perjantai 6. tammikuuta 2017

Pakkasta ja höösäämistä


No jopas pakkaset lykkäs ! Ei oo yhtään meitsin kelit tämmöset. Aamulla isäntä meinas viedä  pikku lenkille mutta käännyttiin postilaatikolta takasin kun meitsin tassuja paleli. En ehtinyt siinä tehdä isompaa enkä pienempää jutskaa niin mamma alko höösäämään että ruoan jälkeen pitää käydä heti takapihalla ettei tule liikaa painetta. No kyllä se luonto tollaset asiat huolehtii, ei siinä mamma tarvittais.

Ei antanut periksi mamma. Meitsi kun oli syönyt aamupalan niin käski kuistin ovelle ja yritti houkutella takapihalle. Ei hotsittanut kun kirsuakin paleli kun pikkasen ovesta nuuhkasin. Sinnikäs on tuo mamma, lähti jääkaapille ja haki kalkkunaleikkeen. Semmosen laittoi kuistin oven ulkopuolelle ja meitsihän lankesi ansaan. Metsästysvaisto heräsi ja riensin leikkeen perään.

Sitten kun ovi meni takana kiinni niin tajusin että mammahan huiputti meitsin pihalle asioille. No kun kirsua muutenkin pikkasen paleli niin suostuin menemään siihen takapihan patiolle.
Mamma yritti oven raosta huudella että ei Nero siihen patiolle,  siitä menee pinta kun pissi menee lumen läpi ja syövyttää !

Arvatkaa uskoinko mammaa, no en. Siitä patiolta oli lyhyt matka taas sisätiloihin lämmittelemään ja olinhan ollut uskollinen lemmikki kun tein ulos jutskia vaikka oli tommoset pakkaset.

Pirtsakkaa pakkaspäivää kaikille. Isännän kanssa katsellaan äksöniä telkusta kun mamma menee kampaajalle. Illalla on juhlat ja mamma alkoi jo eilen keräilemään juhlavaatteita pöydälle. Mammaa ei ole  kutsuttu juhliin vaan se on semmonen avekki isännälle. En tiedä mikä on avekki, ehkä mamma joutuu kantamaan isännän ruokalautasta."En todella mene lenkille tai takapihan pissille tollasella pakkasella"


"Ai jogurtin jälkeen on pakko mennä takapihalle ?"

"Älä mamma unta näe...ei ole bulldogin kelit tämmöset pakkaset !"


"Aika katala mamma kun houkutteli meitsin kalkkunaleikkeellä ulos"

"Ai pakko käydä pissalla ?!"

"Ehheh....selvä sitten mamma...käskystä...hehe"


"Ällällällälläl...en kuule mamman patio kieltoja...."


"Siinä ne on mamman juhlavaatteet oottanut eilisestä saakka, pikkasen laitan bulldogin karvoja niin muistaa että kotona odottaa lemmikki iltapalaa"


"Mamma kampaajalla ja silloin äijien laatuaikaa ilman höösäämisiä"

16 kommenttia:

 1. Hihi, olet sinä aika veijari, Nero! Pakkanen vei kuulon, kun mamma yritti kieltää patiolle suihkaisun. Ja tuo on kirjaimellisesti Neronleimaus, kun laitoit mamman juhlamekkoon vähän bulldogin karvoja muistuttamaan kotona odottelevasta lemmikistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näillä keleillä patiota kauemmas voi vaatia suihkuttelemaan, pitäis mammankin se nyt hyväksyä
   t. Nero

   Poista
 2. Kukkaa ee tykkee suhhuutella pakkasessa. Johan siinä liri kuarelle jiätyy! Hienot on vermeet mammas varanna juhliin. Näättää varmaannii oekeen tyylikkäältä ja kaaniilta. Äet siunustelj nuita korkoja. Pitäsj kuulema mielellään itehhii tuommosija. Jos niät pysysj pystyssä. Nyt ee ies huopikkaessa :) Pysyhhän sulana kamu, huomenna jo laahtuu ilima!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se ilma lämpeni mut hirvee lumimyräkkä, edelleen joutuu tekemään patio-jutskia ja sulkemaan korvat mamman komentelulta
   t. Nero

   Poista
 3. Ymmärrän niin hyvin tuon ulkoilutuskan! Mietin tänään, että auttaisko, jos ulkoillessa olisi toppavaatteiden lisäksi vielä untuvapeitto pään päällä sillä lailla haamumaisesti. Ehkä säkin voisit vetäistä palttooksi vaikka tuon isännän viltin, jotta tarkenisi mennä patiota edemmäs pisulle?

