tiistai 17. kesäkuuta 2014

Trendikkäästi kesällä

"Minä olen nähnyt alkukesän lemmikki-kuvista, että monella kollegallani on talutusvaljaat ja useilla kissoillakin. Eikä siinä vielä kaikki, olen nähnyt kuvan missä vuohellakin on uudet valjaat ! Sen verran turhamaista rotua olen, että halusin itsekin sellaiset, kun näköjään on tämän kesän trendi. Emäntä oli jo talvella kylläkin ääneen puhunut, että haluaisi kokeilla valjaita kun kuulemma välillä nykäisen ja joskus jopa pidemmän aikaa etenen neliveto päällä. On kuulemma sitten kipeää olkapäätä ja hartiaa taluttajalla.
Nyt mulla sitten on koekäytössä tällaiset hihnat pitkin ja poikin kehoa. Vielä on se pantakin, kuulemma varmuuden vuoksi jos joutuu kesken lenkin vaihtamaan ohjauslaitteistoa.
Paremmalta nämä mun mielestä tuntui kuin panta, ei kinnannut kurkun kohdalta kun emäntä nykäisi pari kertaa. Lenkin loppupuolella tuli risteyksessä valkoisen naaman puolelta pikkuinen collie eteeni kipittämään. Kiihdytin siinä tottuneesti vauhtia, jotta olisin päässyt moikkaamaan. Pannan kanssa oli kyllä helpompaa edetä, jotenkin sain silloin emännän helpommin vedettyä omaa tahtiani. Valjaissa en saanut ihan niin paljon voimaa rintakehääni ja etutassuihin niin sai kyllä tehdä tuplasti töitä että taluttaja eteni samaan tahtiin. Harmikseni collie ehti kuitenkin poiketa tieltä kotipihaansa ennenkuin tavoitimme.
Tuli siinä punnerrellessa mieleeni oiva idea. Isäni on kuulemma voittanut amerikanbulldoggien taakanvetokisoissa Suomen Mestaruuden. Oli vetänyt valjaat päällä 1500 kg painoista taakkaa. En muista virallista matkan pituutta mutta taakka on sellaisessa pyörillä kulkevassa kärryssä.
Taidan alkaa itsekin kulkea iskän tassunjälkiä ja alkaa heti treenaamaan taakanvetoa. Tämä menee ihan luonnostaan nyt kun mulla on jo valjaat. Emäntä toimii taakkana ja jos vanhat merkit paikkansa pitää niin sen paino nousee pikkuhiljaa kesän aikana grilliruokaa ja siideriä nauttiessa niin pääsen minä sitten pikuhiljaa lisäämään sitä vastusta ja niinhän se lihaskunto ja tekniikkaa paranee kesän aikana. Talvella voisin sitten kokeilla miten kisoissa pärjään.

Luultavasti tämä ensimmäinen valjaslenkki meni emännänkin mielestä hyvin koska sain monta turpapusua heti lenkin jälkeen. Toisaalta ainahan se pussaa lenkin jälkeen niin enpä tullut laskeneeksi tuliko enemmän vai vähemmän kuin panta-lenkin jälkeen."
Lisää kuvateksti18 kommenttia:

 1. Komeat valjaat komealla koiralla! Koulukuntia varmasti löytyy, mutta kyllä valjaat "vetävällä miehellä" on hyvät...ihan mukavuus syistäkin. Terkut (nouse:taus) Kakelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti testaillaan kesän aikana miten toimii. Kiitos terkuista :)

   Poista
 2. Iivarin äet kommentoep :
  Voe veljet mikä kommeos! Ja valjaat istuu justiisa. Iha on silimeehivelevä näky! <3
  Ja ison koeran entisenä emäntänä totteen että valjaat on ehottomasti paremmat ku panta :) Pusu kuonompiähän komistukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pusuthan menee saman tien keskelle turpaa :)

   Poista
 3. Voi miten komea olet :) Ja valjaat on miestä myöten ;)
  Hyvä hankinta, nyt ei rasita kaulaa, vaikka vähän harjoittelet emännänkant... eikun vetoa ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa muuttua lenkit niin että se onkin emäntä joka menee nelivetoa :)

   Poista
 4. Nero pysyy hyvin trendien aallonharjalla! :) Ja tosi miehekkäästi toisin kuin meidän herkistelijät. Talvella valjaiden toisessa päässä voisi kokeilla esim. minisuksia, niin meno olisi kaikin puolin mukavaa suihkimista ja saisitte collietkin kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo minisukset, kypärä vain päähän ja matkaan :)

   Poista
 5. Waude mikä Adonis!!! T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voishan se tossa sivussa osallistua Mr Bulldoggi kisaan, siihen kehonrakennus-sarjaan :)

   Poista
 6. Nero taitaa olla vähän hevimiehiä, valjaiden väristä ja pannasta päätellen? Ja kovin fiksua muuten itse lisätä sitä vastusta Neron treeneihin, sitähän tekee ihan vaan palveluksen koiralle kun kurkottaa seuraavaan maggaraan ja sidukkaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sitä ei koiran harrastuksen eteen tekisi, täytyy heti juhannuksena tuplata makkara-annokset ja vaihtaa sidukkapullo perhesidukkapulloon :)

   Poista
  2. Niin ja Nerohan rakastaa sukkahousuheviä !

   Poista
 7. Nero voittaisi kaikki kesäkuva ym kisat ihan helposti. Osallistukaa ihmeessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Neron puolesta....eihän sitä tiedä kun kohdalle sattuu joku kisa niin vois vaikka testata miten jätkä pärjää :)

   Poista
 8. Miehekkäät! Tosi miehekkäät. Nyt Sulokin varmaan haluaa mustat *huoh*.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on vielä suloinen poikanen mutta kovalla vauhdilla tulossa tosi miäheks :)

   Poista
 9. Valjaat on kyl päheet ja pareet ku panta. Mut hei kuoma, sä oot KOMEE. Tsiisus ku sulla on habaneerosta ja runkoo. Joo.

  VastaaPoista