lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kääpä

 
Lauantai on alkanut leppoisasti tai siis laiskasti. Oltiin me isännän kanssa aamulenkillä ihan normaalisti mutta aamupäivän perhelenkki myöhästy parilla tunnilla kun mamma oli niin väsynyt. Se voivotteli että sen takia väsyttää kun oli perjantaina vieraita ja tuli valvottua tavallista myöhempään. Joo tottahan se puhui mutta kyllä tän ikänen koira jo tietää paljon asioita. Meitsi arvas että mammalla oli sellainen taaken eftäri.
 
Isännän kanssa odoteltiin kärsivällisesti kun mamma valmisteli itseään aamupäivän perhelenkille. Isäntä ehti siinä jo käydä kaupassakin. Mamma jaksoi kuitenkin ohjeistaa kauppareissua varten ja käski  tuoda sunnuntaita varten virpojille suklaamunia. Ne munat piti kuitenkin viedä kaupasta suoraan autotalliin ettei mammalla ole liian suuri kiusaus popsia niitä illalla telkkarin äärellä.
 
Vihdoin iltapäivällä päästiin koko perhe metsälenkille, mammakin yritti tulla reippaasti perässä ja huuteli välillä että odottakaa kun olen tällainen vanha kääpä enkä pääse lujempaa. Meitsi tietää, ei se hitaus siitä käävästä johtunut vaan taaken eftäristä.
 
 
"Kello jo puolessa päivässä, ei tuo mamman naama kyllä näytä vielä siltä että lenkille päästäis"

"Jaa isäntä kolistelee autotallissa....se vie niitä virpomismunia piiloon mammalta"

"No niin mamma on jo kahdella jalalla ja syö jukurttia, enää varmaan tunti niin päästään metsälenkille"


"Jos vaikka joutessani nuuskin kukat, mammakin  tuntuu jo heittävän takkia niskaan"


"Täällä, pellolla !!!"


"Pääsetkös mamma esteen yli vai kannattaisko tulla ali"

"Hmmph....mamma vasemmalle siitä vai jäätkö odottamaan kun tullaan isännän kanssa takaisinpäin ""En tiedä mistä tuli mieleen vanha kääpä mutta miksi mamma köpöttelet koko ajan jonon viimeisenä"

"Kohta mamma helpottaa ja pelkkää alamäkeä kotiin saakka, sitten saat sen kahvikupposen ja lauantaipullan mistä oot haaveillut koko lenkin ajan"


"Kotona, mamma sulla on ihan hassun punainen naama ja suu"

19 kommenttia:

 1. Voe Nero... :D Ee tule tuas naarusta loppuva nuille jutuilles! Mitenkäs minä tuon meejjän kiävän suan nyt pihalle vielä ku se naaraa tuossa!? Kyllä hyvästi ymmärrän tuon sinun pihalle lähön ootuksen.Ee nii rapsakasti kää tiälläkkää aena se lähtö.
  No onneks piäsit kuitennii:) Sano mammalles että jos ee jiätelö aata ni seon sillon taati vakava. Näen sannoo äet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin se piristy melkein litralla suklaanougat-jäätelöä
   t. Nero

   Poista
 2. Ei voi emännällä olla kovin paha taaken eftäri, kun tuollaisissa puuryteiköissäkin kykeni rämpimään. =) Toivottavasti sullekin on jemmattu pääsiäisluita tai muita trullibuldoggiherkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikä se mammalla väsyttää, ei pitäis valvoa yli yhdeksän illalla. Hyvät oli pääsiäisluut ja mammakin sai suklaamunia kun kaikki ei mennyt trulleille.
   t. Nero

   Poista
 3. Sympatiat Palvelijattarelta sun mammalle. Hieno suoritus,kun lenkille kuitenkin lähti! Onko suklaamunat vielä autotallissa,vai hiippailiko mamma jollakin tekosyyllä sinne maistiaisille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mamma on iltaisin niin viluinen niin ei jaksanut vällyn alta lähteä autotalliin loikkimaan suklaamunakätköille
   t. Nero

   Poista
 4. Nuo ekat kuvat kyllä osoittavat, kuinka pitkästynyt olet odottamiseen. Onneksi se kuitenkin iloksi muuttui, niin kuin taas tuo vauhtikuva pellolta osoittaa.
  Sano mammallesi, että kyllä hänellä on aina niin ihania kukkia ja kysy samalla, että mikä on se taaimmainen ruukussa kasvava ja valkoisella kukkiva. Olen samanlaista ihaillut yhdessä kahvilassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma yritti tutkia netistä että mikä kukka tuo valkoinen on. Sai sen joululahjaksi ja nyt on unohtanut nimen..ei löytänyt ihan sopivan näköistä sieltä netistä niin jää nyt arvoitukseksi.
   t. Nero

   Poista
  2. Minäkin innostuin katsomaan, ja tuli mieleeni, että voisikohan se olla joku orkidealajike?

   Poista
  3. Voi muuten ollakin ainakin orkidean sukulainen

   Poista
  4. Se on Dendrobium -sukuun kuuluva Puikkokämmekkä. Varmentakaa googlamalla, näkyy niin vähän tuossa kuvassa.

   Poista
  5. Kyllä se ihan puikkokämmekältä näyttää, -ainakin se mitä kahvilassa olen ihaillut. Kiitos! Täytyy ruveta "metsästämään" sitä. Nero tykkää vissiin enemmän neilikoista :)

   Poista
  6. Meidän emäntä osti sen ihan Citymarketista...

   Poista
 5. Hyvin sattui tämä kääpä. Me on nimittäin käyty kolmella geokätköllä, joiden nimet olivat Ettikääpä, Miettikääpä ja Kävelkääpä. Toivottavasti seuraavat saman sarjan kätköt eivät ole Ryypätkääpä ja Hävetkääpä... Ai teillä se on taaken eftäri. Meillä se on huonosti nukuttu yö...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ne lyhyet yöunet kun pistää meidänkin mamman päivähorrokseen, kyllä se siitä sitten tokeni jäätelön avulla
   t. Nero

   Poista
 6. Hyvä, että pääsitte viimein lenkille! Ja että mammakin selvisi kotiin asti, vaikka viimeisestä kuvasta näkyy, että käsi ei jaksanut enää nostaa kameraa koko bulldoggin kuvaamista vaativalle korkeudelle. :) Jäätelö auttaa useimpiin epävireisiin tiloihin!

  VastaaPoista
 7. Se suklaanougat on kuulemma yksi parhaista lääkkeistä
  t. Nero

  VastaaPoista
 8. Vai että sellainen aamu mammalla oli. Kyllä niitä aina välillä tulee tuollaisia aamuja ihmisille. Onneksi pääsitte lenkille ja mammakin piristyi. Mukavaa pääsiäistä toivottelee Eka ja perhe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja mahtavaa Pääsiäistä myös teidän poppoolle ! :)

   Poista