sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Historiallinen kyläreissu

Eilinen kyläreissu, minne meitsikin oli kutsuttu ei ollutkaan ihan tavallinen kyläily. Tai siis se paikka minne oltiin menossa oli aika jännittävä, mitä olin emännän jutuista kuullut. Onneksi olin tavannut kyläpaikan isäntäväen jo monta kertaa aikaisemmin niin ei tarvinnut niitä jännittää, ne oli vaan muuttaneet uuteen kotiin.
 
Iltapäivällä pakattiin mun reissukamat tuttuun kassiin, siellä oli viltti, pyyhe ja luu. Siinä ehdin reissukassi pakattuna odottaa monta tuntia kunnes kyläpaikan isäntä tuli meidät autollaan hakemaan.
 
Siitä se alkoi sitten jännittävä kylämatka mielisairaalaan. Tai jos oikein ymmärsin niin ei se enää ole mielisairaala. Joskus aikaisemmin on kuulemma ollut ja kyläpaikka oli
*epäsiistien ja työtävieroksuvien miespotilaiden osastolla*
 
Meidän omalla kylällä asuu semmoinen oikein kiva mummo, se sano kun meitsi oli vielä hauva-vauva että voi olla mun kummi-täti. Se käy vieläkin välillä meillä kylässä ja tuo mulle itsetehtyjä herkkuja. Kyllä on niin hyvää se mummon risotto missä on jotain linnun maksaa ja paistijauhelihaa. Tuli vaan mieleen kun se on kertonut joskus, että oli nuorena töissä tuossa samassa mielisairaalassa mihin oltiin tänään matkalla. Kerran joskus keväällä se mummo oli kuullut kun jostain sairaalan kerhotiloista oli kuulunut kova-äänistä laulua...tai no ainakin sanoista tunnisti tutuksi lauluksi. Se oli mennyt katsomaan, että mikäs tapahtuma siellä on niin lavalla olikin ollut itse Prinsessa. Siitä on kuulemma joku elokuvakin.
 
  
"Hei naapurin Eetu ! Meitsi on täällä vieraassa autossa, matkalla Nikkilän mielisairaalaan !"

"Joskus mamma on sanonut että vanhoissa historiallisissa rakennuksissa kummittelee...onkohan siellä kylässä semmoisia"

"Perillä ollaan, ei näy kummituksia eikä työtävieroksuvia miehiä !"


"Hyvä että mun viltti laitettiin näin lähelle ruokapöytää, tästä on hyvä vahtia kun ensimmäiset ruoan muruset alkaa tippuilemaan emännän suusta"


"Ruokailun jälkeen tutusttiin isännän kanssa kirjaston antimiin. Emäntä ei jaksa keskittyä kuin naamakirjan lukemiseen"


"Välillä mentiin äijäporukalla ilta-lenkille. Kompastuttiin melkein emännän saappaisiin kun se oli jättänyt taas keskelle kulkuväylää"

"Lenkin jälkeen sain kyläpaikan isännältä rapsutuksia, pikkasen piti kyllä mennä nojailemaan sen polvia vasten että ymmärsi"

"Kahvittelun jälkeen mentiin nauttimaan jälkiruoan jälkiruokaa. Meitsi sai siinä vaiheessa eväsluun ja muistutukset emännältä että pitää pysyä viltillä ettei mene kuolaa ja luumössöä matolle"

"Miten niin mun suupielet on kuolassa...sulla on mamma sitä paitsi ollut jo monta tuntia punaviiniviikset !"

