sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Kansallispuiston lenkki


Tänään on ollut hieno lenkkeilysää. Meitsi vei pitkästä aikaa koko lauman Kansallispuiston lenkille. Se Kansallispuisto on aika lähellä meitsin kotia, ihan vaan yhden pellon poikki ja sitten parisataa metriä metsäpolkua ja sitten se alkaa. Mamma ei uskalla lähteä Kansallispuiston lenkille ilman isäntää kun se on ihan varma että karhu tulee just silloin vastaan. Meitsi ei taas uskalla lähteä mamman kanssa kahdestaan sinne lenkille koska mamma yrittää väkisin kiskoa hihnasta väärään suuntaan. Antais vaan meitsin suunnistaa niin ei oltais niin paljon väärillä poluilla.

Tänään mamma usko koko lenkin ajan meitsin ohjeita kun suunnistettiin. Tai ei se ehkä ois heti uskonut mutta kun isäntä vahvisti polkujen risteyksessä että mennään vaan meitsin perässä niin pysytään oikealla reitillä.

Heh, lenkin loppupuolella juostiin koko porukka. Mamma ja meitsi kyllä välillä juoksee mutta isäntä ei tykkää siitä lajista. No mamma oli tänään ihan ihmeissään kun isäntä ehdotti että voitais vaikka juosta loppumatka. Juostiin hyvässä tahdissa koko porukka ja mamma ei aavistanut että isännällä ja meitsillä oli kiire katsomaan vormulaa. Hyvin ehdittiin kotiin just ennen vormulaa ja mamma hoksasi kun autot asettui lähtöruutuihin että ilmankos isäntäkin halus juosta. 

Vielä yks juttu, isäntä kävi tänään nappulakaupassa ja toi meitsille tuliaisen. Se on kirahvi ja se hymyilee koko ajan niin nyt sen nimi on Hymy. 

"Toivottavasti mamma sulla on hyvä syy miksi herätit kesken päiväunien ! Ai Kansallispuiston lenkille, hyväksytään !"


"Voinko ottaa Hymyn mukaan lenkille ? Kato mamma meitsilläkin on nätti hymy !"

"Moi Eetu pitkästä aikaa ! Ai jaa teikäläinen oli Kansallispuistossa, meitsikin vie lauman sinne"

"Meitsi ei pääse ikinä sinne Kansallispuistoon mamman kanssa kahdestaan kun se pelkää karhuja vaikka meitsi on mukana"

"Pssst….ihan vaan meidän kesken Eetu....nyt tuli kiire kun pitää ehtiä isännän kanssa kotiin katsomaan vormulaa"

"No niin täällä sitä ollaan Kansallispuistossa….kato mamma ei näy karhuja ei..."


"Mihin suuntaan mamma tästä suunnistaisit jos haluaisit kotiin ? a) sun oikealle b) väärään suuntaan ?"


"Voi tota mammaa....siellä se vielä seisoskelee ja ihmettelee meitsin arvoitusta...tulis nyt vaan perässä"


"Mamma mihin suuntaan tästä lähtisit...?"


"Okei mamma helpotetaan pikkasen...oikea suunta on se minne meitsin kirsu osoitttaa"


"Älä nyt mamma ihmettele vaikka isäntäkin haluu juosta....se on varmaan tuo Kansallispuiston raikas ilma ja luonto kun saa ihmisen koittamaan rajojaan"

"Hyvin isäntä ehdittiin....kannatti juosta.....joo mamma täällä olkkarissa ollaan ja vähän sivusilmällä vilkuillaan vormulaa"


10 kommenttia:

 1. Aika velmuja olitte, sinä ja isäntä, ovelasti juonitte itsenne formuloita katsomaan metsäseikkailusta. Samanlainen karhujen pelkääjä on Palvelijatarkin. Ihan pikkupikkumetsikössäkin Se on varma, että jonkun isomman kiven takana lymyilee karhu tai susi. Kettuja ollaan oikeasti nähty pari vuotta sitten, mutta niitä eukko ei pelkää.
  Nyt on sullakin Hymy! Mullahan on elävä Hymy, se pikkueukon koira ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tää meitsin Hymy ole niin suloinen kun pikkueukon oma mutta on tälläkin nauru on herkässä
   t. Nero

   Poista
 2. Eeköpään liene jo karhut paeskaatunna talaviunille. Ee tarvihe mammas ennee niitä pelätä.
  Kyllä neon immeesten suuntavaestot sevverra huonot että hyvä on antoo meejjän neovvoo tietä. Meelläe äet eksyy joskus jo takapihallahhii:)
  Ovelasti teittä isännän kansa että kerkisittä vormuloeta kahtommaan. Vaekkee sielä kilipaeluissa taenna oekeen hyvästi käävväkkää...olin kuulovinanj jottae tiälä isännän mutisovan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma on ihan varma että karhu voi herätä talviunilta jos mamma astuu vahingossa sen pesän päälle...niin sen takia se pelkää talvellakin niitä.
   t. Nero

   Poista
 3. Joo, toi eskytys on jotenkin tuttua meilläkin, onneks oot kuoma kartalla. Meillä pelätään susia, teillä karhuja, kyl me kuiteskin kaikki mahutaan mettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo eiköhän ne sudet ja karhut meilläpäin liiku jossain kauempana metsässä, mamman mielikuvituksessa ne on ihan nurkan takana
   t. Nero

   Poista
 4. Ei kai noin ison koiran kanssa tarvitsisi pelätä maailmassa mitään muuta kuin, että myöhästyy formuloilta. Kyllähän sinä suojelisit mammaa karhuilta ja osaisit oikean tien kotiinkin, mutta mukavampi tietysti lenkkeillä koko porukalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo perhelenkit (myös ne kaupasta ostettavat) on parhaita !
   t. Nero

   Poista
 5. Voi ei, vormulaa! :-o Mäkin jo ehdin ihastella, että onpas teillä sporttinen perhe, kun suunnistatte juosten läpi kansallispuiston. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamman kanssa on jatkettu juoksulenkkejä, isäntä siirtyi vormulan jälkeen takaisin kävelyyn.
   t. Nero

   Poista