sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Perunaa ja Latotansseja

Perinteinen kesäviikonloppu vierailtu ja juhlittu sahti-pitäjässä Lammilla.On niin hienoa että pääsin kutsuvieraslistalle vaikka olen aikaisemminkin ollut siellä kylässä. Siellä sitä lääniä riittää ja iloisia ihmisiä iso joukko, rapsutuksia tulee tauotta kun vaan hoksaa vaihtaa kohdetta silloin kun yhden rapsutusinto hiipuu. Mulle ei ole edes asetettu mitään kieltoja...paitsi yksi. On kiellettyä mennä tallaamaan perunapellolle, kuulemma ne varret katkeilee.
 
 
"Joo just noin...pikkasen enemmän vasemman korvan taakse..hyvin menee"


"Sanoivat että olen talentti kun osaan leikkiä kepillä, venytellä ja ottaa aurinkoa yhtäaikaa"


"Välillä oli pakko ottaa varjoa kun oli paahteinen helle. Emäntäni touhuili ilta-asuaan ja huuteli ettei sitten saa mennä perunapeltoon!"
"Pilasi se sen hetkisen tunnelman sillä käskyttämisellä. Paikallaanko sitä sitten pitäisi istua jurnottaa"
"Tajusin tilaisuuteni tulleen kun koko iso porukka keskittyi seuraamaan uhkaavan raju-ilman liikkeitä. Tässä hetkessä kukaan ei huomaisi yhtä näkökentästä häviävää bulldoggia..." 


"Voih.....se kielletyn perunan maku ! Tätä onnea ei kuitenkaan kauan kestänyt kun mun emäntä huomasi ja karjui takaisin pihapiiriin."


"En nyt oikein jaksanut ottaa vastaan niitä ohjeita ja pikku toruja, teeskentelin nukkuvaa. Tällä kertaa hieman huonolla menestyksellä koska unohdin väärän silmän auki. Oli vain otettava nurkumatta vastaan ohjeet, varsinainen perunateatteri siitä tulikin. Lupasin lopulta olla kiltti bulldoggi loppuajan että saisin kutsun ensi kesänäkin"

 "Illan tullen ihmiset alkoivat kerääntyä ladolle päin. Päivällä kuulunut iloinen puheensorina oli edelleen iloista mutta desibelit kolminkertaiset. Johtui varmaan osittain siitä että musiikki oli viritetty voluuminappulasta ääriasentoon. Siihen lisäksi jokainen sai olla oman elämänsä tiskijukka. Olihan se vaikuttava latotanssi-spektaakkeli."
 
"Sain mahdollisuuden osallistua iltatansseihin enkä halunnut jättää tilaisuutta käyttämättä. Ihmiset on hassun näköisiä kun ne musiikin tahdissa huitoo hyttysiä. Illan viimeiset oli jonkinlainen ympyrä mihin ihmiset asettuivat vierekkäin toisistaan kiinni pitäen. Sitten kuulemma hyvässä hengessä liikutaan ympyrän muotoisessa ketjussa niin monta kierrosta kun biisin aikana ehtii.  Symboloi yhteishenkeä ja jälleennäkemisen riemua. Hehe...yksi lähti kiertämään vasemmalle, toinen oikealle. Kaksi yritti liikkua ympyrän keskustan suuntaan ja loput jumittivat paikoillaan.  Kirkasääninen mies lauloi mahtipontisesti taustalla 'show must go on' ja se ympyrä-ketju...ei se liikkunut senttiäkään."


9 kommenttia:

 1. Neron olisi pitänyt olla ringissä mukana niin olisi siitäkin tanssista tullut jotain ;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä kielletyt perunat aina keitetyt voittaa! :) Mielettömät kesäzembalot Nerolla, ja upeaa kesätunnelmaa kuvissa! Tuota viimeistä jäin ihailemaan pitkäksi aikaa. Onneksi Nero sai kuulla paremman version Show must go onista kuin Nuppu... Se inisi hädissään, kun kerran kyseistä biisiä antamuksella vedin. Eihän sitä muulla fiiliksellä voikaan tulkita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo biisi on täälläkin oikein ykkösfiilistely biisi. Silmät kosteina sitä on tullut hoilattua monta kertaa ja melkein kuin FM itse....:)

   Poista
 3. Voe mahoton! Kyllä oot ollunna melekosissa pilleissä! Sullon ollunna iha huippuhieno viikolloppu :) Ja on tos hyvijä nuo kuvat! Minun eeltäjällä ol tapana käävvä salloo Ukin ja Mummun naarismualla varkaessa. Naattija lööty sittä pitkin pihhoo. Ja hajuhii paljasti rosmon :D Ee taenna sulle onneks tulla mittää mahavaevoo nuista potuista!?
  Pittää kyllä sannoo että emäntäs on mestarkuvvooja. Äet on katteissaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran tuli syötyä kaikenlaista herkkua, että vaikea sanoa mikä oli perunasta aiheutuvaa ääntä.
   Emäntä tuli niin iloiseksi kun kehuit kuvia :)
   t. Nero

   Poista
 4. Olipas teillä synkän näköinen taivas jossain vaiheessa. Ei kyllä varmastikkaan Neroa huomattu kun oli noin tumma taivas.... Aivan ihania kuvia taas kerran Nerosta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se ukkonen ei loppujen lopuksi tullut sille tontille. Mäoon oppinut poseeraamaan niin otan kuvista osan kehuista itselleni ja yhdenkolmasosan välitän emännälle :)
   T. Nero

   Poista