  Hauskoja avekkibileitä emännälle! Toivottavasti ei juutu mihinkään kinokseen noissa korkkareissa, jotka ovat taas kyllä tosi päheät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ehdottaisin meille lemmikkikoirille sisävessaa tällaisia kelejä varten. Eiköhän se mamma sellaisen osta jos vaan joku sellaisen keksii ja tekee.
   t. Nero

   Poista
 4. No ei meidänkään mielestä voi enempää vaatia, kuin että jos olet jo talon seinien ulkopuolella, niin sitten vain loraus sinne minne sen kiireimmin saa ja on lyhin matka sisään! Hätä ei lue (mamman) lakia! Ja muutama bulldogin karva juhlapuvun rintamuksessa tekee vain hyvää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvissä ajoin tuli mamma juhlista kotiin eli ne bulldgokin karvat mekossa toimi !
   t. Nero

   Poista
 5. Ei tosiaan ole helppoa olla bulldoggi, kun pitää mennä ulos pakkasellakin! Meidän kissojen ei pidä mennä, mutta jutskista kyllä meidänkin ihminen höösää ankarasti. Se kaivelee meidän hiekkistä ihan jatkuvasti, ja jos ei muka ole tullut riittävästi pienempää jutskaa, niin aina heilahtaa koppa ja mennään eläinlääkärille. Mikähän niitä niissä jutskissa niin kiinnostaa?

  Niin ja sitten se kanssa sanoi, ettei voisi tuolleen kerätä juhlavaatteita esille, kun niiden päälle menisi kissoja ja niissä olisi sitten ainakin puoli kissallista karvaa. Siitä me ei Figon kanssa tiedetä mitään. Ei oo näkynyt mitään karvastelevia kissoja meillä (me ei karvastella Figon kanssa ollenkaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On teillä kissoilla....no kissanpäivät kun on sisävessat !
   Joskus oon ittekin haaveillut että olis kiva hypätä pöydälle kurkkimaan mutten ole niin ketterä kuin kissa niin jäännyt vaan haaveeksi
   t. Nero

   Poista
 6. Voi että tuo eka kuva. Kyllä tekisi niin mieli vähän hipelöidä noita lörppähuulia <3 <3

  Kylläpä on mammallasi ihana juhlahame, sekä kengät ja käsilaukku. -Ja helmetkin vielä. Tyylikästä.

  Jaa että olisi tarvinnut jonnekin pidemmälle lähteä asioille. Ei muuta kuin pakkasessa patiolle vaan :)

  VastaaPoista
 7. Patiota kauemmas en paukkupakkasilla suostu menemään, se pitää mammankin vaan hyväksyä kun on lemmikin hankkinut
  t. Nero

  VastaaPoista
 8. Sul on kyl komeen pitkät koivet, kuamahyvä, mut yhtä lyhyt turkki ku meilläkin, et eipä ihme, jos et haluu lähtee kovin kauaks pihalle ilman takkivarustusta. Onneks pakkaset ei kestä pitkään ja taas meno maistuu. Oliks äipälläs kähee ilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin se mamma pärjäs siellä juhlissa ja tuli hyvissä ajoin kotiin antamaan meitsille iltapalaa
   t. Nero

   Poista
 9. Näytti olevan mammalla upeat juhlakengät odottamassa! Toivottavasti ei ollut nyt liukasta, kun piikkareilla kulki.
  Kummallisia nuo emännät. Ensin tahtovat meidät pihalle ja sitten siellä ei saa tehdä jutskia siihen mihin tahtoo. Onneksi sulla oli kuulo pois päältä! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsi on opppinut isännältä sen valikoivan kuulon
   t. Nero

   Poista