lauantai 30. toukokuuta 2015

Tilanteita

Mitäs ootte kamut puuhailleet tänään ? Meitsi on nauttinut auringosta aamusta lähtien. Nyt on jo niin lämmin ettei jaksa pelailla eikä hepuloida ulkona pitkään kerrallaan mutta aina pienien tirsojen jälkeen kuin uusi bulldoggi.
 
Emäntä kävi hakemassa isosta kaupasta ruokatäydennystä niin otettiin sillä aikaa isännän kanssa päivätirsat. Meni niin se aikakin  nopeammin herkkuja odotellessa. Mun emäntä on välillä sellainen tohottaja, ei jaksa tarpeeksi keskittyä ja on sen takia välillä nolojen tilanteiden nainen. Se oli tänään huomannut kauppakeskuksessa vaateliikkeen pukukopin peilistä että meitsin kakkapussi roikkui sen farkkujen takataskusta. Oli silleen jo liputtanut tunnin verran siellä Jumbossa kierrellessä. Käänsi senkin sitten positiiviseksi asiaksi, oli kuulemma lykästänyt kun oli tyhjä se pussi.
 
Ruokakaupan kassalla se oli häkeltenyt kun kassa oli kysynyt paperipussi kädessään, että montakos karjalanpiirakkaa tässä on ? Ei ollut enää muistanut oliko neljä...vai viisi...kenties kuusi. Kassa oli hieman närkästyneen oloisena kurkannut pussiin ja sanonut että NELJÄ. No sitten se oli ostanut myös mustikoita rasiassa ja kassa oli se kädessään tehnyt taas kysymyksen. Emäntä ei oikein kuullut niin luuli että kysy montakos mustikkaa tässä on ? Ei se ollutkaan sitä  kysynyt...vaan että laitetaankos pieneen pakastepussiin ?
 
Onneksi emäntä on jo takaisin kotona niin ei joudu julkisilla paikoilla noloihin tilanteisiin. Kuka sitä vanhoja muistelee mutta emäntä on kertonut että kerran kun se oli ollut töiden jälkeen jumpassa ja lähti työpaikan parkkihallista ajelemaan kotiin päin niin oli kotona huomannut että jumppakassia ei ollut autossa ! Sitten hoksasi että oli laittanut sen auton katolle siksi aikaa kun aukaisi auton ovea ja asetteli käsilaukkua repsikan penkille. Se kassi oli unohtunut sinne katolle ! Oli ollut lievää ahdistusta seuraavaan aamuun asti kun mietti että kuinkahan kauan se kassi oikein on ollut siellä katolla. Reitti parkkihallista kotiin kulki läpi koko Helsingin Mannerheimintien...oliko kenties ollut sielläkin kassi katolla, liikennevaloissa musiikkia kuunnellen.
 
Seuraavana aamuna ahdistus oli helpottanut kun oli ajanut parkkihalliin niin kassi oli siellä nostettu näkyvälle paikalle. Se oli onneksi tippunut jo alkumatkasta ylöspäin ramppia noustessa.
 
 


"Aamupalan jälkiruoka parvekkeelle tarjoiltuna"


"Ei se kato aikaa ja paikkaa kun uni vetasee"


"Nyt jaksais jo pallotella ja riehua ennen iltapäivänöpösiä"

"Nyt jos haluut mamma kuvata niin meitsi on kohta pallo hampaissa !"


"Dou ! Siltä tippu jäätelö kädestä kun yritti kävellä kameran kanssa yhtä aikaa !"

"Noniin,  sano Ronaldokin kun palloa kuljetti !"

"Tullaan tullaan....välipala ja ruokalepo !"

