sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Tunteita ja tuoksuja


Jussi on vieläkin täällä meidän mökillä. Jussi-kelit on ollut tänään välillä pilvistä ja sitten taas aurinkoista. Mamma on ihan possun värinen kun se otti eilen liikaa aurinkoa. Tänään se muisti laittaa aurinkorasvaa mutta se rasva on vissiin mennyt vanhaksi kun siinä on niin väkevä haju. Ahvenen sintitkin polski joukolla pakoon rantakivikosta kun mamma meni ottamaan aurinkoa järven rannalle. On siitä vanhentuneesta aurinkorasvasta se hyöty että hyttyset kiertää mamman, kannatti olla sen vieressä niin ei hyttyset vaivaa.

Meitsiä ei kelit paljon stressaa. Se on niin simppeliä, jos sataa niin nukutaan sisätiloissa ja jos on aurinkoista tai puolipilvistä niin puuhastellaan pihalla ja kalastellaan ahvenen sinttejä rantavedestä.

Mamma löysi muuten tänään 6 vuotta sitten otetun valokuvan. Se oli sitä aikaa kun meitsi muutti syntymäkodista nykyiseen kotiin. Mamma katteli kuvaa ja sano isännälle että voi-voi kyllä se Nerppa oli niin söpö ja lutunen silloin pentuna, paljon on muuttunut kuudessa vuodessa. Joo...on se mamman onni  etten osaa puhua mutta jos osaisin niin olisin sanonut että on tosiaan paljon tapahtunut kuudessa vuodessa kun kuvaa katsoo...ja nyt en puhu kuvan bulldogista.

"Kaikkihan sen tietää päivän tärkein ateria on aamiainen. Ei mamma, tämä ei ole kerjäämistä tämä on tilanteen analysointia"


"Tukevan aamiaisen jälkeen jaksaa harrastaa""Aika maukasta tämä vesi aidan tällä puolen"


"Vai olisko sittenkin makeampaa....."


"Ei TOD  ollut mitään kummempaa suunnitelmaa !"


"Naapurit grillaa aikaisemmin kuin isäntä...ja kenen idea oli tämä aita !"


Tapahtui aikaisin aamulla....valokuva-arkistoja penkoessa paljastui amerikanbulldogin ja tulevan emännän ensimmäisen kohtaamisen tunnelmat...


Mamma: "voi pientä hauva-vauvaa...olet kyllä niin pehmoinen....annan kyllä putun kilsulle ja lapsutan..."

Amerikanbulldogin pentu: "hei ihminen sun kynnet on terävät...tonko mukaan sit tuli lähtö"

18 kommenttia:

 1. Voihellalumalamikäihunainenhauvavauva <3 <3 <3.

  Hih! Mahtoiko isäntäväkesi ihan pikkasen vaan aliarvioida bulldogin älyä, kun aidan teki??? =D =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne tulee vielä yllättymään aidan suhteen
   t. Nero

   Poista
 2. Voi Nero, ookko sää oikeesti ollu noin piäni? Kiältämättä oot ollu lutunen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pieni vissiin olin kun mahduin mamman kämmenille.
   Enää ei mahdu kun toinen tassu.
   t. Nero

   Poista
 3. Palvelijatar lepertää ja lässyttää ihan käsittämättömiä tuota vauvakuvaasi katsellessa, Nero. Minä totean, että kyllä olet komeaksi kasvanut tuosta penska-ajasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penskana oli kivaa kun sai tehdä sisälle jutskia, sanomalehden päälle
   t. Nero

   Poista
 4. Olitin mäkin läitkäyttänyt putun hauvavauvan töpölle nenulle! ❤️ Nyt selvisi myös vastaus ikuisuuskysymykseen, että onko vesi makeampaa aidan toisella puolella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtaus kävi sieltä naapurin puolelta ja kyllä sieltä makeampaa vettä virtasi !
   t. Nero

   Poista
 5. Mikähän siinä on että nuo naesimmeeset herkijjää huastamasta oekeellalaella ku näkköövät tuommosen niinku sinä pentukuvassa... :D Voetokkiitamitenkätulonenmuttunen...tuommosta kuulu tiälläe. Kieltämätä oot kyllä oekeen söpönen tuossa pentukuvassa ja nyt oekeen uljas ja kommee poeka.
  Ja sanompa vinkiks että tuosta aejjasta piäset hyppeemällä ylj nii että heelahtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai pitäiskö sitten yrittää ponnistaa sen aidan yli, kiitti vinkistä onpahan haastetta seuraavaa mökkikeikkaa ajatellen
   t. Nero

   Poista
 6. Nooh, vaikka sä Nero oletkin joskus hieman sarkastinen kohtalostasi, niin eikö täydy sinunkin loppupeleissä myöntää, että hyvään kotiin pääsit. Yhdet terävät emännän kynnet paljoa haittaa, eikä pusuttelu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä täällä ruokaa ja rapsutuksia saa tasaisin välein, ainut että ne pusut vois jättää vähemmälle varsinkin jos mamma on syönyt valkosipulia
   t. Nero

   Poista
 7. Voi Nerppa, sä olit ihan taskukokoinen amerikanbuldoggi - aivan liian SÖPÖ <3 <3 <3
  Nyt sä olet sitten tuhottoman komea ja viisas, Ihan yhtä suuri ilo silmälle kun sillon 6 v. sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niinkö, kiva kuulla. Karisma se vissiin lisääntyy vuosien mittaan, mamma ainakin lohduttaa itseään sillä luulolla.
   t. Nero

   Poista
 8. Kylläpä oletkin ollut pieni palleroinen! Ja söpö jo pentuna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vähän on mennyt karisman puolelle näin vanhempana
   t. Nero

   Poista
 9. Ihanat pentukuvat sinusta! Vaikka täytyy sanoa, että komea koira olet nyt isonakin. Mikä ihme tuossa pentuajassa on niin hienoa? Onhan se paljon mukavampaa, kun osataan tavat eikä pissitä sisälle. On teillä ollut siellä hyvät mökki-ilmat. Hyvät on täälläkin. Tosin eilen kun lähdettiin Kajaanista niin siellä tuli ukkossade. Tunnissa satoi 51 mm. Aika hyvä määrä, lähenteli kuulemma Suomen ennätystä. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho toivottavasti Eka sun tassut ei kastunu rankkasateessa.
   Kivaa kesänjatkoa ! :)

   Poista