tiistai 7. huhtikuuta 2015

Hesan reissu

Vielä olis yksi tärkeä pääsiäispäivitys. On tässä muutakin nimittäin kuin risusavottaa tehty pyhinä. Eilen oli Helsingin reissu ! Meitä aina jännittää emännän kanssa ne Helsingin reissut kun ollaan itse maaseudulla synnytty. Emäntä Rovaniemellä ja meikäpoika Kirkkonummella.
 
Onneksi kuitenkin meidän perheessä on yksi hesalainen, joka ajeluttaa meitä jos tarvii Helsinkiin poiketa asioille. Isäntä on semmonen hesalainen ja se osaa joka paikkaan minne tarvii päästä. Se osaa parkkeeratakin auton toisten autojen väliin kun taas emäntä ei aina onnistu, ei edes Vantaalla.
 
Kyllä meitä kuitenkin jännitti emännän kanssa lähteä sinne Hesaan kun siellä on tosi paljon ihmisiä ja kova meteli. Kuulemma peltiporojakin voi tulla monesta suunnasta yhtä aikaa.
 
Koko perhe antoi kotoa lähtiessä neuvoja toisilleen. Emäntä neuvo isäntää ajamaan suorinta reittiä ja parkkeeraamaan mahdollisimmaan lähelle määräpaikkaa. Isäntä neuvo emäntää laittamaan housun puntit sukkien päälle mutta se neuvo oli turha koska emäntä ei lähtenyt verkkareissa ja lenkkareissa  niin kuin kotona Vantaalla on tottunut kulkemaan. Meitsi pyysi isäntää ajamaan pysähtymättä liikennevaloissa kun kirsu töksähtelee jarruttaessa takalasiin.
Molemmat sano vielä mulle, että ei saa menne kylässä sohvalle eikä kerjätä ruokaa.
 
 
"Ai nyt en oikein ymmärtänyt...saako siellä kylässä mennä sohvalle vai pitikö ensin kerjätä lupa ?"
 
"Hui nyt ollaan Hesassa....onkohan peltiporoja liikenteessä"


"Onneksi emäntä ei ajanut, olis ollut tuokin auto vaarassa parkkeeratessa"
 
 
 
"Peltiporo nähty ! Kylläpäs se kolisee, meneeköhän tuo kovempaa kuin ruohonleikkuri"

"Vihdoin perillä, täällä ei enää pelota. Tässä ei ole kylläkään sohvaa mille hypätä, seuraavaan huoneeseen matka käy"

"Tästä huoneesta löytyy sohvakin mutta tarkkailenpa ensin tämän pöydän luona. Tuntuu siltä että vois alkaa kohta tarjoilut"


"Enkös arvannut oikein ! Ja senkin tiedän, että isäntä juo vaan sentin ja emäntä kymmenen. Missähän mun peltikuppi on"


"Kröhöm.....odottavan aika on pitkä mutta en kerjää"
 


"Kiitos Anneli, hieno siili ! Onko se ihan mun oma nyt ?"


"Menkää vaan syömään, meitsi on kiltisti täällä olkkarissa siilin kanssa. Enkä tule kerjäämään !"


"Kiva siili ja vinkuu tosi kovaa ! Nuuh....pikkasen kyllä vaistot vetäisi tuonne ruokailupuolelle..."

"Odottaisko se siili tossa sillä aikaa kun käyn katsomassa mitä siellä on tarjolla ruokapöydässä. Kurkkaan vaan, en kerjää"

"En oo kerjännyt, Anneli itse halus antaa karitsaa ja siankorvan ja kolme nakkia !"


"Oli kiva Hesan reissu ! Hyvät tarjoilut ja sain vielä siilinkin kotiin viemisiksi. Mä oon nyt melkein stadilainen ja kulman kundi. Emäntä on edelleen lappalainen ja ihan eksyksissä isossa kaupungissa"

12 kommenttia:

 1. Ooo...sinnoot käännä isossa kaapunnissa! Kyllä siitä varmaa on turkkiin tarttunna jottae :)
  Rohkeehhii oot ku oot uskaltaatunna tuonne kavullehhii käppäelemmää. Kyllä minä en uskaltasj. Nuimpaljo aatoja ja nuita kolisovija kulukupelijä.
  Hyvä reessu on ollunna. Tarjoeluttii kohillaan ja vielä matkamuistonnii sait :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis vaan käy useammin niin ei emäntäkään olis aina kuin Liisa Ihmemaassa :)
   t. Nero

   Poista
 2. Ai hurja miten hieno siili! Täytyy Palvelijattaren pitää silmänsä auki, jos jossakin tulis samanlainen vastaan. Juu, tahdon samanlaisen.
  Hienostihan se stadin reissu sujui teiltä kaikilta. Ja Nero, sinähän olet ihan kuin kotonas missä vain, salonkien kunkku ja parkettien partaveitsi. Frakki vain puuttuu ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siili on todella hyvä, jopa bulldogin kestävä (ainakin vielä tähän päivään saakka)
   t. Nero

   Poista
 3. Kiva reissu sulla ollu Nero, mut miä sanon, et Helsinki on ihan hulina paikka mullekkii, en tykkää, oon niin maalainen. Minuu pelottaa ihan siellä liikkuu, autol en uskalla ajaa ollenkaa. Hienosti olit kuunnellut neuvot ja noudatit niitä! T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siellä vaan oltava aistit tarkkana ettei mokaile :)
   t. Nero

   Poista
 4. Mahtava Hesan reissu. Meikäläinen ei ole vielä päässyt siellä käymään. Turun keskustakin tuntuu liian meluisalta, kun meikä mieluummin kulkee tuolla metsän siimeksessä. Hyvät tarjoilut siellä näytti olevan, mutta huolestutti kyllä, että tiputitko sinä ne suklaamunat lattialle, kun pöytäliina oli vähän niin kuin uudessa kuosissa siinä pöydällä? t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun emäntä otti ne suklaamunat talteen kun meni itse ruokailemaan, aika epistä ! :) Turku on hieno kaupunki, mun emäntä on juossut siellä Paavo Nurmi maratoninkin.
   t. Nero

   Poista
 5. On se hyvä, kun opastat sitten emäntää hesassakin. :) Miusta tuntuu, että meillä on ihan samnalainen siili kuin sulla Nero, tosin se taitaa olla oranssi... :)

  VastaaPoista
 6. Onpa jännää, että olet hengaillut niin lähellä meidänkin kulmia. Vähän eri poro taitaa kolistella meidän ohi, mutta samaan tokkaan ne kaikki kuitenkin kuuluu. :) Olisipa mua alkanut jännittää, jos olisit tullut sattumalta vastaan. Reteesti mä aina tänne blogiin kommentoin, mutta tiedä sitten, olisinko uskaltanut tulla tuollaista julkkiskomistusta lähimoikkaamaan. Hienosti kuitenkin osasit stadittaa, joten eiköhän tulossa ole uusia reissuja tännepäin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai pitää tulla moikkaamaan jos tunnistaa kadulla, eihän meitsi kun vähän hyppii hartioita vasten ja kuolaa naaman, so called 'bulldogin pusu' :)
   t. Nero

   Poista