keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Halkoprojektin päättäjäiset


Tänään heti kun päivä valkeni mamma lähti viimeistelemään halko-rojektin. Rojekti on mennyt hyvin paitsi tänään kun meitsi vielä lämmitteli sisätiloissa niin kuulu ikkunan läpi mamman karjaisu ja ruma sana...tai ehkä kaksi. Meitsi meni ikkunaan kurkkimaan että mikä mammalla hätänä. Siellä se pihalla ihan hyväkuntosen näkösenä seiso, piti yhtä sormea pystyssä ja tuijotti sitä vihasen näkösenä. Meitsi luuli että nyt oli sormi jäänyt kahden halon väliin ja murtunut. 

Mamma ryntäs saman tien sisälle ja vielä sano yhden ruman sanan. No ei se mamman sormi ollut murtunut vaan mieli kun oli kynsi osunut kovalla vauhdilla halon reunaan ja mennyt säröille, melkein poikki. Onneksi mammalla on ensiapulaukku, siellä on kynsiliimaa ja sai äkkiä kynnen taas yhdeksi palaksi.

Iltapäivällä mentiin lenkille ja mamma valitsi mahdollisimman kuivan lenkkimaaston ettei tarvii joka päivä pestä meitsiä lenkin jälkeen. Ei ollut hyvä idea koska meitsihän tykkää siitä suihkusta ja kirsunlämpimästä vedestä. Onneksi tässä iän mukana on oppinut pikku temppuja niin osasin tuonkin lenkin kääntää loppujen lopuksi suihkukeikaksi.

Lenkin jälkeen mamma palkitsi itsensä halko-rojektin päätösjäätelöllä. Oikeastaan se palkitsi eilen jo etukäteen mutta isäntä oli tuonut kaksi pistaasijäätelöä kun arvas että muuten päätöspäivänä ei ole palkitsemisjätskiä. Meitsikin sai rojekti-palkinnon, semmosen kanavihannesannoksen. 


"Odotan sisällä kun mamma lopettelee halko-rojektin, meen sitten tarkistamaan työn jäljen kun kaikki valmista"

"Mitä ihmettä se mamma karjuu niin että ikkunat helisee...sormi pystyssä ja sanoo rumia sanoja"

"Halko-rojekti valmis, kyllä näillä takkaa ja saunaa lämmittelee. Pitäisköhän jonkun sanoa mammalle ettei voi sitten ottaa alimmaista ensin...no ehkä isäntä hoitaa ne lämmityshommat"

"Ressu pitää laittaa kasaan...mitenhän se onnistuu kun mamma ei osaa viikata siistiä pienestä lakanastakaan"


"Hyvinhän se viikkaaminen meni...mamma kato täällä ois sulle luomujääpaloja pakkaseen, voit sitten laittaa siihen skumppalasiin"

"No niin sitten vielä toinen ressu ja roskat !"


"Ai tästä tulikin isännän moskapussi, joutuuko se viemään roskat talliin niin kuin kaikki mitkä ei muualle mahdu ?"


"No on se mamma kyllä kuivan ja siistin lenkkireissun valinnut niin kuin uhkailikin...ois kyllä niin kiva päästä suihkuun"

"Kato mamma tassut likastu... nyt joutuu tämä poika lenkin jälkeen suihkuun ! Miten niin astuin reitin ainoaan kuralätäkköön ?"

"Trallallal....lal...lallaaa...."

"No niin nyt tämä poika on valmis rojektinpäätös aterialle !"

"Hyvältä näyttää...kyllä kannatti huhkia halko-rojektin parissa"

"Njam....ja toinen njam....."

"Jättäiskö tuon lopun illemmaksi....no en"

10 kommenttia:

 1. Sinä se oot erikoenen kaverj ku tykkeet pesusta :) Kyllä en mänisj millää iliveellä ja kantoo suavat minut aena pesuhommiin ku en ite sinne kävele.
  Hyvästi on rojekti sielä tehty loppuun ja valavottu. Kylläpä passoo nyt talvipakkasella köllötellä takan iäressä ja lämmitellä ihteesä ku on hyvät puut.Ja työpalakkahhii on näköjjään ollunna oekeen kohillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se iso rojekti tuo halkojuttu, tuntu ihan ansaitulta tuo kanavihannestorni. Hyvää oli ja kahdella haukkasulla meni.
   t. Nero

   Poista
 2. Sitä minäkin ihmettelen miten innokas suihkussa seisoja olet, Nero. Minä roikotan päätäni kuin I-haa aasi, kun paljuun joudun. En tykkää. Ja heti kun minut on kuivattu ravaan tuhatta ja sataa ympäri kämppää ja hinkkaan kylkiäni mattoihin.
  Mutta hauskasti hoidat nuo työnvalvojan tehtäväsi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kanssa kokeilla tuota kylkien mattoon hinkkaamista suihkun jälkeen, kuulostaa mukavalta touhulta
   t. Nero

   Poista
 3. Maukkaan näköinen palkintoateriakakkara. :) Ja hauskasti bongattu, että kuivalla lenkkipolulla oli yksi lätäkkö, että pääsit suihkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kuin tilauksesta se kuralätäkkö reitin varrelle, siihen oli kätevää astua silleen vahingossa
   t. Nero

   Poista
 4. Me jo hetki pelättiin, että sun silmäs pulpahtaa ihan kieroon, ku niin nautiskellen lipeksit herkkuaterian poskees, kuamahyvä, mut hei, kyl pitää tommosen rojektin jälkeen ollakin vimpanpäälle palkinnot, niin sulle ku mammalleskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen karsastaa välillä kun tarjotaan herkkuja lautasella, on se niin keskittymistä vaativaa hommaa että sais hotkittua joka murusen
   t. Nero

   Poista
 5. Olipas teillä kunnon halkoprojektin päättäjäiset. Tuollaisen herkkuannoksen sai työnjohtajakin. :)
  Mä en ymmärrä, miten sä voit tykätä tuosta suihkusta, mutta jokainen tyylillään. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni ihmettelee että meitsi tykkää suihkusta vaikken tykkää uida.
   No järvivesi on melkein aina kylmää ja kotisuihku on kirsunlämpöistä, siinä se ero
   t. Nero

   Poista