maanantai 8. elokuuta 2016

TyöjuttujaSe oli sitten siinä tämä kesän lomat. Arkeen valmistelut alkoi jo sunnuntaina kun mamma julisti aamusta, että pitääpä kerrankin laittaa työvaatteet ja eväät valmiiksi sunnuntaina niin ei tuu paniikkia maanantai aamusta.

Kello pirahti äkäisesti tänään aamulla ja mamma heräili vähän samanlaisissa tunnelmissa. Yritti pikkasen hymyillä kun sanoi huomenta mutta jotenkin ei naama näyttänyt rennolta. Isännän kanssa lähdettiin aamulenkille ja mamma jäi kahvin keittoon.

Olihan siellä kotona aika show kun tultiin takaisin. Ei löytänyt mamma kuin rypistyneitä työpaitoja, hame kinnas vyötärön kohdalta ja sukkahousut pisteli. Ne eväätkin oli jäänyt sunnuntaina tekemättä niin kolisteli kiukkuisena jääkaapin vihanneslokeroa, joku toinen oli syönyt jäävuorisalaatin ja tomaatit oli väärällä hyllyllä. Löysi onneksi nakkipaketin aika nopeasti, muuten olisi koko porukan pitänyt seisahtua paikoilleen ja odottaa niin kauan kuin nakit löytyy.

Oli se mamma yhden jutun valmistellut jo sunnuntaina, käänsi auton valmiiksi pihalla keula  menosuuntaan niin osuu paremmin portista ulos kun kiire on kuitenkin."Isäntä lajitteli jo sunnuntaina työvaatteet, se on hyvä niin ehdin pikkasen levätä tuossa ja jää sopivasti lemmikin aromit, vähän lohtua isännälle ensimmäiseen työpäivään"


"Heippa sitten ja hyvää työpäivää isäntä ! Ymmärrän että pitää lähteä ennen mammaa niin se mahtuu paremmin ajamaan pihasta ulos"


"Heippa sitten mamma ja hyvää työpäivää ! Aja varovasti pihalta ulos"

"Siellä se mamma starttasi...radio päälle...kännykkä telineeseen...käsilaukun tarkistus...eväspussin tarkistus...taustapeiliin kurkistus ja huulipunan tarkistus. Huh, sinne hurahti ja ei naarmun naarmua vaikka melkein roskista hipaisi"

12 kommenttia:

 1. Hyvinhän se paluu arkeen sujui! :-D Ei ollut mullakaan naama kovin rento ekana työaamuna, mutta kyllä se ilme siitä vähitellen alkoi höllääntyä. Nyt on naama jo melko samalla tavalla lerpallaan kuin ennen lomaa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan se mammaankin naama siitä lörpähtää viikon mittaan omaan kuosiinsa
   t. Nero

   Poista
 2. Nero, sulla sitä riittää empatiaa perheellesi. Tajuat hyvin ensimmäisen työpäiväaamun paineet. Kyllä ne ihmisetkin hoksaavat miten hieno koira heillä on talonvahtina. Toivottavasti sait kunnon lohtupalkinnon ensimmäisen yksinolopäiväsi palkinnoksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siankorva ja herkkuluu, en ole ihan varma kumpi oli palkinto
   t. Nero

   Poista
 3. Sulla seon homma tuossae immeesten töehillähön valavonnassa.Hyvästi näätti hommat sujuvan :) Seon palluu arkeen nyt sullae ku piät sielä vahtia ettee mikkää voro eekä rosmo ryövee huushollija silläaekoo ku isäntäväkj on työmuallaan. Ee ne pärjees kyllä iliman sinuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksoin tuijotella kokonaisen tunnin ikkunasta ja vahtia, loppuajan nukuin ja näin kesälomaunia
   t. Nero

   Poista
 4. Kiva, että ehdit edes isännän vaatteisiin jättämään tuoksuasi! Siitä oli varmasti lohtua töihin palatessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja muutama bulldogin karvakin oli ollut vaatteissa, sai sitten silitellä palaverissa
   t. Nero

   Poista
 5. Sitä se on tämä elämä meillä koirilla. Täytyy hoidella nuo ihmiset töihin aamuisin, että saa talon omiin tarkoituksiin päiväksi. Meikäläinen mielellään heittäytyy Jäbän tyynylle makaamaan tai sitten pesänrakennuspuuhiin petauspatjojen alle. Onneksi sait jätettyä tuoksut isännän vaatteisiin, muuten sillä olisi ollut ikävä sua, kun olitte kauan yhdessä lomalla. Hyvin se mammakin sieltä sitten pääsi lähtemään, oli hyvä, että olit tarkkailuasemissa. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi pesänrakennuspuuhat on ihan mahtavia ! Meitsikin aina kaivaa pesän päiväpeiton ja täkin väliin, siellä on hyvä kelliä päivällä.
   t. Nero

   Poista
 6. Kylläpä se loma meni nopsaan. Vastahan se alkoi. Eka aamu on aina vaikein. Hyvä kun katselit, että kaikki kuitenkin sujuu, -edes jotenkuten. Hyviä työpäiviä ja -viikkoja kotiväellesi ja sinulle muuten vaan mukavaa loikoilua sillä välin, kun muut ahkeroivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon koko porukalta ! Kohta onkin jo viikonloppu niin on porukka kasassa ympäri vuorokauden :)
   t. Nero

   Poista