perjantai 12. tammikuuta 2018

Nöyhtänäraportti


Heippa kaikille. Nyt on omituisen rauhallista kun on juhlapyhät takana ja on tammikuu. Kukaan ei ole tulossa kylään eikä me olla menossa minnekään. Mitä nyt oon kuunnellut ihmisten puheita niin aika moni pitää herkuttoman tammikuun. Mammakin oli semmosella monta tuntia mutta luovutti sitten kun pakastimessa pilkisti suklaatuutti hernemaissi-pussin alta. 

Meitsi ei oo herkuttomalla ja mielellään menisin kyläilemään tai vois meillekin tulla joku että olis vähän äksöniä. Päivät mamman kanssa on aika samanlaisia, ei meitsi valita...lenkit on pitkiä ja huikopalaa tulee tasaiseen tahtiin mutta pikkasen vaihtelua olis kiva saada. 

Onneksi tammikuun jälkeen tulee taas Rovaniemen reissu. Siinä sitä on äksöniä moneksi päiväksi kun nähdään pohjosen sukulaisia. Siihen on kuitenkin vielä monta viikkoa. 

Mamma tajus tänään mistä meitsin kenkä...eikun hihna puristaa kun lupas tuoda lähikaupasta pikku pallon ja mentäis iltapäivällä pelaamaan hankipalloa. Siinä oli yksi ehto, meitsi ei sais purra palloa rikki eikä syödä sisältöä. Mamma rupes oikeen kiristään ja uhkasi että jää perjantailuu saamatta jos pallo tahallaan rikotaan.

Arvatkaa miten kävi. No pikkasen pallo meni rikki ja nöyhtänät tuli sieltä ulos. Mamma kuulusteli että tahallaanko rikoin sen pallon. Meitsi sai onneksi mamman uskomaan ettei ollut tahallinen teko ja yhtään nöyhtänää en syönyt. Perjantailuu tuli ihan ajallaan. "Huoh....oisko mamma mitään äksöniä tähän hiljaiseen tammikuun perjantaihin ?"

"Joo olen mamma korva tarkkana....kerro vaan ohjeet siihen hankipalloon ! No en tietenkään  riko uutta palloa enkä syö nöyhtänää"

"Jooh...valmiina hankipalloon ja säännöt tallennettu bulldogin lähimuistiin !"


"Onpas kiva pelata pitkästä aikaa !"


"Yrittäiskö takajalkapotkua..."

"Hyvin kulkee pallo....mutta mamma unohti kertoo missä on maali"


"Hyvin heitetty mamma...meitsi on maalivahti !"

"Kohta torjuttu !"

"Joo mee vaan mamma laittamaan kahvit kiehumaan....meitsi pelailee sillä aikaa itsekseen"


"Moi mamma....ai mikä nöyhtänä..."


"Joo katsos....tuota...näetkö ton meitsin hampaan....just kun olin kuljettamassa palloa tähän kuistille niin hammas jotenkin uppos siihen palloon ja kun yritin irrottaa otetta niin se hammas jäi jumiin ja pallo repeili ja...."

"Ehheh.....mamma uskoi mun raportin...siellä se kaivaa kaapista jo perjantailuuta"


"Uskottava raportti on kaiken aa ja oo !"


"Valtakunnassa kaikki hyvin !"


12 kommenttia:

 1. Hyvä, että sait perjantailuun, vaikka pallosta vähän nöyhtänää pääsikin ulos. Se on noissa kiivastahtisissa pallopeleissä usein väistämätöntä, että jossain vaiheessa jonkin verran nöyhtänää pääsee pallosta karkuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon huomannut että pehmeä pallo ja terävät hampaat ei oo hyvä yhdistelmä jos haluu pitää pallon ehjänä...sitten kun vielä pikkasen möyhii....no joo ei mitään...
   t. Nero

   Poista
 2. Hei!

  Jos ootte täällä Oulussa yötä, niin me voidaan tullaan moikkaan sua, jos aikataulut mätsää. Me asutaan nimittäin alle kilometrin päässä siittä Vaakuana-hotellista (siis meidän emäntä ei tiedä, mikä se nimi on nykyään, skandikki...). Mutta ollaan nähty kuvia sun edelliseltä reissulta. Mutta katotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka !
   Tosi hyvä idea, olis kiva nähdä teitä Oulun poikia !
   Mamma sano että Radison hotelli niin kuin ennenkin ja ollaan mennen tullen siellä yötä ja jos laitatte viestiä sähköpostilla:
   liinukka000@gmail.com niin voitte mamman kanssa sopia tarkemmin ja vaihtaa puhelinnumerot.
   Toivottavasti nähdään !
   t. Nero

   Poista
 3. Upeat kuvat taas sinusta!
  Onpa hyvä, että sulla on noin herkkäuskoinen mamma siellä! Minun selitykset yleensä kaikuu kuuroille korville. Palvelijatar nauraa, että olen aina niin syyllisen näköinen ettei tarvitse arvailla mikä on totuus.
  Minun perjantailuu näyttää just samanlaiselta kuin tuo sinun. Välillä eukko nuukailee ja ostaa sen pienempien koirien mallin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan näin meidän kesken Parek...mun mamma on aika helppo vakuuttaa selityksillä ja tietyillä ilmeillä, no pääasia että kaikilla on lopussa hyvä mieli. Ai saat samankokoisia luita kun meitsi, onnenpoika olet.
   t. Nero

   Poista
 4. Pelatessa sattuu ja tapahtuu, eikä se saa missään nimessä vaikuttaa luutarjoiluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, miten muka palloilu ja luu liittyvät toisiinsa...ei pitäis mamman sotkea urheilua ja ruokailua...ai niin kyllähän se melkein yhtä aikaa harrastaa molempia.
   t. Nero

   Poista
 5. Neon nuo pallot nykysi niin heekkoo tekkoo ettee ne kestä mittää. Eekä siitä piä koeroo syyttee.Pallaatetta pallontekijöelle pittää laettoo! Onneks saet sen perjantaeluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pallot on tarkotettu pelaamista ja möyhimistä varten...pitäis kestää parit kulmahampaat.
   t. Nero

   Poista
 6. On ne kummia ne pallot, kun niihin tahtoo aina jäädä hampaat kiinni. Onneksi mamma uskoi sun raportin ja sait sentään luun hienon pelin jälkeen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki hyvin, tänään on sunnuntai-siankorva.
   Mukavaa sunnuntaita !
   t. Nero

   Poista