäntä istui sen silmälasit pask.... eiku mäsäksi. Kattois vähän, mihin istuu eikä aina syyttäis meitä kaikesta. Onneksi meidän emäntä ei tykkää maikel jäksönistä. Se on enempi kirka-ihmisä, kuollu sekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho vai rillit hajos, sattuuhan sitä kun liikaa keskittyy pitsaan.
   t. Nero

   Poista
 8. Meillä vietettiin vappu mutaleikkien keskellä, iskä ja äiskä rillaili ja ipanat pyöriskeli mutavellissä, siinä missä määkin! Nero se on niin komiana!

  VastaaPoista
 9. Teilläpäin sitä on kunnon vappubileet. Meillä oli hyvin rauhallista tänä vuonna, kun äippä tuli reissusta vasta sunnuntaina illalla. Eilen oli onneksi niin kaunis ilma, että päästiin pari kertaa kunnon lenkeille. Meikä ei yhtään niistä kimeistä puheista eikä sellaisesta touhusta, niin kotijoukot ovat oppineet olemaan rauhallisesti. Ihanaa toukokuuta teille sinne! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on ollutkin tosi rauhallinen lomapäivä koko porukalla, mamma ei kimitä.
   t. Nero

   Poista
 10. ..mä tulin vähän kikattelemaan :D Kimitys on jännä juttu, ensi sitä on ja paljon. Sitten ei yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimitys loppu kun seinään vappupäivän jälkeen
   t. Nero

   Poista
 11. Hyvät tähystyspaikat Nerolla, ennen ja jälkeen vapun voi pitää silmällä laumansa kaikkia muuveja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsillä on olkkarissa tollaset omat tähystystornit
   t. Nero

   Poista