14 kommenttia:

 1. Aaringossa on muattu tiälläe. Ja ulukona oltu.
  Tuo sinun emäntäs kuulostaa iha meejjän nuoren emännän sukulaessielulta. Ku sillehhii sattuu aena vaekka mitä. Millommikähhii roekkuu millommistäe ja unehtuu millomminnehhii :D
  On sulla sielä kyllä kommee piha missä hilipoo pallon kansa. Äet kahtoo vesj kielellä nuita pensaeta ja muita kasvija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne pensaat ja kukat tosi kivoja, ei tarvii aina merkat yhteen samaan paikkaan.
   t. Nero

   Poista
 2. Palvelijatar nauraa sitä mammas kakkapussiliputusta vedet silmissä. Ei kyllä kannattais. Onnistuu Se itsekin sekoilemaan. Kuten esim silloin, kun pesi tomaattia ja puristi sen sitten kuivaksi kuin pesusienen. Tai silloin, kun siivilöi marjoista keittämänsä mehun viemäriin ja seisoi sitten äimänkäkenä "missä se mehu on? mitä mä tällä moskalla teen???"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on että jos ei mitään puuhastele niin vähempi mitään sattuu, tekevälle sattuu sitäkin enemmän :)
   t. Nero

   Poista
 3. Tekevälle sattuu! :-D Onneksi mustikoiden hinta ei määräydy kappaleiden mukaan. Jäisi mustikat multa ostamatta huonon matikkapään takia. :) Harmi, etteivät jumppatrikoot lentäneet Marskin otsalle. Se olisi tehnyt tarinasta vielä ikimuistoisemman. :) (Ehkä seuraavalla kerralla?) Ihanaa nähdä taas kesä-Nero vauhdissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kesä vaan on niin parasta aikaa riehumiselle ja kaikelle muullekin harrastukselle :)
   t. Nero

   Poista
 4. Hih, hih, hih... Meidänkin emäntä pisti kerran pesukoneen huuhteluainelokeroon Ajaxia. Tuoksui kyllä vaatteet tehokkaalle sen jälkeen. Mutta sehän on hyvän koiraihmisen merkki, että edes on niitä kakkapusseja. Meidän emäntä on jopa antanut kakkapussin yhdelle koiratyypille kun sillä "ei just nyt" sattunut olemaan pussia mukana. Ja teillä on kuvista päätellen jo täysi kesä. Täällä sitä vasta odotellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Ajax on aika paha :)
   Juu kesä on kun luontoa ja pihaa katselee, ei mikään mega-lämmin mutta aurinko sentään paistelee harva se päivä :)

   Poista
 5. Voi emäntää... :D noo, tekevälle sattuu, ja kaikille tulee aina tuollaisia tilanteita vastaan. :) kivoja kuvia kesäisestä bulldogista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaikille tulee tilanteita ja toisille muita useammin :)
   t. Nero

   Poista
 6. Aikamoisia tilanteita sillä sun emännällä! Onneksi osaa kääntää ne positiivisiksi. Ei sellaisia auta jäädä märehtimään, kun kaikille niitä sattuu. Mukavaa, että sait vähän pelailla. Meillä meni koko viikonloppu juhliessa kun ihmisveikasta tuli linja-auton kuljettaja. Pari päivää meillä oli vieraita ja parina päivänä väki häippäsi ja jätti minut yksin. Eilen aloin jo hätääntyä, kun alkoivat taas iltapäivällä vetää juhlakamppeita päälle, mutta onneksi se oli niin, että väkeä tuli vielä meille. Mukavaa kesäkuuta toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ihmisveikalle !
   Nyt pitää Eka sunkin levätä kun oli noin paljon juhlia viikonloppuna :)
   t. Nero

   Poista
 7. Mammat on kyllä välillä aika noloja. Mut tosiaan hyvä, että se kakkapussi oli tyhjä sentään :D Meillä on ollu muutamia hetkittäisiä aurinkoköllöttelyjä lukuunottamatta varsin sateisia ja kylmiä viime päivät, ihan mälsää. Kun eikös KESÄkuun pitäis meinata sitä, että on KESÄ, eikä sitä, että sataa vaakatasossa vettä? Mamman mielestä hyvä puoli on se, ettei kukkapenkkiä tarvitse kastella käsin eikä kukat siis kuole paahteeseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo kukkien kastelujuttu...täälläkin tuppaa kuivumaan penkissä ja sisällä. Ihme nimiä nuo ihmiset on näille kuukausille antanut, nyt KESÄkuu ja ihan samaa mieltä kun sinä että on lipsahtanut väärä nimi. :)
   t. Nero

   Poista