perjantai 18. lokakuuta 2019

Muovikäärmevaroitus!


Täällä ollaan kamut mökillä laittamassa talviteloille laituria ja haravoimassa. Meillä on semmoinen perinne että talviteloille laittamistalkoisiin haetaan kyliltä pizzaa aamupäivällä niin jaksetaan sitten ahkeroida. 

Tänään sitten syötiin ne pizzat....no ei meitsille ollut omaa mutta sain perinteisen bulldogin osan mamman ja isännän pizzoista. Oltiin sovittu että pizzasta kun saa niin paljon energiaa niin niiden syömisen jälkeen ensin vedetään porukalla laituri kuivalle maalle ja sitten haravoidaan. 

Kävi aika perinteisesti. Syötiin pizzat ja mamma sano sen jälkeen että on epäterveellistä heti rehkiä kun vatsa on täynnä. Mamma oli vaivihkaa ostanut kyliltä roskalehden ja meni pizzan jälkeen sänkyyn sitä selailemaan. Sinne se oli sitten nukahtanut ja isäntä ja meitsi ehti sillä aikaa hoitaa laiturihommat.

Mamma tuli tunnin päästä pikkasen nolona ja silmäpussit aktiivisena kertomaan että menee nyt heti haravoimaan. Piti lupauksensa ja huhki siellä haravan kanssa. Pikkasen se vaikeroi että hartiat on jumissa mutta ei me kuunneltu isännän kanssa.

Niin ja sitten se tärkein juttu! Näissä kuvissa näkyvä käärme ei oo oikea. Se on muovinen ja ollut laiturin päässä koko kesän ettei linnut tulis kakkimaan. No on sillä muovikäärmellä ollut vaikutusta, mamma kiljahtaa joka kerta kun menee uimaan. "Siellä ne pizzat matkustaa....enää vartti ja päästään maistelemaan..."

"Täällä sitä odotellaan bulldogin osuutta""No tulihan sitä viimein eikä pelkkää kuivaa pizzan reunaa....sanoisin että kinkkua ja ehkä mozzarellaa!"

"Hehe mamma syö taas hotkimalla ja kohta päiväuni vetasee, sanokaa meitsin sanoneen..."


"Laitetaanko me isäntä kahdestaan tää laiturihomma talviteloille kun mamma nukahti sinne roskalehden ääreen"


"Ai mamma heräsit sitten sopivasti kun ollaan isännän kanssa saatu melkein koko laituri maalle....kiitos siankorvasta, eihän vaan ole lahjontaa kun on huono omatunto..."


"Anteeksi mamma kun aliarvioin, olitkin jo tehnyt haravointiurakan....tosi ison kasan lehtiä olitkin kerännyt yhteen kasaan"

"Kato mamma tää on se muovikäärme mikä ollut toimettomana koko kesän siellä laiturin päässä"

"
"Meitsi pikkasen leikkii sen kanssa ennen kuin se menee talviteloille odottamaan seuraavaa toimetonta kesää"


"Kaikki kunnossa ja aikataulussa... muovikäärme meni varastoon, isäntä sai laiturin kuivalle maalle ja mamma....öööö sai näin ison kasan lehtiä yhteen kasaan"

12 kommenttia:

 1. Juuri noin olis Palvelijattarellekin käynyt, kauneusunet yllättää usein, kun olisi aika osallistua ruumiilliseen työhön ;)
  Hurja miltä tuo sinun ja käärmeen yhteistanssi näyttää! Hyvä, että kerroit sen olevan muovikäärme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika aidon näköinen käärme, ei ihme että mamma aina kiljahti kun meni uimaan.
   t.Nero

   Poista
 2. Kyllä pitsan ja siankorvan voemalla jaksaa mittee vuan :)
  Tuo muovikiärme on kyllä meleko inhan näkönen...en tiijjä tohtisinko puistella yhtää niinku sinä. Hyvästi teellä nuo hommat näätästää männeen. Ja naeset tarvihtoo ne kaaneosunesa. Vaekkee kyllä äetille niistä mittää näkyvätä hyötyvä oo ollunna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne mamman silmäpussit ainakaan pienene kauneusunien aikana mutta ehkä se
   sisäinen kauneus siitä paranee.
   t. Nero

   Poista
 3. Olisi aika hurjannäköistä touhua, jos käärme olisi aito! Onneksi varoitit jo etukäteen, että se on muovia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo arvasin että joku vois säikähtää muovikäärmettä ja kiljua kun mamma laiturin nokassa.
   t.Nero

   Poista
 4. Kyä tommonen pitsa pitäs saaha meillekin, kun sen syännin päälle noin paljo ahkeroittaa, Nero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siitä pitsasta saa enerkiaa ja jaksaa sitten työskennellä, paitsi mamma lukee pitsan jälkeen roskalehden ja nukahtaa.
   t.Nero

   Poista
 5. AIka hurjaa hommaa tuo mökin talviunille laittaminen! Nero, sä hoidit tietty raskaimman ja vaarallisimman osuuden, palkka oli asianmukainen, kunhan se oli riittävän iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni asia jäis tekemättä jos meitsi ei ois isännän apuna, mammalla meinaa se päiväuni vetasta monesti just kun urakan pitäis alkaa.
   t.Nero

   Poista
 6. Nauroin aktiivisille silmäpusseille - ja meinasin kiljua käärmeen nähdessäni, mutta onneksi oli muovinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus aikaisin aamulla mammalla ei oo muuta aktiivista toimintaa kun silmäpussit.
   t.Nero

   Poista