"Luun nauttimisen jälkeen oli aika saada talon isännältä rapsutuksia. Mun emäntä ei ollut muistanut kertoa että meitsi on sylikoira"

"Sylissä halailun jälkeen vielä lattiarapsutukset"


 "Nähtiin kuvia ja kuultiin jännittäviä tarinoita Bolivian matkalta. Pikkasen luu ja emännän aterialla tiputtamat ruoan muruset painoi vatsassa, piti ottaa siinä vaiheessa kylkiasento"


"Loikoilu auttoi ja kohta jaksoin mennä hakemaan omalta isännältä rapsutukset" 

"Meitsi on aika ilta-uninen niin kuin mammakin. Turpa alkoi väkisin painumaan lattiaa kohti kymmenen jälkeen. Niin emännälläkin ja sitten pitikin lähteä kotiin. Se on kuulemma sallittua että meitsi on turpa matossa mutta emäntä ei pääsis uudelleen jos olis tehnyt saman""Jaa siellä jo näköjään taksia tilaillaan ja tilauskeskukseen ilmoittivat että kyytiin tulee pariskunta jolla on iso koira !"


"Olis nyt ilmoittaneet että taksiin tulee pariskunta kellä on sylikoira niin ei säikähdä taas taksikuski kun meen hakemaan rapsutuksia"

14 kommenttia:

 1. Aloin jo uumoilla, että huu, nyt tulee kummitusjuttuja! Olisitte vain jääneet yöksi, niin olisi voinut näkyä taas mitä jännimpiä juttuja... Tosin aika jännää oli myös seurata, miten paljon niitä rapsuja sylikoiralle oikein illan aikana ehtiikään tulla. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan ensi kerralla ottaa yöpuvut mukaan ja tarkistaa jos ne kummitukset ilmestyy öisin :)

   Poista
 2. No tuljko taksikuskilta ruaputuksija? Ompa ollu mielenkiintonen kyläreessu.
  Vuan ee sittä niitä epäsiistijä ja työtävieroksuvija kuitenkaa näkynnä. Eekä ies niihen huamuja.
  Hyvästi on kylässä pietty vieraeta. Sylliinnii piäsit.
  Sulla sitä on vaekka mitä mukavata tekemistä. Kylläelyjä ja rehvijä ja kaekkee muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taksissa olikin takatila minne meitsi laitettiin, sain vaan sieltä kaukaa tervehtiä kuskia :)

   Poista
 3. Kylläpä oli arvokas kyläilymiljöö. Oisitte vaan jääneet yöksi, niin olisit nähnyt muisnaisten potilaiden haamujen vaeltelevan käytävillä. Luultavasti. Tai ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jäi selkeesti jotain ensi kertaan, täytyy se tarkistaa se kummitusten tilanne :)

   Poista
 4. Kih hih, me oltas haluttu nähä kuva siitä, ku teitsi änkee taksisuharin viakkuun tai paree toisaalta ettei, ku siin olis voinu käydä niin, että taksi suhasis ojaan ja sitähän me ei haluta, juu ei. Mut teitsillä on taas ollu homma tassussa.

  Tiäkkö kuule, että mekin asutaan jännässä paikassa, meinaan täs on ollu vaivaistalon avo-osasto ja meijän pihalla on aito ruumishuane. Melko jännää, eiks ookin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai ruumishuone ! Kummitteleleeko siellä pihalla ?? :)

   Poista
 5. Todella jännä paikka, uskalsiko se emäntä olla sielä oikeasti ihan coolisti ;) ?

  Sylikoira... ;D

  VastaaPoista
 6. Me oltiin jo valmistauduttu kummitusjuttuun ja jännättiin josko ihan yks kuvakin nähtäis haamusta. Parempi kuitenkin ettei sellaisia nähty, kun tuo Palvelijatar on aito arkajalka, pelkää omaa varjoaankin.
  Jännä kyläpaikka teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä jännä paikka ja jännät jutut :)
   t. Nero

   Poista
 7. Vautsi miten hieno kyläpaikka sulla on ollut. Meidän emäntä on katsonut muuten sen elokuvan. On kuulemma melko rankka juttu. Toivottavasti oli ymmärtäväinen taksikuski ja sait kunnon rapsutukset.
  Mukavaaa viikkoa! T. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taksikuski oli oikein mukava nuorimies. Kertoili tyttöystävän koirasta ja kehui että onpas teillä kiva ja rauhallinen koira :) En siis saanut sitä tilaisuutta punkea sen syliin :)
   t. Nero

   Poista