sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Emäntä messuilla Osa 2.

Sunnuntai alkoi aurinkoisesti ja meitsikin oli aamupäivän pihalla auringossa makoilemassa. Bongasin pihan ensimmäisen kukankin ja emäntä kiirehti heti huutelemaan ettei saa pistellä poskeensa. Annoin kukan jäädä siihen sijoilleen, en viitsinyt pihan ainutta väriläiskää mutustella.
 
Aamupäivän jälkeen tuli sade ja tuuli. Mentiin sisätiloihin ja emäntä jatkoi eilisiä Messukertomuksiaan.
 
Vielä saatiin kuulla lemmikki-eläimistäkin ja ehkä vieläkin jännittävämpää oli kuulla emännän visiitti Kädentaito-osastolla. Se kun on kuuluisa siitä että sillä ei niitä kädentaitoja juurikaan ole. Niin kuin joku ehkä muistaa niin ompelihan se kerran sen mun rikki menneen Täplä-lelun mutta oli aika siksakki-hässäkkää ja yhteen sotkeutuneita langanpätkiä se ompelutyö. Onneksi oli vaan mun lelusta kysymys eikä vaikka isännän työhousuista.
,
 

"En en syö mamma näitä...ainakaan tänään"

 
 
"Suloiset Burmilla-kissat ja mun  emäntä oli saanut rapsuttaa niitä ja eihän sen olis tarvinnut edes kertoa kyllä meitsi tunnisti niiden tuoksun emännän käsistä"

"Emäntä oli ihmetellyt kun tämä iso kissa oli astellut hieman väsyneen näköisesti, minnehän se oli matkalla"


"Se olikin ollut matkalla päivätirsoille"


"Tässä oli emännän mielestä Messuhallin komein kampaus"

Tämä kaveri juoksee kuulemma niin lujaa että saattaa ohittaa autosi vasemmalta puolelta"


"Messuilla oli varmuudella ainakin yksi Prinsessa. Etsijäkoiraliiton koulutuksessa ja meitsi vois kyllä mielellään tutustua sitten virka-ajan ulkopuolella"
 
"Oho....tätä emäntä ei tohtinut rapsuttaa. Komea ja uljas mutta meitsikin ehkä mieluummin leikkis vaikka kulta-kalan kanssa"

"Kaikki ei suostu hymyilemään kameralle. Olen nähnyt samannäköisiä ilmeitä emännän selfie-otoksissa, niitä joita ei sitten laitetan jakoon""Kukkuu musta saa ottaa selfietä ja rohviilikuvia jos vaan rapsuttaa samalla"


"Toiset ne saa olla isäntäväkensä olkapäällä, meitsille tulee aina kielto kun pikkasen yritän asettautua"


"Emäntä oli matkalla Kädentaito-osastolle ja törmäsi unelmiensa ständiin. Ylpeänä kertoi, ettei ostanut yhtään kotiin kun on kesä-dieetillä. No tiedättehän bulldogin hajuaisti on pettämätön mutta ehkä ne Messuilla syödyt ei lihota"

"Nyt ei ollakaan enää emännän mukavuusalueella. Osasi kuitenkin kertoa että nämä ovat lankarullia"

"Tämä lady askarteli mallinukelle asua. Materiaalina oli kangasta, servettiä ja sanomalehden palanenkin. Tulee varmasti hieno"


Emäntä oli sanonut ääneen että onpas erikoisen näköinen blenderi. Oli saanut sitten henkilökunnalta opastusta ja intiaani-nimen *rouva joka ei ole koskaan ommellut*

"Oli se sitten  kiinnostunut vähän ompelukoneesta mihin voi ohjelmoida vaikka koruompeleen ja sitä se kone sitten tekee itsekseen. Voi isäntä raukkaa jos meille nyt hankitaan tällainen uutuuden viehätyksessä. Se varmaan joutuis pitämään vaihto-työvaatteet autossa ettei pahottas emännän mieltä"


"Emäntä ihmettelee vieläkin  mennäänkö tällä autotiellä vai pyörätien puolella"

 

"Sitten olis vielä isännän messutuliaisen paljastus ! Käsityönä tehty ja ei mene enää vieraillakaan sekaisin vaatehuone ja miestenhuone"


12 kommenttia:

 1. Kaekellaesta lemmikkijä sitä onnii. Tuota kiärmettä ee kyllä tähä mökkiin otettas.
  Ja ohan tuola ollunna kaekellaesta muutahhii nähtävätä. Lie ollunna mukava päevä :)
  Seon nii ettee herkut lihota jos ne syyvvään pimmeessä, liikkuvassa aatossa taekka muuvvalla ku kotona. Sano äet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos uudesta vinkistä, en tiennyt että liikkuvassa autossa syödyt ei lihota.
   Arvatkaa kellä on tänään salmiakkia ja lakuja töistä kotiin autolla huristellessa :)

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar12. huhtikuuta 2015 klo 20.17

  Ollaan Iivarin mamman kanssa just samaa mieltä herkuista! Koskee myös mäyräkoirien herkkuja, vaikka sitä ei Iivarin mamma tarkentanutkaan ;)
  Hui kaikenlaisia kavereita siellä messuilla olikin. Kissat ja koirat ovat tietenkin OK, mutta ne lierot ja matelijat... hm. Papukaija on mainio.
  Kyllä sai taas nauraa tuolle hauskalle kerronnalle, säkenöivää sanailua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun nauratti :)
   Papukaijat on jotenkin niin fiksun ja määrätietoisen oloisia. Olis kiva joskus
   tutustua paremminkin ja seurailla niiden puuhia.

   Poista
 3. Hyvät messut, kertakaikkiaan! Äippä sano, että matkoilla ja messuilla ja kaikissa muissa huvituksissa, suorastaan täytyy syyä herkkuja. Kyä näin on. Vessakyltti tuli tarpeeseen. ;)

  VastaaPoista
 4. Upeilla messuilla se emäntäsi on ollut. Kyllä niillä reissuilla kuuluu vähän herkutella. Meidän äippä ihaili niitä ompelukoneita. Se kun tekisi mielellään hommia, mutta aika ei riitä kaikkeen. Ykkösenä olen minä ja muut työt sitten pitkän matkan päässä perässä.....t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikea työjärjestys sun äipällä, ensin Eka ja sitten muut asiat (jos ehtii) :)

   Poista
 5. Onkohan toi hyrrähomma uusi mopoauto? Kesäkäyttöön?
  Koko jutun lukeminen meni kimeästi kikatellessä (lausutaan märeösti huutonauraen) että kiitos paljon raportista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos raportista ilmeni kaikki olennainen...:)

   Poista
 6. Näyttääpäs mukavalta messutunnelmalta! Olisi ollut ihan hauska käydä, muttein nyt tullut lähdettyä, kun ne hevosmessut kuitenkin käytiin. :)

  VastaaPoista