torstai 1. marraskuuta 2018

Makutestejä


Eilen kävi ihan omituinen ja harvinainen juttu, mamma oli saanut idean ! Pakko myöntää että mamman idea oli tavallisesta poiketen tosi hyvä.

Niin se idea oli semmonen, että tekee meitsille illalla makutestejä. Siis semmosta vertailevaa tutkimusta kun on kaksi eri herkkua tarjolla yhtäaikaa niin kumman meitsi valitsee ensin !

Mikäs sen mukavempaa harrastusta kuin olla makutesteissä. Suosittelen kaikille kolleegoille.

Makutestissä vasemmalla on ensiksi mainittu herkku. Mamma käski kertoa selvyyden vuoksi että makutestissä 'vasemmalla' tarkoittaa lukijasta katsottuna vasemmalla ja sitten se käski vielä kertoa että 'oikealla' tarkoittaa lukijasta katsottuna oikealla.  Meitsin mielestä toi 'oikealla' on jo aika itsestäänselvyys mutta siltä varalta jos jollakin on logiikassa samanlaisia mustia aukkoja kun mammalla.

Meitsin mielestä kannattaa ehkä ohittaa noi mamman makutestin tulkitsemisohjeet. Parhaiten selviää kun vaan katsoo videot.

Tässä nyt mamma laittoi makustestien tulokset, kertokaa kamut jos teette saman testin että mitkä voitti !

"Ankkatikku ja juustosiivu"


"Kanaluu ja siankorva"


"Vaniljarahka ja raejuusto"


"Kalkkunaleike ja nakki"
12 kommenttia:

 1. Aivan mahtava harrastus! Tuota voisimme mekin kernaasti kokeilla! Parasta oli, että sait kuitenkin syödä joka tapauksessa kaiken, mutta huomasihan sen selvästi, mikä herkku veti pisimmän korren. Vaikein valinta taisi olla kanaluun ja possunkorvan välillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siinä kanaluun ja possunkorvan välillä piti pikkasen aikaa harkita mutta hyvä valinta, ehtihän sen kanaluun sitten illemmalla nauttia.
   t Nero

   Poista
 2. Hetpaekalla tuommosija testijä mullehhii! :) Kylläpä olj hieno keksintö mammaltas nuo testit. Siankorvan oesin minnäe valinna ensin. Ja parastahan tuossa testissä olj että sae syyvvä kaekki. Varmaannii saet sennii kanaluun ku olit possunkorvan syönnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä on semmonnen diili mamman kanssa että meitsi saa syödä kaikki makutestin tuotteet vaikka en ekana valitsisikaan jotain.
   t. Nero

   Poista
 3. Huippupisteet sinne mammalle upean testin järjestämisestä! Aikalailla samalla lailla menisi valinnat meikäläiselläkin. Vaikein ellei peräti mahdoton temppu mulle olis tuo kauniisti odottaminen milloin lupa maistaa tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyydä vaan Parek samanlainen makutesti itelles, onpahan vähäksi aikaa tärkeää puuhastelua lenkkien välillä.
   t. Nero

   Poista
 4. Vaude, tommonen makutesti pitäis järjestää viikottain, tai jopa päivittäin, jokaisessa koirataloudessa. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on ideaa, päivittäinen makutesti voitaisiin lisätä arkirutiineihin ja viikonloppuisin muuten vaan herkuttelua ja makustelua.
   t. Nero

   Poista
 5. Njam, mikä testi! :-D Ja vähän jännitti tuossa kananluu vs. siankorva -videossa, että miten käy. Ja yllätyin, että raejuusto päihitti maussaan vaniljarahkan. Olisin saattanut itse valita toisin. :-D

  VastaaPoista
 6. Mammakin sano että rahka olis ollut selkeä ykkönen ja kananluu olis voittanut siankorvan.
  t. Nero

  VastaaPoista
 7. Kalkkunaleike on selkeästi parasta ikinä, siitä otettiin vielä jälkituoksut nakin jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just niin, kalkkunaleike on paras herkku, sit tulee raejuusto.
   t. Nero

   Poista