keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Vitsikäs päivä

Keskiviikko aamu alkoi tuttuun tapaan aamulenkillä isännän kanssa. Emäntä on aloittanut sen aamuiset juoksulenkit ja se on semmosen  lenkin jälkeen aina ylipirtee. Ennen kello seitsemää puhuu jo tauotta ja kädet viittoilee joka suuntaan. Me ei olla isännän kanssa aamupirtsakoita ja haluttais rauhassa syödä aamupala, ei mitään turhia tarinoita ja performancia.
 
Isäntä osaa hyvin piiloutua sen aamulehden taakse, välillä hymähtelee sieltä emännälle ettei se loukkaannu. Meitsillä kun ei ole sitä aamulehteä niin helposti siinä käy niin että emäntä kohdistaa siinä lenkin jälkeisessä hurmassa ne tarinansa ja huomion meitsiin. Mitä sitä ei lojaali lemmikki tekisi emäntänsä eteen, siinä sitten pedillä rötkötän ja katson emäntää silmiin. Joskus mun ajatukset kyllä harhailee ihan muualla kuin emännän aamuturinoissa mutta eihän se onneksi sitä tiedä.
 
Tänään kun isäntä oli jo lähtenyt töihin ja emäntä vasta valmistautui niin luulin että saan alkaa hoitamaan mun päivävirkaa vahtikoirana rauhasssa. Silloin kun emäntä valmistautuu meikkipussin äärellä niin se on aina ihan hiljaa, ei osaa keskittyä kahteen asiaan yhtä aikaa. Meninkin sitten makkarin sängylle käärölle makoilemaan ja odottelemaan kumpi tulee ensin, joku haukuttava vai uni.
 
Meitsi oli aika pian alkuhorroksessa kun aurinkokin paistoi mukavasti ikkunan läpi sängylle. Kuulin vielä emännän askeleet ja luulin että nyt se tulee tuttuun tapaansa moikkaamaan makkarin ovelle töihin lähtiessä. Oli näköjään vielä juoksulenkin jälkeistä yli-energiaa jäljellä kun alkoikin puhumaan meitsille.
 
*Katso Nero kuka hauva on tullut meille kylään....katso katso !* Meitsi oli ensin ihan että tuliko mulle nyt heti vahdittavaa vai mikä on ! Istahdin siihen päiväpeiton päälle. Emäntä osoitti yhtä seinää kohti ja sanoi *tuossa Nero....katso mikä hauva!* No siinä samassa meitsi huomasi sen ison ja raamikkaan koiran ja automaattisesti pääsi pari möreää haukahdusta. Samassa emäntä alkoi kikattamaan ja sanoi mua *senkin hömppä tahvoksi*
 
En vieläkään siinä unensekaisessa tilassa ymmärtänyt mikä on niin hauskaa jos joku tunkeilijakin on talossa. Kohta se selvis, emäntä kertoi että sehän oli meitsin oma varjo joka oli siinä seinällä !
 
Ha...mua ei naurattanut yhtään vaan tuli sellainen nolo olo. Mua oli juksattu kesken aamu-unien. Meitsi sai kyllä hyvät rapsutukset kun emäntä vihdoin malttoi töhin lähteä mutta ajatus jäi kytemään...illalla mun vuoro juksata emäntää.
 
 
 
"Jotenkin tutun oloinen tunkeilija talossa"


"Nyt onkin jo iltalenkin aika. Aika kivalta näyttää keli. Johdatan meidät järven rannalle, sieltä varmaan löytyy sopiva paikka missä voin juksata emäntää""Oliskohan tässä hyvä juksauspaikka"

"Ei se mun pila kyllä tässä ihan onnistu...pitää etsiä parempi paikka"
 

"Tuossa oli kyllä semmoinen kolo...menisköhän se täydestä..."

 
"Hei nyt mä muistan yhden sopivan paikan, siellä se mun kasku onnistuu"
 
 

"Mennään mamma tästä yli, tuolla toisella puolella on yks tärkee juttu...hihi"

 

"Tässä se on ! Kato mamma mikä jännä kolo ! En en työnnä kirsua sinne...voi olla vaikka käärme siellä unillaan"

 


"Ai ! Kafo mamma mua pisti joku ja nyt kieli ifan paksu ja pofket pullottaa!"

"Hää...vitsi vitsi...ei tarvii soittaa lekurille aikaa. Ei mua mikään pistänyt. Eikös olekin mamma hauskoja nämä iltakaskutkin"

18 kommenttia:

 1. Kommee olj tuo vieras :) Ompa sielä ollunna oekee vitsinikkarj het uamusta. Vuan ee oo mukavata yhtää että keske unniin ällyytettää tuollakeenon.
  Hyvästi saet kyllä takasi antoo :D
  Emännillä on joskus melekosen omituinen tuo huumorintaju...vaekka oljhan tuo kyllä aeka naarattava juttu kuitennii :) Elä nyt lookkaannu, ihan kaverrjmielessä tässä hymmyilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pääsin näpäyttämään takaisin :)
   t. Nero

   Poista
 2. Sinähän nyt varsinainen koomikko olet! Taisi mennä mamma halpaan - niin olit hyvin eläytynyt roolisuoritukseen. Sinusta on niin moneksi. Aika tylsää elämä olisi meillä ilman koiriamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo jymäytettävä on tuo mun emäntä :)
   t. Nero

   Poista
 3. Olipa komea tunkeilija, vaikkakin jäi ihan oikean Neron varjoon. :o) Teillä taisi jäädä aprillipäivä päälle, mutta mikäs sen lystimpää meille lukijoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän perheessä ei koskaan tiedä on aprillia vai ei :)

   Poista
 4. Párekin Palvelijatar15. huhtikuuta 2015 klo 19.30

  Hyvä Nero, sä oot ihan valmis kansallisteatteriin koomikoksi - ja eipä silti, hyvin kelpaisit ensirakastajankin rooleihin, komea poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta ensirakastajan roolista haluaisin lisätietoja....
   t. Nero

   Poista
 5. Nero :D Sä oot kyllä aikamoinen sälli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäisköhän Namu ja Sulo mun huumorista ? :)
   t. Nero

   Poista
 6. Mäkin olisin kyllä haukahtanut tollaista vierasta ;D Teillä on kyllä ollut kaikinpuolin aika jees jekuttelupäivä !

  VastaaPoista
 7. Voi tsiisus noit teiän aamui ja iltoi! Toi emäntäs on kyl aika paketti, isäntäs taitaa olla ite rauhallisuus?HIenosti juksattu, kyllä miä nauroin täällä silmät vesis. Ihana toi teiän lampipaikka ja mikä varjokuva sinust Nero, huh huh, ku komee kolli!!! T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä kyllä on meistä se rauhallisin (lue järkevin) :)

   Poista
 8. On teillä aikamoiset juksuttelut puolin ja toisin. Mutta oli se emännältä kyllä kurja pila kesken aamu-unien. Kyllä siinä hiukan saa hermostuakin. Mukavia lenkkeilyjä vaan tällekin päivälle toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eka samoin sinne aurinkoisia lenkkikelejä :)
   t. Nero

   Poista
 9. Hah, mikä juksaus! :D Hieno tuo ensimmäinen kuva muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on saanut ilmeisesti liian vähän ruokaa kun on 'kuin varjo entisestään' :)

   Poista