perjantai 17. toukokuuta 2019

Tötteröpää


Hei vaan pitkästä aikaa lukijat ja blogikamut. Pikkasen ollut meitsin sihteerillä kiireitä niin ei oo ehtinyt välittää meitsin kuulumisia. No ei tässä hirveesti ookaan tapahtunut paitsi eilen. 

Kaikki sai alkunsa siitä kun suunnilleen viikko sitten (bulldogin ajanlaskennan mukaan) meitsillä alko toinen nivus punottamaan. Mamma tuumasi että oisko joku ötökkä purrut. No meni pari päivää ja se punotus vaan laajeni. Mamma alko laittamaan semmosta pepantteenia aamuin illoin, siis meitsin nivuseen ei omaan naamaan. Mamman naama tarvii paljon vahvemmat voiteet että saa loihdittua reippaan ilmeen.

No eihän se pepantteeni auttanut ja meitsin punainen läikkä vaan laajeni siellä nivusessa. Isännän kanssa oltiin eilen lääkärissä kun mamma ei ehtinyt mukaan. Lääkäri sano ettei siellä punaisessa läikässä mitään kasvustoa löytynyt. Meitsi ei oikein ymmärtänyt että mitä kasvustoa se lääkäri etsi...nyt on meitsin pihalla ainakin kukassa tulppaanit ehkä niitä sitten.

Meitsille määrättiin semmosta suihketta nivuseen kerran päivässä viikon verran. Jollei se auta niin pitää alkaa tarkkailemaan ruokavaliota, voisko olla joku allergiaa aiheuttava. Meitsin ruokavalio ei oo muuttunut mutta lääkäri sano että saattaa kypsälläkin iällä (mammakin käyttää itsestään mieluummin sanaa kypsä kuin vanha) tulla allergia johonkin ruokaan vaikka ei olis ennen ollut.

Meitsi sai lääkäriltä semmosen kaulatötterön. Se on sitä varten jos meitsi alkaa nuolemaan sitä nivusta ja suihketta. Mamma oli kovasti huolissaan jos meitsi alkaa nuolemaan nivusta että miten pärjään tommosen tötterön kanssa, pikku reppana sano mamma. Hei kamoon miksi meitsi nuolis semmosta lääkettä, eri asia jos nivuseen laitettais jauhelihaa tai vanhanajan vaniljajäätelöä. 

Mamma luulee olevansa välillä vitsikäs ja haluaa jekuttaa muita. Meitsillä oli hyvä tilaisuus eilen pikkasen jekuttaa mammaa sen tötterön kanssa. Hehe, huumoria niin kuin mammakin välillä sanoo kun muita ei naurata.


"Ootko mamma tosissas….meitsin pitää olla tötteröpää?"

"Oisko itelläs kiva saada tötterö kaulaan?"

"Haha meitsi on avaruuskoira...kuuleeko Mars tai Jupiter?"


"Mamma bulldoggien oikeesti….ei oo meitsin makuun mitkään lääkesuihkeet nivusessa, jos vaikka ottasit pois tän tötterön"


"Uskohan se mamma vihdoin ettei meitsi tarvii tötteröä vaikka on nivus punainen"

"Menis toi mamma nyt kameransa kanssa sisätiloihin niin voisin rauhassa merkata kesän ekat kukat"

10 kommenttia:

 1. Voi ei, pörppä, ja miten iso! :-o Tultiin Nupun kanssa kiireesti katsomaan, että ei kai ole mitään isompaa hätänä, mutta onneksi ei! <3 Toivottavasti läikkä paranee pian – vähän voisi lohdukkeeksi sivellä kuonoon vanhan ajan vaniljaa! Kunpa ei olisi allergiaa, vaan jokin ohimenevä punoitus. Pikaista paranemista ja hauskoja merkkailuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läikkä on jo vaalentunut eikä tötteröäkään tarvii.
   t. Nero

   Poista
 2. Onpa ikävä läikkä! Onneksi, et sitten koko aikaa ainakaan tarvitse tuota lautasantennia. Jos ihottumia hoidettaisiin vanhanajanvaniljalla, niin moni ihminenkin voisi tarvita tötterön päähänsä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois olla kaikki lääkkeet sen vanhanajanvaniljan makuisia.
   t.Nero

   Poista
 3. No voi kökkö mikä tuuri, että lautasantennin laittoivat sulle. Minä niin tiedän miltä se tuntuu. Onneksi ei ole tarvinnut kavereille näyttää, kun ulkona ei ole tarvinnut sitä hirvitystä pitää. Viimeksi mulle sellainen ripustettiin, kun nuolin anturani nilelle. Toivotaan, että se sun läikkä katoaa pikaisesti ilman kummempia ruokavaliomuutoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi läikkä jo vaalenee kun mamma suihkuttelee lääkettä.
   t. Nero

   Poista
 4. No johan on melekonen laatanen kaalassa sulla ollunna! Onneks oot taenna jo piästä siitä erroon. Ee oo mukava vehe tuo, muistan hyvästi ku itellä olj. Minnäe oon sitämieltä että vanahanaejjanvanilja oes tarpeeseen tupla-annoksina tuommosen tötterön hyvikkeeks. Etteekö peräti tötterön täävveltä sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammakin syö monesti jätskitötteröitä, meitsille tollanen antennilautasen kokonen tötterö olis sopiva.
   t. Nero

   Poista
 5. Mahutko kulkeen ovista, Nero, toi tötsä päässä? Onks punotus jo hävinny? Joo, kyä kukkia pitää välillä luamulannoittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punotus on poissa ja tötterö heitetty nurkkaan.
   Harmi meitsillä tuli joku muu tulehdus, mamma ja isäntä vei lääkäriin sunnuntaina kun meitsillä ei ruoka maistunut, ei edes kalkkunaleike.
   Huomenna taas otetaan verta ja katotaan onko tulehdus pois ja lääke auttanut. Meitsi raportoi tilanteesta viimeistään viikonloppuna.
   t. Nero

   Poista