torstai 7. toukokuuta 2015

Iso urakka

Sain tällä viikolla taas kesäkaulakorun ! Siitä tiedän että kohta pääsen mökille. Ihmetyttää vaan että miksi meitsi aina koristellaan kun mennään mökille. Mammallakin on koruja mutta se jättää ne kotiin kun mennään mökkeilemään. Se laittaa rönttösiä vaatteitakin ja vaan sellasta tosi haaleeta mökkihuulipunaa. Meitsin pitää sitten pöyhkeillä kaulakorun kanssa. No ei mua hirveesti hävetä mun kaulakoru, kunhan ei aleta muuten koristelemaan.
 
Tällä viikolla on ollut vipinää. Meitsi ei oo ehtinyt ottaa ollenkaan päivätirsoja kun on pitänyt olla vahtikoira. Meidän takapihalla puuhastelee jotain rakennusmiehiä. Kuulin kun isäntä soitti semmoselle yks päivä ja sano että tarvii uuden pation kun se nykyinen on mennyt huonoksi. Sitten isäntä sanoi sille harjakaiselle että pitäis saada se uusi jotain muuta materiaalia kuin puuta. Puu ei ole kuulemma bulldogin kestävä. Isäntä väitti siellä puhelimessa että meitsi talvisin pissaa lorauttelee sen pation päälle. Hö en oo niin tyhmä että puiselle patiolle lorauttaisin, vaan sitten vasta kun siihen on satanut lunta päälle.
 
Niin meitsi on nyt loppuviikosta ihan puhki noista vahtihommista. Tänään sattumalta oli mennyt silmät kiinni kun mamma tuli kotiin niin se alko jotenkin viekkaasti kuulustelemaan. *Ootkos Nero vahtinut koko päivän niin kuin sovittiin ?* Meitsi oli hiljaa myöntävän vastauksen merkiksi. Sitten se vielä kyseli *taidat Nero olla tosi väsynyt raukka pieni kun et ole voinut ottaa päivätirsoja ollenkaan* Vähän ihmettelin että mitä se mamma tossa nyt jankuttaa niin sitten se alkoi nauramaan ja kertoi isännän soittaneen myöhään iltapäivällä sille rakennusmiehelle kun piti varmistaa joku materiaali. Oli vaan isäntä kuulemma kysynyt sitten lopuksi että onkos kovasti vahtinut ja haukkunut ikkunan ääressä se meidän lemmikki siellä kotona. Rakennusmies oli sanonut *kyllä se koira tossa ikkunan äärellä kaksi kertaa haukahti ja sen jälkeen häipyi*
 
No joo, riippuu nyt näköjään keneltä kysyy. Meitsi ei ole nukkunut silmällistäkään moneen päivään. Huh huh onneksi pääsee lepäilemään viikonlopuksi mökille.
 
 

"Meitsi sai taas kaulakorun, mökkikausi alkaa !"


"HAU HAU...ketäs miehiä te ootte !"


"Jaa mitähän sitä sitten...""Eiköhän nuo pärjää vahtimattakin"

"Kato mamma täällä on jo uutta patiota mutta kesken on vielä urakka !"


"Pahus kun emäntä ehti kieltämään ja kyttää tossa....olis niin ihanan pehmeää tassujen pohjalle tuo  muta sateen jäljiltä"


"Hei meitsin portaat on hävinnyt !""Oikasen mamma sun kukkapenkin kautta yläpihalle ettei tarvii uudelle patiolle....."

"Kato toi sininen kukka on melkein tippunut reunan yli. Pitää antaa noottia harjakaisille että varovasti sitten huomenna niiden työkalujen kanssa !"
10 kommenttia:

 1. Monena sitä suat sinnäe olla. Seon iso urakka tuo vahtiminen. Ja ku pittää vielä kahtoo että kunnon jäläkee tekköövät.
  Sullon tuommonen kaalakoru. Mullon semmonen härpäke. Sammoo asijata varten varmaannii.Mulla ee kuulema pysys nuo kaalakorut. Naploesin het poekkeen.
  Vuan hyvä seon olla jottae ettee tule niitä punkkija. Äetillä heräs kysymys että minkäällaesta mahtaa olla mökkihuuljpuna?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia että punkit pysyy poissa, toisilla härpäke tai pistos ja mulla kaulakoru :)
   Mamma sano että mökkihuulipuna eroaa työ-, kauppa,- juhla-, metsälenkki-, roskiksenvientihuulipunista niin että se on lähes väritön !
   t. Nero

   Poista
 2. Ihan täysi työpäivähän sulla on siellä ollut! Aika kierosti uteli sun isäntä rakennusmieheltä että oletko hommas hoitanut. Eikö se ole itsestään selvää, että riittää kun vieraat miehet tietää sun olevan kotona. Kyllä ne ojennuksessa pysyvät, kunhan pari kertaa ikkunan takaa käyt niitä tuijottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on meitsinkin pointti just että kun näyttäytyy ikkunassa niin tietävät että täällä ollaan kotona ! Kivoja oli rakennusmiehet, toinen ehti vilkuttaakin mulle ennen kuin häivyin näkyvistä :)
   t. Nero

   Poista
 3. Tosi nätti kaulakoru, eikä ole liian prameakaan. Jos olisi timantteja ja muita hienouksia, niin kyllä harmittaisi, jos se hukkuisi mökkireissulla. Tulisi nimittäin kalliimmaksi kuin pisupatio! :-o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo ja ei ne timangit oo tälläsen raavaan bulldogin juttu :)
   t. Nero

   Poista
 4. Jestas minkä koikoinen patio siellä onkaan tekeillä : ei ihme että uuvuttaa työnjähtohommat kun ei tollainen rakennut ihan hetkessä ! Sun pitää kesällä sitten ehdottaa tota patiota musakornerin terassiksi, siellähän voi sitten vaikka tanssia kun sä laulat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mamma innostu sun ehdotuksesta, musakornerin terassi !
   Voi mahoton....nyt se suunnittelee jo sinne sopivia mooveja...
   t. Nero

   Poista
 5. Onkos toi sun kaulakorusi sellaista punkkien karkoitusta varten Nero Meiän Sasullekkin pitäis varmaan laittaa jo, kun niitä punkkeja on jo kuulemma näkynyt... Vähemmästäkin vahtimisesta väsyy, mutta jospa sitten mökillä saisit lepäiltyä oikein kunnolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo ainakaan punkkeja koskaan ollut....pelkäiskö ne punkit tuota harmaata väriä... :)
   t. Nero

   Poista