lauantai 12. lokakuuta 2019

Sipoon reissu


Heippa kaikille ja kivaa lauantaita! Meitsille oli järkätty eiliselle kivaa iltaohjelmaa. Niin tai tarkemmin sanottuna meitsi oli kutsuttu kylään ja mamma ja isäntä pääsi taas mukaan. Ollaan käyty ennenkin siellä kyläpaikassa mutta ei pitkään aikaan. 

Se kyläpaikka on semmosessa paikassa kun Sipoo. Meiltä ajaa vaan puoli tuntia autolla. Se kyläpaikka on ollut kauan sitten sairaala missä on hoidettu ihmisiä. Mamma sanoo aina kun sinne mennään että on tosi idyllinen paikka ja hieno. 

No tosta hienosta tuli mieleen että mamma taas ohjeisti etukäteen että yritäpäs Nero olla kuolaamatta siellä kylässä niille matoille. Otettiin meitsille oma viltti ja siinä pitäis sitten loikoilla ettei vahinkokuola tule hienoille matoille. 

Oli meillä kyllä luksus-palvelu, kyläpaikan isäntä tuli hakemaan omalla autolla meitsin ja porukat. Meitsin lauma jakautui kolmelle osastolle siinä autossa. Isäntä pääsi etupenkille, mamma takapenkille ja meitsi sinne takaosaan. Isäntä huikkas kun auto lähti Sipoota kohti että onkos takaosastojen rymyporukka mukana ja mamma turvavöissä!

Kesken illan käytiin äijäporukalla lenkillä ja mamma jäi kyläpaikan emännän kanssa sillä aikaa sisälle. Tultiin takaisin sieltä lenkiltä rappukäytävään niin mamman kailotus kuului heti kun avattiin käytävän ulko-ovi. Mamma puhui salaisia naisten henkeviä, pikkasen nolotti mutta onneksi rappukäytävässä ei ollut muita kun oma porukka. 

Oli tosi kiva kyläreissu. Paljon tuli rapsutuksia ja huomiota. Mamma yritti vähän toppuutella kun meitsi halus auttaa ruoanlaitossa keittiössä mutta onneksi se ei jaksanut liikaa keskittyä epäolennaiseen kun oli niin hyvää punaviiniä lasissa.

Illemmalla kyläpaikan isäntä soitti meille taksin. Kuulin kun se sano puhelimeen että iso koira on mukana. Heh olikohan se taksikeskus kuullut väärin kun tuli niin iso taksi että sinne ois hevonenkin mahtunut.

"Noniin auto hurahti pihaan, nyt mamma huulipunat laukkuun ja menoksi!"

"Hyvää iltaa pitkästä aikaa ja kiitos kutsusta. Positiivista että mamma ja isäntäkin on kutsuttu niin löytyy paluumatkan maksaja omasta perheestä"

"Joo tiedetään isäntä, mamma on jo ohjeistanut....pitää loikoilla oman viltin päällä ettei kuola valu matoille"

"Katsokaa! Täällä tuoksuu uunissa haudutettu herkullinen kanaruoka eikä tippaakaan kuolaa!"

"Jaahas täällä sitä viipaloidaan leipää"


"Varo sormia ettei käy niin kuin mammalle ja joutuu laittamaan laastarin""Joo mamma keittiössä kaikki hyvin, ei valu kuola. Nauti vaan rauhassa punaviinistä"


"Ooh tuo on jo taidetta, toivottavasti meitsistä oli apua!"


"Tulihan se meitsinkin illallinen. Otapa mamma mallia, täällä katetaan bulldogille valkoiselle pöytäliinalle ja posliinikuppiin!"


"Bulldoggi kuittaa, ihmiset syö nyt illallisen ja meitsi makoilee omalla pedillä!"

"No ei kai se niin sentilleen voi olla..."

"Siellä ne ihmiset syö ja rupattelee iloisesti....ei ne varmaan huomaa jos pikkasen tässä matolla..."


"Aika kivan tuntuinen tämä matto...."

"Hetken vaan tässsä loikoilen kun ihmiset keskittyy ruokailuun, kuolatkin on meitsin toisessa poskessa"
"Kiitos vaan tosi paljon illasta ja tarjoiluista, varmaan se taksi pitäis nyt tilata kun meitsillä alkaa uni vetasemaan"

"Anteeksi tämä epäkohtelias haukotus mutta kattokaapa mammaa kun sen pää jo nuokkuu"


"Jaahas että näin iso taksi....ai kamala toivottavasti mamma ei huomaa että täällä on karaoke. Vois kuskille jäädä traumoja"8 kommenttia:

 1. Olipas se mukava kyläily. Mitä se mamma hössötti kuolailusta? Ihan superhienosti ja siististi sinä osaat kyläillä, Nero. Tuota ruokapaikkaasi ihastelin; oikein valkoinen liina ja posliinikuppi! Oli monen tähden ruokapaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hienot kattaukset, sais mamma ottaa opiksi.
   t.Nero

   Poista
 2. Voe turkanen ku on ollunna hieno kyläreessu. Ja mukava ku isäntäväkj kututtiin kansa mukkaan :) Kyllä osasit hienosti käättäätyvä, niinku aena muullonnii. Kyllä voes jo mammas heretä jakelemasta käätösohjeeta ku aena ossoot kuitennii olla niinku pittäähhii. Valakee liina ja posliinikupista ruoka...Ihanku valtijomiehille restentin linnassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kelläpä sitä ei pikkasen kuola valahtais silloin kun on oikein herkulliset tuoksut.
   t.Nero

   Poista
 3. Tosi kiva kyläreissu! Ja tosi tarkkana olit tuon kuola-asian kanssa! Hienoa! On ehkä onni, että me mäyräkoirat ollaan näin pieniä, kun me ei ehkä ihan maltettaisi olla maistelematta, jos yllettäisiin noin hyvin pöydännurkalle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsi on huomannut että yleensä saa jotain pikkusuolaista kun laittaa kirsun pöydän reunalle.
   t.Nero

   Poista
 4. Olipa hieno kattaus valkoiselle liinalle - ja heppataksi ja kaikki! :) Erittäin kelvollinen kyläpaikka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonne kyllä pitäis päästä useammin kyläilemään kun on niin hyvä palvelu ja tunnelma.
   t.Nero

   Poista