tiistai 19. heinäkuuta 2016

Joensuun reiteillä


Terveisiä Joensuusta ! Täällä on kaikki hyvin. Eihän tämä hotelli mikään linna ole niin kuin se edellinen yöpymispaikka mutta palvelu pelaa täälläkin.

Mamman sukulaisiakin tuli tänne, yksi porukka pohjoisesta ja toinen lännestä. Me tultiin etelästä, vielä puuttuis idän porukka mutta siellä ei asu kukaan.

Joen rannasssa on lenkkeilty ja kirkonmäellä käyty, siellä se mamma oli nuorena kavereiden kanssa pyörinyt. Ai niin oli siinä semmonen koulukin vieressä missä mamma on käynyt istumassa. Kolme asiaa se oppi sieltä koulusta. Ensiksi että sillä on kutosen lauluääni (asteikolla 4-10), toiseksi että ei tule koskaan käsityöt valmiiksi ja kolmanneksi että piirustuksen opettaja ei tykkää kun piti piirtää vappuaiheinen piirros ja mamma piirsi tikku-ukon mikä sanoi 'hik' ja käveli hattu vinossa, kaljapullo kädessä.

Meitsi lepäili tänään hotellilla ilmastointi täysillä kun muu porukka kävi torilla ja jokiristeilyllä. Tänään ehtii meitsikin vielä käydä pari kertaa joen rannassa ja kerran terdellä. Meitsi tilaa terdellä vettä jäillä ja lörtsykän. Mamma ottaa varmaan semmosen kuohujoman jäillä. Se on jo syönyt torilla yhden lörtsykän tänään niin ei kehtaa muiden nähden ottaa toista. Vähän kyllä pelottaa että mamma haukkaa palan meitsin lörtsykästä kun muut ei huomaa.


"Joensuussa paistaa aina aurinko, vanha viidakon sanonta"


"Hei odota mamma täällä on joku tärkeä viesti ! Ai se onkin se mun oma minkä jätin viime kesänä...kiitos kysymästä hyvää kuuluu..."

"On kyllä pikantti tuoksu näissä Joensuun heinissä, olis kiva merkata mutta pikkasen vaikee osua kun on niin harvaa kasvustoa"

"Ai moikka, olen Nero ja turistina täällä....ai missä on viesti...koivun vieressäkö...ok käyn tarkistamassa kun mennään siitä ohi !"

Tässähän se kollegan viesti onkin..."Tervetuloa Joensuuhun  olet sitten vaikka noutaja, mäykky, bulldoggi, pystykorva tai kaikkia niitä, ollaan reiluja kavereita  
ja eiköhän kaikille tilaa riitä"


"On täällä Joensuussa vaan reilua porukkaa, ne saa kyllä tulla meitsinkin reviireille vastavierailulle"

"Ai mikä keppi roikkuu ja missä ?"


"Nyt olis meikäpoika valmis takaisin hotelliin ja ilmastointi viileälle, kiitos"

"On se vaan niin kiva palata lenkiltä kun Tyttären serkku on odottanut ja nyt otetaan päivätirsat vierekkäin"

13 kommenttia:

 1. Voi kun olis kiva käväistä Joensuussa joskus. Näytät hienolta tuolla joen rannassa lenkkeillessäsi. Palvelijatar ei edes suunnittele reissua minun kanssani, kun en jää yksin hetkeksikään hotellihuoneeseen tai minnekään missä Palvelijatar ei ole mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienestä pitäen oon ollut hotelleissa niin tähän on jo tottunut, aina se isäntäväki tulee takaisin vaikka jossain välillä käviskin ilman meitsiä
   t. Nero

   Poista
 2. On sulla mahtavat lomailmat. Vähän liian kuumaa taitaa olla meille karvakuonoille. Kävin tänään ellin luona rokotuksella ja Jäbä oli ihmetellyt kun en kävele, niin lääkäri oli todennut, ettei kaikille sovi nämä lämpöiset ilmat.
  Hienoa, että siellä oli paljon viestejä ja tervetulotoivotuksia. Laitahan vastakutsua menemään. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meitsikään mikään hellekoira ole, ei jaksa silloin pitkiä matkoja lenkkeillä, ainakaan jollei saa jätskin jämiä matkalla.
   t. Nero

   Poista
 3. Olipa taas hauskasti kirjoitettu! Jouduttiin ihan hörähtelemään ääneen. :D Mielissämme kuviteltiin sinun mammasi vaivihkaa ravintolapöydän alle kanssasi lörtsykästä taistelemaan! Hyvä, että joensuulaiset on mukavia ja ilmastointi pelaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamman kanssa pitää olla tarkkana jos meinaa saada herkuista oman osuuden, se on niin vikkelä kun on herkuja tarjolla
   t. Nero

   Poista
 4. Kyllä vaan on Joensuussa kaunista, ja sinä niin komea poika, että ihan heikkoa tekee.

  Risu oli kivasti jäänyt killumaan "kuolaloikkoon" =D

  Vaan kyyläpä olikin huumorintajuton piirustuksenopettaja mammallasi =D =D =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne opet siellä koulussa aina tykännyt Töretsyn huumorista,se kertoo vielä niin kovalla äänelläkin niitä omia keksimiään vitsejä...joo välillä on korvat ja huumorintaja koetuksella
   t. Nero
   t. Nero

   Poista
  2. Korjaan vaan omaan kirjoitukseeni sanan "kyyläpä". Pitäisi olla kylläpä.

   Poista
 5. Joensuu on kuulema mukava paekka. En oo kyllä käännä. Vuan tiijjän sen siitä ku nuor emäntä sielä assuu :) Oot sinä vuan melekonen reessumies ku ossoot hotellissahhii iha itekses olla.
  Mukavata lomajjatkoo teelle! Ja paljo makkeita lörtsyköetä :)Lomallaha ee sittä lasketa niitä kalorijjoeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lasketa kaloreita, mammakin osti uudet joustovyötäröiset housut niin ei ahista
   t. Nero

   Poista
 6. Hauskaa loman jatkoa edelleen! :-D Pidä tiukasti kiinni omista lörtsyistä! Ihan kivan kuuloinen paikka se Joensuu, mutta joensuulaiset kuvisopet taitavat olla vähän huumorintajuttomia. :-o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hauskaa kesänjatkoa sinnekin, huh hellettä ! :)

   Poista