perjantai 19. toukokuuta 2017

Postilaatikkopalaveri ja terapiakoiraMoikka ! Tämä viikko jakaantuu selkeesti kahteen tapahtumaan, alkuviikon ja loppuviikon. Alkuviikosta oli naapurin Eetun kanssa palaveri postilaatikolla. Nyt on posti päättänyt että Eetun ja meitsin postilaatikot viedään jonnekin kauemmas, toisten naapureiden talon luo. Ei se muuten hirveesti haittaa paitsi meillähän on Eetun kanssa tietyt jutut mitkä jää sinne vanhojen postilaatikkojen paikalle, sitä pohdittiin miten tulevaisuudessa hoidetaan homma.

Toinen alkuviikon tapahtuma liittyy loppuviikkoon. Mamma oli työjutuissa jossakin synttäreillä. Lähti nuorekkaasti  juhliin kesäsukkahousuilla ja oli meren rannassa odottanut isäntäväen kättelyä ja yhtä kauan ottanut kaiken maailman selfiekuvia, silleen kivasti tukka heiluen merituulessa. Kylmähän siinä oli tullut vaikka oli kesähuivikin kaulassa. Seuraavana aamuna heräsi kaktus kurkussa ja sinnitteli pari päivää töissä. Sitten kun alko kuumetta pukkaamaan niin ymmärsi jäädä loppuviikoksi kotiin.

Meitsi on sitten ollut loppuviikon mamman vahtina ja terapiakoirana. Kivahan siinä mamman vieressä on ollut köllötellä päiväsaikaan, paitsi silloin kun se yskii tai kuorsaa.

Tänään iltapäivällä mamma tuli meitsin seuraksi takapihalle istumaan kun ulkona oli lämpimämpää kuin sisällä. Meitsin piti tarkkailla mistä päin tuulee ettei mammalla tuu kylmä. Hyvin se ymmärsi kun aurinko meni puiden taakse ja alkoi tuulemaan pohjosesta, menin sisälle ja mamma seurasi mukana.


Alkuviikosta...

"Moi Nero, hyvä että törmättiin tässä postilaatikoilla....ootko kuullut jo uutiset. Sun ja mun postilaatikot siirretään toiseen paikkaan !"

"Joo Eetu, kuulin kun isäntä luki ääneen lehdestä sitä uutista ! "


"No meitähän yhdistää sama juttu postilaatikoilla...mennen tullen lenkeille mennessä merkkaamiset"

"Psst Nero suuttuukohan uudet postilaatikkonaapurit jos jatketaan meidän merkkaamisperinteitä uudessa paikassa ?"


"Nyt keksin Nero...ei ne uudet postilaatikkonaapurit suutu jos vähennetään merkkaamiset puoleen. Eetu mennessä ja Nero tullessa."

"Hahaha Eetu...tosi viisas idea, näin tehdään !"

Loppuviikosta....


"Aika paha tuo mamman yskä mutta ei niin kovaäänistä kun tukkosella nenällä kuorsaus"


"Osaatko tonttu sanoa mihin päin tuuli on kääntymässä ?"

"Jaa että sinne pohjosen puolelle, pitää viedä mamma sitten kohta sisälle""No niin mamma olit ainakin puoli tuntia pihalla nuhanenällä, nyt sisätiloihin kun tuuli kääntyy pohjoseen !"

"Eihän se näköjään usko...pitää mennä esimerkkinä sisätiloihin niin ymmärtää mikä on omaksi parhaaksi"


8 kommenttia:

 1. No voi surku, että siellä on vilustuttu. Hyvin sinä Nero kyllä Mammaasi hoitelet. Pikaista paranemista.
  Hyvä suunnitelma Eetulla siihen postilaatikkojutskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin hoksasi Eetu miten voidaan jatkaa postilaatikoiden merkkaamista ja silti säilyttää naapurisopu
   t. Nero

   Poista
 2. No voi sun...... sanonko? Kaikkia kommervenkkejä se posti keksiikin. Teille tuli kova mietiskely miten parhaiten hoituu "ne" jutskat, ettei tule mitään jälkipuheita. Aika hyvä idea oli Eetulla. Kantsii kokeilla.

  Vai on mamma sairastunut. No, ei huolta, kun hänellä on noin hyvä huolenpitäjä. (Ja niin mahdottoman komeakin vielä). Pikaista paranemista mammalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammalle välitetty paranemisterkut, tossa se rykii ja kiittelee.
   t. Nero

   Poista
 3. On se kyllä mahtisupeeta, että teijän mammalla on noin hoksu turvatoverikoira, kuomahyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä vuosien varrella jo oltu terapiakoirana, turvakoirana, vahtikoirana, seurakoirana ja opaskoirana metsälenkillä.
   t. Nero

   Poista
 4. Melko ärhäkkä tuo pihatonttunen! :-D Pikaista paranemista nyt mammalle, jotta voitte nautiskella tästä kesäviikonlopusta ilman tuulen suunnan tarkkailua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi pihatonttu on pikkasen kiukkusen olonen mutta loppujen lopuksi ihan ok tyyppi, kunhan uhittelee
   t. Nero

   Poista