maanantai 26. kesäkuuta 2017

Turvamiehen hommia


Aika puuhakas loman alku ollut. Mamman on pakko päästä juoksemaan kun se ensin herkuttelee kaikenmaailman hiilihydraateilla. Mamma ei uskalla lenkkeillä mökkiteillä yksin, se pelkää karhuja ja ampiaisia. Isäntä lähti eilen mamman kanssa juoksulenkille polkupyörällä. Se oli semmonen turvamies. Eikä ihan turha keikka ollutkaan, vaikka ei näkynyt karhuja niin kaksi ampiaista kuitenkin reitin varrella.

Tänään oltiin koko perhe juoksulenkillä. Mamma juoksi tietä edestakaisin ja meitsi isännän kanssa juostiin perässä  ja oltiin samalla turvamiehiä. Ei näkynyt tänäänkään karhuja, yksi ampiainen lensi aika läheltä mutta meitsi katso pahalla silmällä ja se vaihto reittiä.

Täällä mökillä on tosi kivaa, aurinko on paistanut ja välillä satanut ja ukkonen murissut. Ainut hankala juttu on noi aamut. Ei millään jaksais lähtee päivän ekalle pissille, se on niin makosaa nukkua ikkuna auki luonnon raikkaassa ilmassa. No on yksi toinenkin hankala juttu välillä, mamma.

Mamma vahtii meitsiä ja jahtaa viltin kanssa. Välillä peittelee meitsiä hyttysiltä ja välillä taas tuulenpuuskalta. Isäntä sano eilen että kuules nyt mamma, Nero on koira kyllä se pärjää kesällä ilman vilttiä. Mamma katso isäntää ihan hoomoilasena ja loukkaantunen näkösenä. Meitsi on kyllä vähän isännän kanssa samalla linjoilla, ei meitsi tarvii hyttysiä varten vilttiä kun on se punkkipanta. Siinä ei lue että ainoastaan punkeille niin hyvin torjuu myös hyttyset.

Ei meitsillä vilukaan tule, aina pääsee sisätiloihin sängyn päälle, vähän kun pöyhii päiväpeittoa niin saa pussilakanan esiin ja lämmittämään vatsaa."Aamu....onks pakko mennä pissille jollei jaksa...""Isäntä....kumpi meistä uskaltaa sanoo mammalle etten tarvii vilttiä lämmittämään tai torjumaan hyttysiä"

"Ai mamma moi....no se mun viltti tippu ihan ittekseen tonne pihalle.."

"Jaaahas....no pikkasen aikaa viltin kanssa tirsat...mamman mieliksi"


"Mamman turvamiehet uskollisena seuraa...varo mamma sadan metrin päässä lentää ampiainen !"


"Hehe mamma....tajusitko jo ittekin ton ampiaisjutun....ne vaan jotenkin kuuluu kesään"

"Kato mamma ei ne ampiaiset tule hätistelemään vaikka olis keskellä niiden kotia"


"Ansaittua omaa aikaa ja vilvoittelua  turvamiehen tehtävien jälkeen"


17 kommenttia:

 1. Seon vastuullinen homma tuo turvamiehen homma! Kaete on palakkahhii kohillaan? Onse hyvä että suapi mamma sielä raahassa juosta ku ee karhut tule hätistelemmään. Minnoon tuosta vilttihommasta kyllä erj´mieltä. Viltti pittää olla aena. Ee nyt pihalla kuitenkaa vuan pirtissä. Kyllä sen alla on mukava hellepäevänähhii köllötellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No välillä viltti on ihan kiva, ainakin silloin kun tulee uimasta ja mamma ei muista pyhhkiä pellavapyyhkeellä kuivaksi.
   t. Nero

   Poista
 2. Joo, on se kyl hyvä, että mammallas on kaks turvamiästä, ja mitenkään väheksymättä sun iskääs, niin erityisesti sinä, niiku semmonen turvatoveri. Naiset aina hössöttää, että onko vilu, onko jano, onko onko onko. Ei oo, kyllä osataan ihan itte pitää ittestämme hualta, useimmiten ainaskin. Ilosta mökkeilyä, mialummin ilman karhuja ja amppareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on taas pikkasen turvamieshommia ja palkinnoksi muurinpohjalettuja
   t. Nero

