sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Edustustehtävissä


Meitsi on ollut viikonloppuna pikkasen kiireinen kun on ollut edustustehtäviä. Mamma ja isäntäkin pääsi mukaan kun meitsi sai kutsun kylään. Onhan se hyvä että ne on mukana kantamassa eväitä jos tulee pitkä illanvietto. Joo ja mamma otti meitsille viltinkin mukaan etten sitten hypi sohvapaikaikoille. 

Oli superhyvä palvelu kun tasan kello viisi tultiin hakemaan. Sen kyläpaikan isäntä tuli autolla kuskaamaan. Nousin heti pihalla takatassuille ja pesin sen naaman kiitollisuudesta. Sen jälkeen auton takaluukun ovi aukastiin ja meitsi pääsi ykkösluokkaan matkustamaan. Mamma, tuliaiset ja meitsin tarvikkeet oli takapenkillä ja isäntä kuskin vieressä.

Oli kiva ilta ja sain kyläpaikan emännältä juustoa alkupalaksi. Oli oikein hyvin kypsynyttä ja maukasta. Rapsutuksia tuli kaikilta ja niitä riitti koko illalle. 

Ainut häiritsevä tekijä oli mamman vakoilu. Se käänteli sitä päätään vähän väliä meitsiä kohti ja kailotti että Nero Nero ei sitten sohvalle. 

Aika myöhään meni, ehdin ottaa pienet tirsatkin kylässä siinä vaiheessa kun mamma alkoi väsähtää eikä enää jaksanut kailottaa niin kovalla äänellä.

Yöllä tilattiin taksi kotimatkaa varten. Mammakin piristy uudelleen siellä ulkona taksia odottaessa ja alkoi selostamaan että mistä päin se taksi tulee ja kuinka kauan arviolta kestää. Taksissa oli kiva kuski ja se kyseli meitsin rotua. Sano vielä kun oltiin omassa pihassa että onpas rauhallinen kaveri, eikä tarkottanut mammaa.


"Onko mamma vielä kauan ennen kuin kello on viisi ja meitsiä tullaan hakemaan sinne 
kylään ?"

"Ai niin pitääpä pestä jalat että on siisti bulldoggi sitten kylässä"

"Odottavan aika on pitkä..."


"Onko nyt varmasti kaikki mukana ? Älä nyt mamma vaan unohda huulipunaa ettei tarvii isännän lähteä kesken illan taksilla hakemaan"


"Ethän mamma oo hankkinut taas pahoja tuliaisia niin kuin sinne Kissatädille ?"


"Jeeeee sieltä noutokuljetus saapuu !"

"Tasaista kyytiä on, ei oo sitä kengurupensaa niin kuin mamman autossa"


"Ai meitsille on oikein juustoalkupalat, kuulostaa lupaavalta kyläreissulta"

"Pääruokana omia nappuloita"

"Jälkiruokana pekonikuorrutettu luu"


"Pikkasen kyllä alkais jo ramasemaan jollei toi mamma kailottas niin kovalla äänellä. On niin innoissaan ettei edes huomaa että huulipuna on kulunut pois ja tilalla on punaviiniviikset"

"On tää pelkkä viltti kyllä aika kova makuu-alusta jos meitsiltä kysytään..."


"Ei tuota urheilua voi koskaan liikaa tulla telkusta"


"Mitä sanoit mamma.....ai kuka lupasi sohvalle..."No duoda duoda….ei nyt varsinaisesti luvannut mutta talon emäntä kysy että onkos Nerolla pikkasen kova alusta tuo pelkkä viltti"


"Meitsi ymmärsi että se oli niin kuin lisenssi sohvapaikalle"12 kommenttia:

 1. Kylläpä olitkin viksu ja toivottu kylikäs, Nero, ja noin hianosti osasit käyttäytyä. Ja toki se on sohvalle kutsu, ku kysytään, että onko viltin päällä kova kölliä. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, osaan lukea ihmisten signaaleja ja se että joku on huolissaan kovasta makuualustasta tarkottaa että saa vaihtaa paikkaa.
   t.Nero

   Poista
 2. Kyllä sulle kyläkutsuja satelee, kun olet täysin salonkikelpoinen herrasmies, Nero. Minä huomasin eilen punaviiniviikset Palvelijattarella, kun se tuli teatterin jälkeen minua hakemaan kotiin naapurista. Onkohan se uusi naisten muoti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niitä punaviiniviiksiä on sielläkin liikenteessä, on se sit varmaan joku muoti-ilmiö.
   t. Nero

   Poista
 3. Mukavalta kuulosti tuo kyläreissu! Kiva, että mamma ja isäntäkin oli mukana, kun onhan se aina mukavampi koko porukalla kyläillä. Tarjoilut oli ensiluokkaiset ja onneksi pääsit vähän sohvallekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valittamista, oli tosi kiva kyläreissu voin mennä toistekin.
   t. Nero

   Poista
 4. Sinnoot taenna olla sielä se kunniavieras :) Alakupalat het tarjottu ja sohvalla köllöttely siinä kansa. Arvovierastahan ee passoo lattijalla makkuuttoo. Omijjaan oot nuissa evustushommissa ku oot tuommonen herraskoera ja ossoot viksusti käättäätyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja semmoset ihmiset kun ymmärtää koiran tunteita ja toiveita
   T. Nero

   Poista
 5. Olipas kiva kyläpaikka, ja hienosti osasit edustaa, mitä en kyllä ollenkaan epäillyt. <3 Harmi, ettei tuo sun jättikamu päässyt mukaan. No, ehkä seuraavalla kerralla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma yritti ehdotella että Jätti mukaan mutta isäntä toppuutteli...ois tarvinnut paluumatkalle tilataksin.
   T. Nero

   Poista
 6. Voi kun oliskin mahtavaa, jos Nerokin voisi tulla joskus tänne kissatädille kylään ja katsella kun sen manna ja kissatäti tanssii ysärimusaa ! Molemmilla olisi ne punaviiniviikset ja se kälättäisi kokoajan tosi kovaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, jopa tällainen bulldoggi osaa kuvitella kissatädin ja mamman ysäritanssit punaviiksillä varustettuna.
   t. Nero

   Poista