keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Lääkäriä ja laiduntamista


Terve taas kamut. Meitsillä oli tällä viikolla se ultra siellä lääkärissä ja verikontrolli. Mentiin aamulla isännän ja mamman kanssa ihan Helsinkiin saakka kun siellä oli eka vapaa aika sellaseen erikoistutkimukseen. Meiltä kotoa ois ajettu puoli tuntia sinne mutta vietiin ensin mamman auto sen työpaikalle ja siitä jatkettiin koko porukka isännän autolla niin meni ainakin puoli tuntia ja kymmenen minuuttia. 

Kaikkia meitä jännitti ja mammaa eniten kun se on semmosta stressaavaa tyyppiä. Onneksi mamman ei tarvinnut ihan siellä keskustassa itse ajaa autoa muuten ois pitänyt koko porukan käydä matkan varrella jännäpissillä.

Siellä lääkärissä oli tosi kivaa henkilökuntaa. Meitsi sai antaa pusuja suoraan niiden naamalle ja ne kehu että onpa Nero kiltti hauva. 

Verikokeissa selvis että meitsin tulehdusarvot on laskenut reilusti vaikka vielä koholla. Siellä ultrassa näky että jossain pernassa oli epätasaisuutta. Ensi viikolla on kontrolliultra ja verikokeet. Niin ja mamma halus taas lisätä tän sieltä lääkärin lausunnosta: "Yleistutkimuksessa Nero pirteä ja ystävällinen" 

Meitsille on hyvin ruoka maistunut ja lenkillä oon taas jaksanut vetää hihnassa niin että mamma on meinannut komentaa. Onneksi se on viime tipassa muistanut lääkärin reseptin että Neron ehdoilla lenkillä niin kauan kunnes tulehdusarvot normaalit ja kipittänyt meitsin tahtiin.

Pikkasen ne vahvat lääkkeet käy meitsin vatsaan. Sen takia oon tuplannut ruohonsyöntiannoksen ja mamman mielestä se on puolet liikaa. Tänäänkin mamma yritti lenkillä toppuutella että ei saa Nero liikaa syödä ruohoa tai tulee illalla ököt. Hö ei se vieläkään tajua että se on se tarkotuskin että vatsa puhistuu. 

"Nero tässä ja ultraan tulossa, noi muut on meitsin isäntä ja mamma... joo saa niille luovuttaa tietoa meitsin terveydentilasta"

"Jaahas verikokeet otettu ja nyt tohtori kyselee ja kirjaa tietokoneelle meitsin ruokavalion"

"Voi ei....isäntä sano että herkkuna kalkkunaleikettä ja mamma lisäs siihen että ohuen ohutta. Pikkasen noloa noi mamman kommentit kun tohtoriakin nauratti"


"Oota mamma meitsi syö ruohoa niin vatsa rauhottuu ja ei tuu niitä ilmalaivoja"

"En tietenkään syö liikaa kun sopivasti"


"Joo joo mamma jatketaan matkaa ilman laiduntamista....onpas tuolla herkullisen näköistä ruohoa..."

"Tullaan tullaan....älä nyt mamma stressaa siitä ruohonsyönnistä"

"Pieni hetki...."

"On tää kesä ja tuore ruoho ihan parasta sian korvan ja vanhanajan vaniljajäätelön jälkeen"

10 kommenttia:

 1. Hyvä homma kamu, että oot tuas kuosissas! Toevottavasti ne tulehusarvot laskoo iha normaalj´lukemiin ja se pernahhii siitä asettuu kohilleen. Heenänsyönti on parasta mahaliäkettä vuan kohtuus siinäe hommassa pittää muistoo. Ettee sittä oo kohta suolj jo tukkeonna sen heenän taatta. Ku kuulema semmostahhii voepi sattuva. Elä liikoo vielä höntyile lenkillä ku oot toepilas vielä. Ee muutaku vanahan aejjan vaniljata ja kalakkunata nyt nuamaan ja olleeluva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkunaa oon ehkä saanut tavallista enemmän kun sillä aina palkitaan kun meitsi nielasee lääkkeen. Viikonloppuna varmaan vanhanajan vaniljaakiin ilmestyy ruokavalioon.
   t. Nero

   Poista
 2. Sehän on hyvä merkki, että tulehdusarvot on laskeneet reilusti. Jännä elin se perna, ihmisillä ainakin ihan turha kapine. Tiedä sitten mikä rooli eläinten pernalla on. Ruohoa minäkin syön innolla ja eukko yrittää jarrutella, että vähempikin riittäisi. Ruoho on alkukesästä parhaimman makuista, nythän siitä pitää nauttia. Ihmiset ei tajua mitään herkuista! Palvelijatarkin hössöttää että saan vielä suolen tukkeuman heinästä. On kai kuullut jollekin käyneen niin.
  Kyllä noissa kuvissa taas näytät tosi komealta kaverilta - ja sellainenhan sinä olet tietenkin luonnossakin. Hauskaa helatorstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohtori sano että ei sitä pernaa tarvii niin että jos joutuu poistamaan niin ei tarvii sen takia mitään lääkitystä. Ruohoa on syöty sopivasti ja mamman iloksi lenkillä välillä sellaisia vihreitä vaahtopalloja syljeskellyt.
   t. Nero

   Poista
 3. Kesässä yksi parhaita asioita on tuo, että maailma muuttuu tuulessa keinuvaksi salaattipöydäksi! Liha on tietenkin ykkösjuttu, mutta on se vaan mahtavaa haukata lenkillä tuoretta heinää! Suullinen tuolta, toinen täältä... Emäntä kiukkuilee, kun lenkki ei etene, kun mäyränaudat laiduntaa kaikki tien vieret. :D Hyviä vointeja sinulle, kamu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos täällä reippaana tänäänkin jo laitumella ruohoa popsimassa.
   t. Nero

   Poista
 4. Hyviä uutisia, kuamakamu, mainota. Tota noin niin, eiks se lääkäri määränny sulle närästyslääkettä? Meinaan toi ruahonsyänti ei taija pitkän päälle olla hyvä juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, mamma kysyy huomenna lääkärissä siitä närästyslääkkeestä.
   t. Nero

   Poista
 5. Onpas ihanaa nähdä sut omana virkeänä itsenäsi - vähän tavallista laiduntavampana, mutta nythän on virallisestikin laidunkausi alkanut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiduntaminen on kivaa ja ruoho on ravitsevaa vaikka mamma vähän toppuutteleekin
   t. Nero

   Poista