lauantai 22. huhtikuuta 2017

Ukkometson jäljillä


Tänään on ollut ihan tavallinen lauantai. Mamma on haravoinut niitä lehtiä mitä ei jaksanut syksyllä. Kuulin kun se ihmetteli harava toisesssa kädessä ja puhelin toisessa jollekin kaverille että miten ihmeessä tämä urakka edistyy yhtä hitaasti kuin syksylläkin. Kertoili aika pitkään sinne puhelimeen haravointisuunnitelmia ja sen jälkeen kaikkea muuta viikolla tapahtunutta, lauantain menun ja jäätelövalinnat. Viimeiseksi tietenkin ne tavalliset ''maanantaina alkaa kesädieetti'-pläänit.

Tällä viikolla oli yksi jännä ilta kun semmonen iso lintu tuli tontille tallaamaan. Sen nimi on kuulemma Ukkometso.  Se oli jahdannut naapureita sisätiloihin ja sen jälkeen tuli meille. No se ei päässyt meitsin reviirille kun se on aidattu mutta jäi sen aidan toiselle puolelle meuhkaamaan. Mamma ei päästänyt meitsiä pihalle mutta lähti itse kameran kanssa, semmonen utelias kun on.

Meitsi seuras olkkarin ikkunasta tilannetta. Mamma otti aika pitkän matkan päästä siitä valokuvan ja alkoi sen jälkeen siirtymään sitä lähemmäs. Siitä se Ukkometso pillastui ja yritti löytää tiensä aidan läpi mammaa kohti  ja metelöi kovaa. Sitten kun mamma oli niin lähellä että ukkometso näki mamman naaman niin ukko säikähti ja lähti takaisin omille maille.


"Hyvä mamma kun haravoit mutta edistyis urakka varmaan nopeammin kun laittasit puhelimen taskuun"


"No nyt se ei jaksa pitää haravaa enää toisessa kädessä kun on puhunut jo niin pitkään puhelimessa"

"Hei haloo mamma, täällä on paljon vielä kasoja ja kohta on meidän miesten ruoka-aikakin !"


"Hei tuollahan on Eetu....pitääpä kysyä näkikö se Ukkometson !"


aikaisemmin tällä viikolla.....

"Moi Nero ! Joo näin ukkometson mutta en päässyt pihalle minäkään katsomaan. Tässä se suunnilleen oli !"

"Joo eikö ollut tuiman oloinen ukko ! Onneksi säikähti meitsin mamman naamaa ja lähti omille maille""Tossa se ukko on selvästi merkkaillut..."


"Kyllä Nero riittää että meitä on kaksi ukkoa näitä pihoja vahtimassa, ei tarvita enää kolmatta"

"Samaa mieltä Eetu, hoidetaan me kahdestaan meidän reviirit. Lähden nyt vahtimaan että mamman haravointiurakka edistyy, moikka !"


"No onneksi mammalla on taas puhelin taskusssa ja harava kädessä, eiköhän se urakka siitä etene"

16 kommenttia:

 1. Huh, onneksi ei tullut mitään maalauksellista skenaariota tyyliin "Taisteleva metso ja taisteleva mamma”! :-o Mutta melkoinen vieras teillä kävi haravoinnin lomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo noin isoo lintua ennen nähnytkään ja häijyn oloinen
   t. Nero

   Poista
 2. Tommosta se on noitten naisten pihatöitten teko, paljo pulinaa ja vähän lehtikasoja. Joo. Mut olispa ollu eri jännää, jos olisit päässy tervehtiin Ukkomettoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin nyt ei tiedetä olisko ukkometso alkanut valtaamaan meitsin reviiriä, mamman naama on semmonen hälytysmerkki
   t. Nero

   Poista
 3. Nuo osaa olla kyllä häijyjä nuo ukkometsot! Parempi ehkä, ettet mennyt sen kanssa mittelemään voimia, vaan laitoit mamman asialle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tunkeilijat saa tuta mamman naaman ja tuiman katseen
   t. Nero

   Poista
 4. Voi miten upea näky se ukkometso! Rohkea on teidän mamma, kun niin lähelle uskaltautui. Mitähän olisi tapahtunut, jos sinä ja Eetu olisitte päässeet ulos. Olisi siinä voinut muutama sulka irrota ukolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oli se sen verran häijyn oloinen että ei olis ehkä haukkumalla lähtenyt pois, toista on kun näki mamman naaman
   t. Nero

   Poista
 5. Kyllä siihe ee kolomatta ukkoo sammaan pihhaan tarvita :) Työ ootta Eetun kansa hyvät kaverit ja suatta omat tilukset vahittuva kahestamiehin :) Neon melekosija äkäpussija nuo ukkometot. Tiälläe asustelj vuosjkymmenen samassa paekassa kylätienkuppeessa semmonen. Seestä höörötti keskellä tietä ja pyssäättelj aatot. Ja sittä hakkoomaan aatoen uksija. Ja jos joku uskaltaatu ulos aatosta ni sae kyyvvit :D
  Onneks sae mammas kuvan otettuva ettee kerinnä se meton ööhypiä piälle käämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He, no tuolla meidän pihan ukolla oli vähän samanlaiset eleet kun jahtas naapuritkin sisätiloihin, onneksi ei löytänyt mamman autoa.
   t. Nero

   Poista
 6. On sinun mammasi kyllä rohkea. En olisi uskaltanut noin lähelle mennä. Jos sille ukolle olisikin tullut mieleen, että lennähtää teidän pihan puolelle. Siinä olisi mamma saanut jalkoja alleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se mamma jo suunnitellut perääntymisreitin jos ukko lähtee tulemaan kohti
   t. Nero

   Poista
 7. Meidän äippä kun oli nuori ja asui vielä kotona niin niille tuli pihalle ukkometso, joka koputti ikkunaan, että saisiko täältä ruokaa. Pitihän sitä kaveria sitten syöttää. Sen jälkeen ei ole äipän lähelle tullut. Oli sulla taas ollut kovat vahtimiset tuossa haravointihommassa. Toivottavasti mamma sai jotain muutakin aikaan kun puhuttua puhelimessa. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa ne lehdetkin saatiin pusseihin, ruoka-aika kyllä myöhästyi
   t. Nero

   Poista
 8. Aika huima tipu! Voisi olla, ettei meidän kissat olisi tota tiennyt lintupaistiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siinä ois kyllä paistia riittänyt kissoille jouluun saakka
   t. Nero

   Poista