sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Varsa-jätkän maisemissa

 
 
Eilen aamulla mamma kertoi, että mennään pitkästä aikaa katsomaan Tyttären varsa-jätkää. Meitsi kylläkin joutuis odottamaan autossa. Vissiin noi hevoset on herkkiä loukkaantumaan kun ei bulldogin haukuntaa kestä kuulla. Yllätys oli suuri kun saavuttiin tallin parkkipaikalle niin se sukulaiskettu Oilikin oli jätetty autoon. On ne hevoset kyllä aika herkkiksiä kun pelkäävät sitä Oilin vikinääkin.
 
Päästiin sitten ketun kanssa lenkille sinne tallitielle missä ei ollut hevosia. Mamma muuten väittää että meitsi pelkää hevosia ja sen takia haukun. Niinhän se luulee, meitsi vaan suojelee mammaa kun se jännittää. Kai sillä Oililla on ihan samat syyt kun se haukahtelee, haluaa puolustaa laumaansa.
 
 

"Ai varsajätkää katsomaan...en tietenkään hauku kuin mennessä ja lähtiessä""Varsajätkä on nyt 7 kk. Ihme juttu siitä  tulee isona kokonaan valkoinen ! Saman värinen kun se tähti sen otsassa. Se juttu on joku semmonen kimoutuminen"

"Varsajätkä anto kaverille pusun"


"Mamma anto varsajätkälle pusun"

"Moi kettu....ai sutkin jätettiin autoon odottamaan kun oot niin kova puolustamaan sun laumaa ja hevoset säikkyy"


"Oisin vaan tälleen pikkasen haukahdellut siinä hevosaitauksen vieressä, sulla kettu  sama juttu ?"

"No kettu katellaan me sit näitä maalaismaisemia ja haukutaan joku toinen kerta"


"Hei katso Nero kun tuolla pellolla on hienot maisemat kun aurinkokin paistaa !"

"Toisin kun mun maisemat suoraan edessä !"

12 kommenttia:

 1. Oi, onpas varsajätkiksestä tullut iso ja ihana suukkopoika! <3 Kuvasta välittyi turvan samettinen silkkisyys. Toivottavasti käytte useammin tuota hurmuria katsomassa, kun Nerokin lenkkeili melkein haukkumatta. <3 (Kannattaa haukahdella ihan jo sen takia, ettei emäntä mene varsatranssiin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttää ton mamman turpapusut sille varsajätkälle...
   t. Nero

   Poista
 2. Tuo ihme mekin haluttaisiin nähdä, kuinka noin tumma hevonen muuttuu valkoiseksi! Ei olla tuollaisesta ikinä kuultukaan...
  Kaikki hevoset ei ilmeisesti ole ihan yhtä arkoja koirille, koska sen treenihallin vieressä, jossa käydään rally-tokoilemassa, on hevostallit ja aitauksissa on aina hevosia pällistelemässä, mutta ne ei kyllä ole millänsäkään, vaikka niille vähän haukkuisi. Kokeiltu on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ! Vastailen Nero puolesta kun se ei osaa kopioida wikipediasta tietoa :) Ensin tuosta Neron suhtautumisesta hevosiin. Pelännyt pienestä saakka ja haukkuu ja haukottelee vuorotellen hevosen ollessa lähellä. On siis selvästi stressaantunut (peloissaan) niin en viitsi turhaan sitä väkisin viedä hevosten pariin :) Hevoset kyllä tuollakin tallilla ovat tottuneet koiriin, eivät ole ollenkaan säikkyjä.Antaa Neron luulla että sillä on niin möreä haukunta että hevosetkin kavahtaa, hehe.
   Sitten siitä kimoutumisesta, kopioin Wikipediasta koska itsekin kuulin asiasta vasta nyt kun Tyttären varsalla tulee tapahtumaan sellainen:
   "Kimo on hevosväri. Kimot hevoset syntyvät värillisinä ja harmaantuvat ja vaalenevat iän myötä jopa täysin valkoisiksi"
   Aurinkoista sunnuntaita sinne ! :)

   Poista
 3. Oi kun komea varsajätkä, mutta kyllä minä enemmään vaan sinusta tykkään. Pelkään tuollaisia varsajätkiä. En ikinä suostuis menemään noin lähituntumaan kuin mammasi on.

  Ai mitä vikaa Oiliketun maisemissa muka on =D =D =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mammakin jännittää hevosia tosi paljon mutta se sano että varsajätkä on tosi rauhallisen oloinen
   t. Nero

   Poista
 4. Palvelijatar ihastelee aina sinua Nero. Se yllättyi iloisesti nähtyään nyt kuvissa heppojakin. Ei Se hevosista paljon tiedä, mutta ymmärtää niiden hienouden ja viisauden. Sen isä oli hyvin perillä hevosista. Iltasadut olivat usein Sen isän omaa tarinaa, jossa oli aina hevosia tärkeissä rooleissa. Satujen kautta hevosten luonne ja älykkyys tuli jo pienenä Palvelijattaren tietoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satuhevoset(kin) on hienoja mutta pitäis meitsin ehkä niillekin vähän haukahdella
   t. Nero

   Poista
 5. Voi järkky, sä sitten kohtasit ittees kookkamman eli Varsajätkän, kuomahyvä. Komee se kyllä on, mutta kuin musta voi muuttuu valkoseks? Huuhtoutuuks siitä sateessa väri pois? Outoo.

  Muiskuja Oilille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiskut menee ens lauantaina Oilille kun mennään sinne viettämään iltaa :)
   Juu kyllä se vaan niin on että suurin osa valkoisista hevosista on ollut muun värisiä syntyessään, ne on niitä kimoja.
   t. nero

   Poista
 6. No joha on markkinat...meekäläesen kommentti hävis ku suhhaas Saharaan!
  No jottae tämmöstä siihen kirjaelin että tuota kimmootumista on näkyvissä meellä äetissä. Piä on harmoo vaekka alumperin olj musta :D Vuan varsajätkä on oekeen kommee kaverj. Kyllä oes minuvahhii harmittanna jos äet nuivvuan pussaelis muita jätkijä meekäläesen nokan eissä. - Pussoohan se kyllä niitä hevosija vuan ee minun onneks tarvihe katella:)
  Mukava päevä sulla kuitennii ollu vaekka alakuun joovvuittii aatosta kahtelemmaan. Kettukaverj ja kaekki:) Ja mitenkä nii muka olj jottae vikkoo sen maesemissa!?? Kuhan hupatti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuon kimoutumisen takiako sen meitsinkin mamma käy siellä tukkahoitolassa parin kuukauden välein, aina on kirkkaampi tukka kun sieltä tulee.
   t. Nero

   Poista