tiistai 17. marraskuuta 2015

Sadepisarat

Mun mamma ei tykkää näistä sateista. Kuulemma tukka ja kengät kastuu ja ei voi pitää lenkillä silmälaseja. Lasit menee huuruun ja sadepisarat jää lillumaan pinnalle, ei sitten näe eteen eikä taakse.
Mitä se siitä semmoista numeroa nostaa, onhan sillä niitä piilareita ja roikkuluomet mitkä estää sadepisaroiden menoa ripsiä pidemmälle.
 
Tänään aamulenkillä sato kieltämättä aika kovaa ja mamma sano rumia sanoja kun kompuroi pimeässä. Sitä se teettää kun ei sitten kuitenkaan laittanut niitä piilareita. Rillit huurussa yritti pysyä meitsin vauhdissa ja kankea kun on niin siellä se sadatteli remmin toisessa päässä.
 
Ei onneksi mitään vakavempaa sattunut ja tultiin taas hyvässä sovussa kotipihaan. Mamma piirsi pihalla sormella viivat rilleihin niin näki mistä pitää auto kiertää ettei tule kolhuja peltiin.  
 
Tuossa se ennen töihin lähtöä laittoi ekstra kerroksen meikkiä ja triplasuihkaukset hiuslakkaa siltä varalta jos sade kastelee.  Matkaa taivasalla on kotipihalla 7 metriä ja työpaikan pihalla 20 metriä, koskaan ei tiedä jos sateenvarjo vuotaa.
 
Meitsille huusi makkariin että ei saa Nero sitten taas kaivautua sinne lakanoihin kun ne haisee sitten märälle koiralle. Paraskin komentelemaan kun märkä hiuslakka se vasta pahalle haisee ja vielä triplamäärä.
 

"Olipas sateinen aamulenkki, komentaakohan mamma suihkuun vai tuleeko kohta sen pyyhkeen kanssa heilumaan"

 
"Sulla on mamma vieläkin rillit huurussa, ei se oo mun takatassu !"
 

"Hei hei mamma hyvää työpäivää ! Täällä päiväpeitteen päällä, en mee lakanoihin"

"Nyt se menee tosta oviaukon ohi....ei varmaan huomaa kiireissään mut paree piilloutua"


"Huh sinne meni hiuslakkoinensa...eiköhän lakanatkin päivän mittaan kuivu. Turkki ainakin kuivuu paremmin kun tuossa karhean päiväpeiton päällä"


"Moi mamma, oliko kiva työpäivä. Oon ollut kiltti poika, kiitos tuliaisesta. Kastuko sulla tukka aamulla kun on noin lanassa ?"


14 kommenttia:

 1. Hehe, et tietenkään mennyt lakanoihin! Saatko aina tuliaisia, kun mamma tulee kotiin? Miten sinä sen niin hyvin olet onnistunut opettamaan? Meillä ollaan kuusi vuotta harjoiteltu tuota, eikä vieläkään joka kerta onnistu, kun Palvelijatar kaupasta kotiin tulee. Anna kamu nyt hyvä vihje miten homman sais toimimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliainen tulee joka päivä, joskus se on jo valmiiksi kaapissa ja joskus saan vasta lenkin jälkeen.Mamma on niin helppo, ei sitä tarvii kuin tuijottaa silmiin niin herkkukäsi menee kaapille.
   t. Nero

   Poista
 2. Eikös olekin kummia nuo ihmisten haju-jutut. Märkä koira haisee just sopivalle. Kamalin tuoksu mitä me tiedään on jotain viktoorias siikrettiä. Mutta se onkin kuulemma joku teinituoksu. Toiseksi pahin on kalavin klainin itööniti. Varsinkin kun emäntä suihkii niitä yöpöydältä päällensä ja me vielä kellitään sängyllä. Niitä pisaroita suihkuaa meidän neniin ja joskus jopa siirrytään vähän kauemmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki luonnon tuksut tuppaa jäämään noiden pullotuoksujen varjoon, kohta ei meilläkään erota bulldogin tuoksua sanel vitosesta.
   t. Nero

   Poista
 3. Mun mamma väittää, että hiekkaa tulee sänkyyn, jos meen sinne suihkun jälkeen, kuulemma hiekanjyväsiä jää pesusta huolimatta tassukarvoihin ja siitä kuivuessaan putoilevat sitten sänkyyn. Mutta kyllä on paljon kivempi kömpiä suihkun jälkeen lakanoiden väliin, kuin päiväpeitolle!

  Ootpas tarkkaavaisen näköinen tuliaiskuvassa. Mutta mikä se tuliainen oikein onkaan sulla tossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siankorva oli päivän tuliainen, aina yhtä maittavaa
   t. Nero

   Poista
 4. Voi sua ihanaa pötköttelijää siellä sängyllä <3.
  Minäkin koitin katsoa, että minkä tuliaisen olet saanut, mutta ei selvinnyt. Jotain kivaa ilmeisesti on, kun korvatkin meni vallan taaksepäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siankorva toimii aina, saa omatkin korvat heilumaan
   t. Nero

   Poista
 5. Autuasta varmaan jäädän pirtsakan aamulenkin jälkeen lakanoita lämmittämään. :) Tärkeää hommaa sekin. Kadehdin välillä aina koiranomistajia, kun heillä on aina lenkkikaveri, mutta tällaisina sadepäivinä on puolensa sillä, että saa kaapata kissan kainaloon ja muhjutella peiton alla, kunnes on ihan pakko nousta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun emäntä ehkä haluis sateisen aamulenkin vaihtaa kissaan
   t. Nero

   Poista
 6. Voe onnempoeka ku suat jiähä petille kellottammaan! :) Meellä tuo naenen pannoo aena makkuukammarin uksen kiini ku lähtöö jonnehhii. Ruoja.
  Ja justiisa uattelin sammoo ku Párek,että mitenkä kummassa oot suanna emännälles opetettuva tulijjaeset JOKA PÄEVÄ!? Neovvo hyvä mies konsti mullehhii :)
  Kyllä on sulla sielä hyvätpäevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritäpä Iivari matkia semmoista lutusen bulldogin ilmettä, sillä meitsi ainakin saa mammalta aina tuliaisia. Paitsi on se varmaan hyvä se lutusen mäyriksenkin ilme.
   t. Nero

   Poista
 7. Kih hih, taisit kuiteskiin ihan pikkasen siällä lakanoissakin pylliä, Nero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin ehkä tunnustaa kun sain jo kiltin pojan palkinnonkin.
   T Nero

   Poista