keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Pirtsakka päivä


Me ollaan oltu mamman kanssa tosi pirtsakoita tänään kun täällä on niin harvinaislaatuinen sääilmiö. Tämmönen meitsin suosikki talvikeli kun on yhtä aikaa lunta, pikku pakkanen ja aurinko !

Oltiin pitkällä metsälenkillä ja meitsi pääs eka kerran kävelemään järven jäälle. Aika rannassa kävelin kun ei oo varmuutta onko se jää ihan ohkanen vielä. Hyvin se jää meitsin kesti, kerran vaan räsähti kun mamma astu toisella jalalla jäälle, rajansa se tammikuisella järven jäälläkin.

Oli kiva lenkkeillä metsäpoluilla kun aurinko pilkahteli puiden takaa. Mamma oli pikkasen liian pirtsakka kun se lauleskeli melkein koko metsälenkin. Varmaan se ajatteli ettei siellä metsässä ole muita kuulemassa ja bulldogin tunteita ei näköjään oteta huomioon kun rikotaan toisen sävelkorvaa. 

Mamma lauleskeli niitä kahta sen suosikkilaulua mitä se luulee osaavansa. Toinen on se
reinpoun 'ai sörrendeer...ai sörreeender...' ja toinen maikel jäksonin 'rilleri'.

Tulihan siellä reitillä sitten joku kävelijä meitsin kollegan kanssa. Mamma ei huomannut kun meitsi oli pysähtynyt jättämään tekstaria puskaan ja mamma odotti ja oli  selkä niihin lenkkeilijöihin päin. Just oli menossa kolmas kertosäkeistö rillerissä kun ne ohitti mamman selkäpuolelta. Meitsi huikkais sille mun kollegalle että en tunne tuota joikaajaa mun hihnan päässä, tarttui siihen kesken metsälenkin ja lähti seuraamaan. 


"Pirtsakkaa aurinkopäivää kaikille !"

"On niin kivaa kun aurinko paistaa moneen paikkaan takapihalla !"

"Ahaa mammakin laittaa ulkovaatteita päälle, päivälenkin aika"


"Oi ihana aurinko ja sininen taivas.....ai  mammakin kuuluu olevan tosi pirtsakka kun lauleskelee noita kahta sen lemppari  piisiä"


"Täältä tullaan mamma, mennään vaan metsälenkille ja järven rantaan !""Kato mamma hyvin jää kestää meitsin painon !"


"Hui nyt se jää räsähti....ota mamma se jalka pois jään päältä tai varaa sille mikä on siellä rannan puolella !"

"Voi että se mamma jaksaa aina vaan alottaa alusta noi piisin laulamiset...en kyllä tunnusta sitä lauman jäseneksi jos joku tulee vastaan"

"Oli kiva aurinkolenkki ja just ehdittiin, nyt siellä tulee jo pilviä ja kuulemma kohta lumimyräkkää"
4 kommenttia:

 1. Kyllä teillä olikin tosi upea keli lenkkeillä. Ja kuvathan ovat taas ihanat kaikkine valoineen ja varjoineen. Tuollaisista kuvista eukko voi vain unelmoida. Ei se ikinä yllä samaan. Kuule Nero, ehkä voisit viedä su mamman kasettikauppaan ja valita sille uudet laulut, vaihteeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis varmaan ostaa kasetti missä laulettais matalalta niin sais korvat levätä, oisko vaikka rei sharlesia.
   t. Nero

   Poista
 2. Kyä kuule, kuama, mammas laulu piristi varmaan ihan kaikkia, varsinkin niitä muita lenkkeilijöitä. Joo, järvenjää on viäl arvaamattoman heikkoo, ei kantsuu mennä, vaik teijän äippä on kyl piänikokonen ihminen, ei varmalla paina ku puali pultokkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo päivän naurut varmaan sai ne muut lenkkeilijät ja jotenkin niillä tasapaino heitteli kun meinas kävellä puuta päin siinä mamman kohdalla.
   t. Nero

   Poista