sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kyyhkyläisten vartijana


Pääsin eilen auto-ajelulle pitkästä aikaa. Ihan vaan kaupassa käytiin mutta pienikin vaihtelu virkistää. Ei ollut näköjään mikään muuttunut siinä lähikaupan pihassa vaikken oo pitkään aikaan käynyt. Siellä ne ihmiset kipitteli kaupan ovesta sisään ja ulos niin kuin ennenkin, aika monella oli tuima ilme. Mammallakin on aina tuima ilme kun se tulee kaupasta ja kantaa selkä väärällään meitsille piimää, isännälle perunaa ja itselle jäätelöä.

Meitsin ulkokuistin viereen on tullut uusia asukkaita tai ainakin ne suunnittelee muuttavansa sinne. On käyneet viikonlopun aikana jo monta kertaa asuntonäytössä ja oli kyhänneet risuista petiäkin. Ne on kyyhkyläisiä. Mamma sano että meitsin pitää nyt hiipiä kuistilla ettei ne säikähdä ja muuta. Isäntä sano ettei se auta jos aletaan hiipimään ja kuiskimaan kun mennään kuistille tai pihalle, parempi kyyhkyläisille että etsivät pihalta toisen puun jos kuistipuu on liian meluisa.

Meitsi on yrittänyt vahtia ettei oravat hätistele kyyhkyläisiä ja ne on pysynytkin  poissa, olisko säikähtänyt meitsiä vai mammaa.  Olishan se kiva kun kyyhkyläiset  pysyis tossa kuistipuussa kun mamma tykkää seurailla niitten puuhastelua. Nyt kun isännällä on uus urheilukanava telkkarissa niin sekin varmaan tykkää että mamma seurailee paljon kyyhkyläisten puuhia.


"Kivaa vaihtelua päästä lähikaupan parkkipaikalle, varjoon sitten auto kiitos !"


"Jaksaakohan mamma kantaa kaikki jäätelöt yhdellä kertaa vai pitääkö tuoda kärryllä autolle""Meitsi vahtii kyyhkyläisiä, ne on muuttanut tossa takana olevaan kuistipuuhun"


"Kurrr....kurrr....kurrr..."


"Mamma eipäs nyt unohdeta pulu-huumassa vartijan palkkaa !"


"No pelaahan se palvelu kun itse pitää huolen !"


"Nyt on kyyhkyläisten vartijan lakisääteinen tauko, valppaana silti"12 kommenttia:

 1. Sinä pääsit kaupoille. Minä pääsen silloin tällöin ostoskeskukseen, varsinkin jos on asiaa eläinkauppaan. Hienosti hoitelet tuon kyyhkysvahtikoiran homman. Mietin tässä vain, että onko palkkasi kohdillaan. Hyvä ainakin, että pidät lakisääteiset tauot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä joku sunnuntailisä pitäis olla noihin vartiointihommiin
   t. Nero

   Poista
 2. Hyvin hoidit vahtimisen, kun palkkion sait. Muuten, -jaksoiko mamma kantaa ne jätskit vai toiko kärryllä? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa riitti muovikassi jäätelöille kun oli pakastimessa jo valmiina paketteja
   t. Nero

   Poista
 3. Jaahas, siinä sulla onkin ammattia ja harrastetta, ku oot pulunpesänvahtina. Jännää hommaa ja viihdyttävää, ainaksin teijän mammalle. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä viihtyykö pulut kuistipuussa kun meitsi ei kyllä jaksa hiiviskellä
   t. Nero

   Poista
 4. Seon rankkoo hommoo tuo lintuin vahtiminen. Tiijjän kuule kokemuksesta :) Ompa mukava seorattava nyt tuo pulujempesä. Jos vaekka suavat siihe niitä poekasijahhii aekaseks. Niitä katellessa tarvihtoo monta kassillista jiätellöö ja hyviä luita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa ees kuvitella sitä jätskin määrää kun mamma istuu kuistilla ja katselee pulunpoikasia. Meitsille jättiluu.
   t. Nero

   Poista
 5. Luulisi kyyhkyläisten sietävän vähän elämää ympärillään, jos ovat noin moneen otteeseen käyneet kämppää katsomassa ja siihen vaihtoehtoon lopulta päätyneet. Ja paras mahdollinen vartijahan niillä on siinä äärellään kotia turvaamassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sinne on kyyhkyläinen asettunut, se on nyt niitten koti.
   t. Nero

   Poista
 6. Tästä eteenpäin kauppareissuista voi tulla entistä rankempia, kun nyt tarkenee syödä jädeäkin vähän enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mikä ei ole tarpeeksi mammalle kun puhutaan jäätelöstä
   t. Nero

   Poista