keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Ohjeet hellekaudeksi


Harvinainen hellejakso piinaa meitä karvakuonoja jo toista viikkoa. Tunsin velvollisuuttaa laittaa varsinkin nuorempia kollegoita varten hellepäivien toimintaohjeet. Mullahan on menossa neljäs kesä niin kokemuksesta osaan välttää ylirasittumista ja nestehukkaa. Toivottavasti joku saa hyviä vinkkejä seuraavista ohjeista.
 
"Jos tunnet tarvetta päästä lenkille helteellä, pyri ohjaamaan lenkittäjäsi metsäalueelle missä on paljon puita tekemässä varjopaikkoja. Suu kannattaa pitää helteellä auki, me koirat hikoilemme suun kautta"

"Jos et halua helteellä lenkille ja emäntäsi/isäntäsi sitä vaatii, pukkaa takamus maahan ja ole apaattisen näköinen"
 
"Siinä tapauksessa että sinua vieläkin painostetaan lenkille, venyttele ja aseta takamus lenkittäjää kohti"
"Ja eihän ne joskus vaan tajua....laittavat hihnan kaulaan ja sitten pitäis olla iloinen ja kiitollinen lemmikki...jos ei huvita aktivoitua niin heitä hihna kaulassa mahallesi ja luo merkitsevä katse lenkittäjääsi kohti. Anna niiden tulkita kasvoiltasi 'näytänkö kaverilta joka haluaa lähteä lenkille vai kaverilta joka haluaa loikoilla puolivarjossa' "


"Erikseen vielä ohjeet helteessä matkustamiseen. Heitä juntturat ja katse pois kuljetusvaunun kopista. Nostakoon jos on pakko siirtää helteellä paikasta toiseen"

 
 


6 kommenttia:

 1. Mahottoman hyvät ohjeet! Sulle ee taetas käävvä nii ku tuolle Párekille ja mulle, että veettäs nahkapohjalla pitkin tietä jos jummii lenkillä :D No ee toellaa kumpookaa ylleesä veetä. Sevverra että hyvät jälet jiäp, niinku Párekin plokissa on kuva :D
  Immeeset ee oekee älyvä näetä toemintamallija ennenku pittää oekee havvaentoesitys pittee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiran omistajat (kuten emäntäkin) aina kehuu kuinka se lemmikki tulkitsee hyvin ihmisen eleet ja ilmeet. Emäntä jopa kerrtoilee kuinka meikä ymmärtää puhettakin. Vois ne ihmiset sitten nähdä enemmän vaivaa että oppisivat kuuntelemaan ja tulkitsemaan sitä lemmikkiään. Mulla olis heti muutama kehitysehdotus.
   T. Nero

   Poista
 2. Aikalailla ollaan samoilla linjoilla: täti täällä istuu tuulettimen edessä eikä liikahda kuin pakollisen = syömishommat....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syöminen on tärkeää helteelläkin, suoloja tarvitaan että jaksaa.

   Poista
 3. Hyviä ohjeita! Mutta kyllä tuolla vankalla kokemuksella voi niitä antaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei pääse kuuma eikä nälkä yllättämään on kokemusta

   Poista