maanantai 15. heinäkuuta 2019

Monta jännää juttuaHeippa, meitsi on vaihteeksi kotosalla! Pikku puuhastelua täällä ja kuntoilua ja lepoa. Oli jännä viikonloppu mökillä kun se Flash tuli aina välillä kyläilemään ja leikkimään. Sekin oli jännää kun käytiin kylässä naapurissa ja mamma hyppi trampoliinilla. Ihan ketterästi se siinä pomppi vanhaksi ihmiseksi mutta ootteko ikinä nähneet ihmistä joka kiipeää pois trampoliinilta. Se ei oo kaunis näky yhtään. 

Eikä kaikki jännä vielä ollut tässä! Mamma nimittäin alotti uuden harrastuksen, aarteenetsinnän. Se on käynyt ostamassa semmosen metallinpaljastimen. Mentiin sitten koko perhe eilen mökin lähellä olevalla pellolle. Mamma käveli etsin kädessä ja me isännän kanssa seurattiin. Sitten mamma sai signaalin ja laite ilmoitti että alapuolella rauta-esine! Isäntä kaivo lapiolla ja suunnilleen 30 sentin syvyydestä löytyi pitkä, ruosteinen rautanaula. Se naula oli taivutettu toisesta päästä, mamma sano että ihan kuin siitä olisi tehty sellainen oven hakanen. Mamma illalla mietiskeli että kuinkahan vanha se naula oikein on ja meitsi mietti siinä että jos vaikka mamman ikäluokkaa niin onhan se jo ihan muinaisjäänne. Aarteiden etsinnät jatkuu sitten taas seuraavan kerran kun ollaan mökillä.

Heh, Flashilla on roimasti huumorintajua. Jos se löytää jonkun esineen meidän pihalta niin se nappaa sen suuhun ja vie juoksujalkaa omalle pihalle. Tänään auton vieressä nurmikolla odotti tyhjien pullojen kassi autoon nostamista. Flash meni siitä ohi ja huomasi että puolentoista litran vichy pullo oli pulpahtanut kassista ulos. Nappasi heti sen pullon suuhun ja lähti juoksemaan omalle pihalle. Ois ne naapurit palauttanut sen mutta mamma sano että ei kiirettä, tuokaa joskus vaikka uudelleen täytettynä.

Flash halus eilen ottaa isännän puukorista halon ja viedä omalle pihalle. Nyt meitsi joutu toppuuttelemaan kun isäntä oli just suurella vaivalla ne kerännyt ja asetellut illan saunaa varten. Onneksi Flash ei loukkaantunut mutta aika sinnikäs likka se on. 

Tänään oli mamman virallinen eka lomapäivä. Se on myös virallinen tötteröjäätelöpäivä. Ajettiin kotiin mökiltä ja pysähdyttiin Mäntsälässä jätskille. Isäntä otti rommirusinaa, mamma oreota ja meitsille perinteinen vanhanajan vanilja. Isäntä sano ennen kuin mamma meni jätskikiskalle että kannattaisko Nerolle ottaa kuppiin se jäätelöpallo niin ei tipahda tötteröstä. Mamma sano että ei tietenkään voi laittaa kuppiin kun on virallinen tötteröjäätelöpäivä eikä kuppijäätelöpäivä. Mamma joutu pitelemään kahdella sormella sitä meitsin jäätelöpalloa ettei tippunut maahan ja sano jälkikäteen että sormet meinas paleltua. 


"Voih Nero saanko ottaa yhden halon ja juosta sen kanssa omalle pihalle!"


"Sori Flash, paljosta oon valmis luopumaan mutta isännän halkoja ei saa viedä"


"Ei nyt auta Flash se hiipiminen....meitsi on tarkkana....mut tuu tänne meitsin heinä-apajille, saat ottaa niin monta kun haluut ja viedä omalle pihalle!"

"No ookoo sitten Nero, vien tästä juoksujalkaa muutaman heinän kotiväelle"

"Hmmm onkos tämä varmasti aitoa vanhanajan vaniljaa..."


"Kyllä tässä on voimakas vanilja-aromi...mmmm…."

"Jeeeee on se aitoa vanhanajan vaniljaa!"

"Ai mamman sormet paleltuu....meitsi yrittää olla nopea"


"Hetki vielä, pari lipaisua ja homma selvä"

"Tehtävä suoritettu!"

"On se kesän eka tötterö aina paras ja seuraava syödään niin kuin ois kesän eka"


Mamman eka aarre metallinpaljastimella ja putsaus teräsharjalla:


10 kommenttia:

 1. Tuo Flash on niinku minun eeltäjä ku kanteloo nuita tavaroeta. Se kanto halakoja liiteristä tuppaan topakkana.Ja millon kenennii vuatetta pihalle :)
  Ompa makkeissa merkissä alakanna teejjän loma! Vanahanaejjan vanilja on kyllä hyvvee. Vähä oon suanunna maestella.
  Ja tuo mammas uarteenetintä kuulosta tosj haaskalle. Äet kahto telekkarista yks ilta niitä ehtijöetä ja sano että oespa haaska tuommonen etintävehe itellähhii. Siinä sitä sittä tiälä muinaesjiännös toestaan ehtis :) Ilosta lomajjatkoo vuan sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammalla on jo suunnitelma jos se löytää arvokkaan aarteen. Se ostaa uuden auton ja huulipunan. Iloisia kesäpäiviä sinnekin, kohta se aurinkokin taas paistaa ja kelit lämpenee.
   t.Nero

   Poista
 2. Kyä toi Flash on hauskanen tyttö. Varmalla oli toi jätski just ihan parasta. Rautanaula, siitä se teijän äipän aarteenmetsästäjän ura urkenee. Meilt löytyy maasta hevosenkenkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flashilla on energiaa vaikka toisille jakaa, meitsi on pikkasen köntys sen seurassa. Mutta ei se mitään, Flash sano että oon komea köntys.
   t.Nero

   Poista
 3. Hyvää lomaa ja onnea aarteenetsintään. Toivotaan, että se laite on tehokas ja löytää oikein hienon aarteen, että mamman toivo uudesta autosta ja huulipunasta toteutuu pian.
  Flash on mainio likka, ajattelee kotiväkeään tuomalla tuliaisia heille naapurista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se mamma taida vielä rikastua tuolla naulalöydöllä, joutuu ajelemaan nykyisellä autolla ja kaapimaan huulipunan jämiä.
   t.Nero

   Poista
 4. Nam, kun alkoi tehdä jädeä mieli! :-P Hauskoja aktiviteetteja teillä siellä mökillä. Jään kiinnostuneena odottamaan, mitä aarteita kukakin vielä löytää... Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos meitsi tästä lähteekin taas mökkeilemään, joutuu varmaan menemään uimaan monta kertaa kun on näin helle.
   t.Nero

   Poista
 5. Miksei mammasi hankkinut herkkuluunpaljastinta? Sellaisella olisi somaa koluta maita ja kaivaa ihania luita esiin kätköistään. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten, meitsi tarvii tollasen herkkuluunpaljastimen niin ei tarvii koko ajan kerjätä mammalta kaapista luupussista.
   t.Nero

   Poista