keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Asennushommissa


Kerrankin tapahtuu jotakin myös keskellä viikkoa. Isäntä oli tänään aamupäivän kotona ja emäntä iltapäivän lomalla. Ei ne ihan huvikseen kotona viettäneet aikaa vaan sen takia kun tänään asennettiin jotkut ilmapumput. No ei se isäntäväki edes itse niitä asentanut vaan olivat meitsin seurana kun tuli asennusmiehet. Meinasivat että meitsiä jännittäis liikaa kun kaksi vierasta ihmistä kolistelee päivän täällä.

Olishan se riittänyt kun olis isäntä tai emäntä ollut vartin kotona ja esitellyt ne asentajat. Meitsi olis kyllä pärjännyt sitten koko päivän kun vaan asentajat olis vuorotellen rapsutelleet ja ehkä välillä pieniä herkkupaloja tarjonneet.

Pikkunen suunnitteluvirhe kävi isäntäväelle kun eka vuoro oli isännällä ja iltapäivävuoro mammalla, olis pitänyt olla toisinpäin. Meinaan  asentajat kun oli saaneet urakan valmiiksi niin ne alko näyttämään mammalle niitä kaukosäätimen käyttöohjeita ja valikkoja. Molemmat ilmapumput on erilaisia kun mamma ei halunnut olkkariin rotiskoa vaan piti olla pieni ja näkymätön.

Kaksi erilaista ilmapumppua, kaksi erilaista kaukosäädintä ja valikkoa. Kuulin kun mamma alko hymisemään jo ekan säätimen ohjeistuksessa, siinä kohdassa kun asentaja alkoi näyttämään niitä vaihtoehtoja. Oli puhallusta eteen ja sivulle, kosteudenpoistoa ja automaattisäätöä ja vaikka mitä.
Mamma hymisee aina kun se ei ymmärrä eikä jaksa keskittyä


Toisen säätimen kohdalla mammalla oli hyminän lisäksi harhaileva katse. Semmonen katse sillä on aina kun ei jaksa enää ollenkaan kuunnella.

No onhan onneksi ne manuaalit mistä isäntä voi sitten tarkistaa ohjeet.

"Pitää kuunnella korva tarkkana kun asentajat tekee pihalla hommia"

"On ne vilkkaita asentajia kun ei meitsi meinaa pysyä mukana"

"Kato mamma se rotisko on jo valmiina !"
"Ja nyt on mammankin pumppu seinällä!"
"En mamma osaa auttaa rotiskon säätimen  kanssa, meitsi on koira !"


"Ai eikö tämä olkkarin säädinkään usko mamman käskyjä..."
"No vaikka oon koira niin sen verran arvaan että se pitäs ehkä suunnata siihen puhaltimeen eikä takapihan kukkapenkkiin"

12 kommenttia:

 1. On se hyvä kun olet seurannut toimitusta silmä ja korva tarkkana (varsinkin korva =D). Jospa kumminkin osaisit neuvoa mammaa niiden kaukosäätimien toiminnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mamman neuvominen on niin pitkää ja uuvuttavaa, delegoin isännälle
   t. Nero

   Poista
 2. Siis teijän mamma ja meijän äippä on ihan samiksia, mitä tukee teknisiin vempaimiin, joo. Toista ME miähet... ;)

  VastaaPoista
 3. Eiköhän mamma opi käyttämään kaukosäätimiä, kun aikansa painelee vuorotellen kaikkia nappuloita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä sisätiloissa voi vuodenajat vaihdella aika vilkkaasti kun mamma säätelee tollasta lämpöpumppua
   t. Nero

   Poista
 4. Ee oo tiäläkkää mittää hajuva immeesellä nuihen siätimiin ja muihen kansa. Vaekka meellä onnii paljo yksinkertasempi se siäjin ni on sennii kansa äetillä miettimistä :)Vuan yksinkertanehhan tuo on äettii :D
  Onneks niissä on ne kirjalliset ohjeet. Ja sinähä oot hienosti valavonna asennushommat ni jottae on kuitennii mielees jiännä.Tarvittaissa ossoot kuitennii jelepata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tarvittaessa tassulla painaa oikeata nappulaa jos mamma ei erota jäähdytystä lämmityksestä
   t. Nero

   Poista
 5. Mulla alkoi katse heti lasittua, kun näin nuo kaukosäätimet!! :-o Piti siirtää pupillit äkkiä oikealle sun kuonoon, niin värit palasivat taas maailmaan ja elämä jatkui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammakin aina mieluummin tuijottaa mun kirsua kun jotain teknisiä ohjeita
   t. Nero

   Poista
 6. No huhhuh, onneksi meillä ei ole tarvetta ilmalämpöpumpulle. Palvelijattaren pään kovalevy on ihan tiltissä jos pitää TVn kaukosäätimen ja kameroiden sekä kännykän lisäksi vielä oppia joku lisäsäädin. Kahvinkeitinkin tuppaa tuottamaan vaikeuksia noiden mainittujen lisänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi säätimet on kuulemma kaikki miesten hommia, sanoo mamma
   t. Nero

   Poista