   Poista
 3. Mammojen hössötystä kannattaa vaan kestää, koska sen huolehtimisen joukossa on aina välillä hyödyllisiä asioita. Niinku peiton kohentaminen, jos se on sattunu yöllä menemään huonosti. Tai ylimääräinen välipala, ettei taas tulis tyhjän mahan onkelmia. Tai miljoona pusua ja rapsutusta, kun oon ollu koko päivän yksin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noita mainittuja täälläkin saa, joskus ehkä pikkasen liikaa (paitsi välipaloja ei voi koskaan olla liikaa)
   t. Nero

   Poista
 4. On mammallasi kyllä hyvät turvamiehet. Ei varmaana uskalla karhut ja ampparit tulla lähelle.
  Ihana tuo eka kuva, kun "lörppöhuulet" roikkuu sängynreunan yli <3. Taas tekis mieli hiplata niitä =D.
  Mutta voi pakana, kun se viltti silleen tippui nurmikolle. Kyllä varmaan harmitti =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen liukasta kangasta se viltti....kjeh kjeh....
   t. Nero

   Poista
 5. Joo, minä niin tiedän tuon vilttijutun. Olen kuumaverinen uros,joka ei juuri koskaan vietä aikaa minkään loimen alla. Vasta tänä kesänä olen yöllä itse kaivautunut Palvelijattaren peiton alle sen kainaloon hetkeksi. Aika pian tulee liian kuuma ja pitää tulla sieltä pois.
  On sulla kyllä tosi hyvä kesänviettopaikka. Ja vastuullinen kesätyö turvamiehenä. Hyvä, että ehdit sentään hommiltasi uimaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon ehtii kun on loma, välipalataukojakin aika tiuhaan tahtiin. Vilttiä joutuu välilä pakenemaan mutta otan sen kuntoilun kannalta.
   t. Nero

   Poista
 6. Kyllä sitä kelpaa turvamiehenä olla. Pääsee kunnon lenkille siinä itsekin vähän niin kuin vahingossa. Täällä alkaa pikku hiljaa ilmat kirkastumaan. Niin niiden kuuluukin, kun äipän loma alkaa ensi viikolla ja Jäbä lähtee töihin. Meillä ei oikein tunneta sanaa perheloma. Ainakaan usein ja pitkään. Siitä voisi kuulemma tulla sellainen perhe-ero -loma, joten parempi kun lomailevat erikseen.
  Mä yleensä kaivaudun iltaisin petauspatjan alle hetkeksi luolailemaan. Se vasta on mukavaa puuhaa! Eikä mulle ole kyllä vilttiä ulkona annettu. Antaa hyttysten syödä vaan! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eka tuo luolailuhomma kuulostaa kivalta ! Meitsi ottaa sen ja käyttöön heti.
   Kivaa kesänjatkoa ja tulevia lomia :)
   t. Nero

   Poista
 7. Mites, onko ahvenen sinttejä näkynyt olleskaan???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou! Taitaa ahvenensintit olla kuitenkin yhdyssana!??!!

   Poista
 8. Hei Paula, hyvä kysymys ! Ei oo näkynyt ahvenensinttejä, olisko tuo kova vastatuuli rantaa kohden....sanoo mamma.
  Ehkä ne on siellä myötätuulen puolella mutta raportoin heti kun ilmestyy meitsin piitsille.
  t. Nero

  VastaaPoista
 9. Kyllä mäkin uskaltaisin tuollaisen turvabulldogin kanssa mennä ihan mihin vain! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eh...no kiitos, pikkasen kyllä pelkään ampiaisia itsekin kun kerran pisti ja naama turpos... siis meitsillä, ei sillä ampiaisella
   t. Nero

   Poista