lauantai 26. marraskuuta 2016

Pillerin piilotusta


Meitsillä on ollut vilkas loppuviikko. Tarkemmin sanottuna aineenvaihdunta on ollut tavallista vilkkaampaa, mamma kutsuu sitä ripuliksi.

Mamma on ollut huolissaan ettei tule bulldogille nestehukkaa ja aloitti meitsille erikoisruokavalion. Se on herkkua...keitettyä kanafilettä, kanalientä, riisiä, kermaviiliä ja raejuustoa. Siinä on vaan yksi pitkä miinus, se pilleri minkä mamma aina yrittää piilottaa sinne sekaan. Kuulemma pilleri kovettaa vatsaa.

Meitsi on kehittänyt monta jemmaa poskessa sille pillerille, siellä on helppo säilyttää niin kauan kun mamma lopettaa kyttäämisen ja kääntää selän. Sitten sen pillerin voi vaikka sylkäistä viltin mutkaan, mamma ei huomaa kun se puistelee viltin  kuistilla ja  pillerin pihalle. Se on sitä elämän kiertokulkua.

On se mamma toisestakin asiasta huolissaan kun meitsillä on ripuli, nimittäin kodin matoista. Se käänsi matot rullalle kun menivät isännän kanssa töihin. Sano isännälle että nyt Nero ei ripuloi matoille vahingossa. Meitsi voi kyllä kertoo ettei ole vahinko jos teen vatsataudissa jutskat matolle vaan ihan tarkotuksella.

Tämä on ollut onneksi semmonen hallittu vatsatauti, koko päivän pärjäsin ja ei tullut mattorullille eikä muuallekaan mitään ylimääräistä. Mamma nuuskutteli heti ovesta tullessa että mitenkäs se Nero täällä pärjää...ja sano ennen kuin edes näki että no nyt on hajusta päätellen tullut iso vahinko jonnekin. No eipä ollut, se oli vaan ihan hallittua ilmanpaineen tasausta ja vatsataudista johtuen  tavallista enemmän aromeja.
"Mamman tekemässä bulldogin erikoisruokavaliossa on paljon kanaa ja lientä riisipedillä"


"Loppusilauksen antaa hyla kermaviili"

"Ja sitten alkaa se pillerin piilotus"

"Ensin pilleri murskataan, tai ainakin yritetään"

"Sitten se kahteen osaan murskattu pilleri sirotellaan annokseen"


"Sitten vielä hämäykseksi tilkka kermaviiliä ja pillerin piilotus lusikkaa käyttäen"

"Mamma ei millään pahalla mutta se pillerin puolikas näkyy tänne saakka, hyi"


"No syödään nyt siitä pillerin puolikkaiden ympäriltä, hyvää on"

"Nyt se mamma käänsi selän....pilleri posken mutkaan..."

"Tuossa takahampaan ja poskinahkan välissä on hyvä piilo pillerille...."

"Joo mamma,  kiltti bulldoggi söi molemmat pillerin puolikkaat !"

"Nyt se mamma lähti, ensin pillerin piilotusta viltin mutkaan ja sitten kuuntelemaan mamman ohjeet ripulipäivää varten"

"Kjeh...kjeh...tässä on kyllä hankala tehdä jutskat kun on niin kapealla rullalla"

"vitsi...vitsi..."


"hmmppphhh.....tässä on parempi asioida jutskan yllättäessä..."

"hehe mamma, vitsi taas !"


14 kommenttia:

 1. Onpa kurjaa, että maha reistailee! Mutta kiva, että olet saanut lohdutukseksi maukasta ruokaa. Olkoonkin, että siellä on joku ikävä pilleri piilotettuna... Parempaa vointia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi keitetty kanafile on mun herkkua, sitä vois syödä vaikka joka päivä
   t. Nero

   Poista
 2. Voe pahalaenen mahan kansa! Pikasta paranemista kuomahyvä! Tosin ee kyllä oo nuissa ripaskaevväessä valittamista. Nielehhän vuan suosijolla kuitennii ne liäkkeet. Äet mulle koettaa huijjata liäkkeet aena jonnii kanampalan sisään ku tietää että ne jiäpi muuten kuppiin, vuan suapihan ne heleposti siitäe sumplittuva poekkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nuo ihmiset osaa olla niin ovelia etteikö ne pillerit sieltä ruoasta aina löytyis, en viitsi vaan aina pahottaa mamman mieltä ja ihan salaa vaan sylkäsen pillerin viltin mutkaan
   t. Nero

   Poista
 3. Voihan kepuli, kun sulle tuli ripuli. Toivottavasti tilanne on nyt hallinnassa. Palvelijatar laittaa lääkkeet täysin murskattuina esim. jauhelihan sisälle. Sitähän ei sieltä millään saa seulottua erilleen. Humps vaan ja pikkulihapullan sisällä oleva jauhe hulahtaa vatsaan. Murskaaminen käy kätevästi siten, että laittaa pillerin talouspaperipalan sisälle ja ruokalusikalla painaa pillerin jauheeksi. Helppoa kuin heinän teko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kikkaa en kyllä mammalle kerro muuten siitä tulee liian hyvä pillerinpiilottaja
   t. Nero

   Poista
 4. Surmeeta tommonen ripaska, kuamahyvä. Onneks näytät olevan jo voiton pualella ja matotkin säästy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä jo maistuis kunnon pihvi ton kanan lisäksi, se on varmaan terveen merkki
   t. Nero

   Poista
 5. Onpa ikävä tauti iskenyt. Onneksi et sentään mattoja tahrinut, -tai sohvaa. Muuten vaan mammaa uunotit =D. Meillä pillerit annettiin aina maksamakkaran sisällä. Aina kelpasi, eikä ehditty kätkeä poskinahkojen sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammaa on onneksi aika helppo uunottaa, ei siinä tarvii edes kertotaulua osata. Maksamakkara kuulosta herkulta, voikun mamma ostas mullekin
   t. Nero

   Poista
 6. Ihan hyviä sketsejä hei Nero, varsinkin toi soffalla istuksiminen ja jutusta puhuminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy pitää välillä omaa talkshowta niin ei näytä kaikki päivät samanlaisilta
   t. Nero

   Poista
 7. Ei ole nyt yhtään naurun asia, mutta pakkohan noille elämän kiertokuluille ja ilmanpaineentasauksille oli vähän hihittää. :) Onneksi sulla ei ole sellaisia pöffättyjä pussihousuja kuin joillain nimeltä mainitsemattomilla karvaturrikateilla. Ei nimittäin ole kiva, jos/kun niihin jää ne vilkkaat aineenvaihdunnalliset jutut. Silloin ei ole vaarassa pelkästään matot vaan huonekalut ja seinätkin... Toivottavasti masu toimii taas eikä tartte kehitellä enää pillerijemmoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos masu on jo parantunut ja päästöt vain sellaista normaalia keskitasoa. Arvaan että noi nimeltämainitsemattomat on Hupsu ja tosi Höpsö :)
   t. Nero

   Poista