maanantai 29. lokakuuta 2018

Erikoisherkkupäivä


Heippa kaikille. Tässä sitä vaan syksyä vietellään, ei mitään kummempia oo tapahtunut. Sunnuntai oli semmonen herkuttelupäivä. On se yleensäkin mutta tänään oli erikoisherkuttelupäivä kun mamma ja isäntä oli edellisenä iltana juhlimassa.

Mamma sanoo että juhlinnan jälkeen seuraavana päivänä on pakko saada erikoisherkkuja tai ainakin erikoisen paljon. Isännän kanssa lähdettiin aamulla reippaana lenkille vaan puolituntia myöhässä normaalista aikataulusta. Mamma aina laittaa silläaikaa aamupalan meitsille ja niille itselle.

Tultiin isännän kanssa aamulenkiltä niin isäntä sano jo tuulikaapissa että eipäs tule kahvin tuoksu vielä nenään että mikähän siinä....no meitsikin huomas ettei tullut nappuloiden ja piimän tuoksu kirsuun.

Mentiin juoksujalkaa keittiöön niin sehän oli ihan tyhjä. Ei ollut kahvia eikä mitään aamupaloja. Yhtä aikaa tajuttiin isännän kanssa että mamma on ehkä vielä makkarissa. Avattiin ovi ja siellähän se makasi ja raotti toista silmää. Kysy että mikä hätänä kun keskellä yötä ootte hereillä. No aika pian se siitä virkosi ja kipitti aamupalan laittoon.


"Nappulat ja piimä oli ihan ookoo vaikka ei ehtinyt yhtään hautua kun mamma oli myöhässä. Voi olla että tulee niitä ilmalaivoja sitten"

"Mustikkajukurtti on kans ihan hyvää mutta ykkösenä tulee vanilja"

"Sitten suunympärys puhtaaksi kerta lipaisulla, sais muuten mamma tehdä itselleen saman"


"Tuonnepas olikin roiskahtanut iso tippa jukurttia"

"Se tunne kun aamupalat on kaikki syöty"


"Miten ois mamma meitsillekin iltapäivän erikoisherkku kun näkyy teikäläisellekin maistuvan juustoraaste suoraan pussista"


"Erikoisherkkupäivänä mamma tekee jauhelihatomaattikastiketta, meitsi ottaa oman osuuden ilman kastiketta"

"Nam oli se jauheliha vaan niin maittavaa"

"Kannattasko mamma jo lopettaa sen juustoraasteen syöminen sieltä pussista että jää isännälle pastan päälle laitettavaksi"


"Nyt mamma annatko Milano-nallukan tuolta pöydältä ja jos kantaisit meitsin pedin aurinkoon"

"Erikoisherkkupäivänä otetaan erikoispitkät päiväunet"
"


10 kommenttia:

 1. Juu, ehdottomasti juhlien jälkeinen päivä on yleinen herkuttelupäivä! Tosin herkutteluun ei meillä aina tarvita juhliakaan... Sen jälkeen sitten manaillaan vaakaa, joka valehtelee entistäkin törkeämmin. Siitä seuraa keventely, joka kestää eukolla puoli päivää ja siirtyy minuun noin viikoksi (vaikka olen ihannepainossa!). Nero, olet onnekas koira, kun et joudu sijaiskärsijäksi vaan saat aina oman osuutesi herkuista ja juhlista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napsaa se meitsinkin suu kun isäntäväki herkuttelee, onneksi mammalla on aika usein herkkupäivä.
   T. Nero

   Poista
 2. Oliks teijän mamman viäteri jääny vetämättä, ku tolleen hiipu ja uupu, mut onneks sait poonusherkkuja iltapäivällä, kuomahyvä.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti ei kovin pahoja ilmalaivoja tullut, vaikka aamupala olikin hieman aikataulusta jäljessä ja hautumatonta. :D Jauheliha on ihan paras herkku!

  VastaaPoista
 4. Herkkupäevät on aena paekallaan oljpa sittä juhlija sitä ennen taekka ee :) Vuan kyllä pittää olla uamijjaeset ajallaan. Muuten tulloo mahampuruja ja vaekka mitä. Onneks tuo jukurtti on hyväks mahalle :)

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä Iivari, ei sais aamupalat myöhästyä tai ei sais ainakaan mammat valittaa jos ei sitten ehdi ruoka hautumaan ja ilma sakenee...
  t. Nero

  VastaaPoista
 6. Ihanat herkkupäikkärit napostelun päälle! :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päikkärit täydellä vatsalla on parasta, sanoo mammakin.
   t. Nero

   Poista