lauantai 2. elokuuta 2014

Perheidylliä

Tuli jo mainittuakin aikaisemmin tällä viikolla, että lomakausi on ohi ja viikonlopun jälkeen alkaa arki. Isäntäväelle se tarkoittaa päivätyöhön palaamisen lisäksi grilliruoan ja varsinkin sen lisäkkeiden korvaamisen vähähiilihydraattisella vaihtoehdolla. "So booooring, sanon minä" Ei proteiineissa mitään vikaa, sehän merkitsee sisäfilettä mutta ne lisäkkeet pitäisi muka vaihtaa juureksiin ja vielä ilman kastikkeita ! Tämän kylmän arjen sain jo kokea tänään, heinäkuun välipalagrillerit oli kaunis muisto vain. Olisin voinut pettymyksestä mököttää mutta geenit ohjaavat tekemään toisin. Amerikanbulldogin (kts. wikipedia) luonteenominaisuuksiin kuuluu olennaisena isäntäväen miellyttäminen. Yritin pyristellä geeniperimääni vastaan mutta minkäs teet kun vietit on voimakkaat, en halunnut pilata emännän hyvää tarkoitusta ja iloa.
 
"Kuulin nimeäni huudettavan ja pinkaisin pikalähtöön koska yleensä se tarkoittaa lenkkiä tai erityisherkkupalaa"

"Aijaa....nyt oli vähähiilarinen ruokavalio koko perheellä ja grillerin sijasta mulle oli katettu tekonahkasta muotoiltu luu...ei paljon naurattanut"

"Sitten muistin geeniperimäni ja siihen kuuluvan miellyttämisen halun. Vink...vink...olin olevani innoissaan, ihan vaan miellyttääkseni"


"Oli vaikea keksiä mitään järkevää mauttomalla tekoluulla, niinpä heitin sen ilmaan ja jahtasin...emäntä tuntui olevan innoissaan ja luuli ilmeisesti että mulla on kivaa ilman grilliherkkujakin"
"Oooohhhh....aikansa kutakin, väsy tuli ja kuuliaisena tekoluulle päätin käydä pienille päivänöpösille. Koko perhe pitää yhtä, kukaan ei herkuttele enää lomaruokia"
"Nukahdin takapihalle ja jossain vaiheessa siirryin etukuistille. Rutiininomaisesti kannoin tekoluun mukanani, ihan vain miellyttääkseni isäntäväkeä. Herätessäni kirsuuni leijui ihan jotain muuta kuin vähähiilihydraattisen aterian tuoksu. Otin luun mukaani ja astuin keittiön kynnykselle....perhe pitää yhtä vai...?"
"No huh huh...tekoluu tippui siihen paikkaan....siellähän oli punkut ja pizzantekotarvikkeet pöydällä, ei muuten kaikista vähähiilarisin vaihtoehto. Tunsin itseni huijatuksi ja yritin ilmeelläni sen myös emännälle viestittää"

"Viestini meni perille, sain perinteisin piimä-nappula iltapalan lisäksi raejuustoa ja Cesar häränlihahyytelöä ja jälkiruoaksi vaniljakermajäätelöä. Perhe pitää yhtä, niinhän se vaan on"

16 kommenttia:

 1. Voi Nero! Ihan jo sydän heitti kuperkeikkaa myötätunnosta, kun ajattelin minkä vääryyden kohteeksi olit joutua. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin.
  Että sitten osaat olla lutusen näköinen kuvissa. Ihan huippu! Muisku kuonolle täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muiskusta ! Onneksi vahtivietti pakotti keittiönpuolelle niin pääsi valvomaan etujaan :)

   Poista
 2. Nero on kyllä massiivisen miellyttävä koira! <3 (Pakko oli käydä Wikipediassa!) Tuli nälkä mullekin parista viimeisestä kuvasta. Ja jano myös. Hmm, mitähän tuolta kaapeista löytyisi... Raksuja ainakin, jos on Nupun "miu-ih"-ääniä uskominen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siellä kaapeissa on hyllyt pullollaan niitä kiellettyjä herkkuja

   Poista
 3. No huh, kyllä mullae jo vähä kerkis siäli käävvä! Ku eekaet vakkaenen koera pysy tolokussaa tuommosella luunkyrsäkkeellä! Onneks tulivat järkiisä isäntäväkes :)
  Vuan oot sinä sittä iha mahottoman kuvvaaksellinen kaver. Mahtavija kuvija! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä lihasmassaa tosiaan pysty ylläpitämään millään pupun ruokavaliolla, saati sitten tekoluilla :)

   Poista
 4. Kyllähän se siitä taas iloksi muuttui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseltään vaatii hieman tarkkaivaisuutta, että pysyy herkkujen tasanpaino vakiona :)

   Poista
 5. Nero, mullakin kävi jo mielessä sääli sinua jonka oletettiin pärjäävän tuollaisen pikkuluun voimin. Onneksi tilanne palautui normaaliksi ja kaikki saivat kunnon sapuskaa ; ) Kerro mammallesi olevasi juuri ihannepainoinen. Lihakset painaa enemmän kuin läski, joten tietenkin puntarin lukemat ovat mitä ovat. Sinähän olet tosi komeassa kunnossa, oikea atleetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puntarilla vois heittää vesilintua....tai mieluummin sen ohi, nehän on ihan kivoja. Mistä lie tuollainen sanonta saanut alkunsa. Mulla on vähiten läskiä meidän perheessä niin voisin huoletta jatkaa lomaruokavaliolla.
   t. Nero

   Poista
 6. Onneksi sait emännän tajuamaan että ei voi elää diettiruualla, vaan pitää olla kunnon ruokaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin....joskus joutuu vääntämään rautalangasta...:)

   Poista
 7. Kädet hikos taas, ku luin tota juttuu, niin kovaa jännitti lopputulos! Oot siä aika velmu Nero ja emäntäshän liikkuu niin paljo, et eiku herkut pöytää. Oli kiva taas lukea kuulumisia jatka samaa malliin. T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lennu ja täältähän sitä tarinaa ja turinaa puskee säännöllisin väliajoin :)

   Poista
 8. Tääkin oli ihan noppa silmässä kun mä katoin Neroa mauton luu suussa....mutta onnellinen loppu, HUH!

  VastaaPoista