torstai 3. marraskuuta 2016

Kylkimyyryä kotiin


Eihän tuo vissiin enää mikään uutinen ole että me saatiin tänne meidän kulmillekin lunta. Eikä sen pitänyt olla uutinen eilenkään kun siitä oli toitotettu teeveessä jo monta päivää etukäteen.

Mamma piti saarnaa isännälle jo aamutuimaan että miksi ei ole vaihtanut autoonsa talvirenkaita.  Mamma lesona toitotti että olipa itse fiksu kun vaihdatutti ajoissa siihen omaan autoon. Niin kuulemma tekee valistuneet ja järjestelmälliset  ihmiset.

Kyllä me isännän kanssa tiedetään että ei se mamma pahalla tarkota kun aina välillä paasaa jostakin asiasta. Se oli eilenkin vaan huolissaan ettei isäntä luistele autolla ja samalla pääsi kehumaan kun oli itse niin hyvin varautunut lumimyräkkään. Vielä ulko-ovelta huusi isännälle että otahan nyt opiksi ja ensi vuonna sitten ajoissa ne talvirenkaat !

Sinne se mamma sujahti kolmen lumihiutaleen sekaan ja autoon, kohti jumppapaikkaa.
Oli vaihtanut oikein toppatakinkin ja laittanut kaulaliinan kun on niin fiksu talveen varautuja.

Tuli sitten iltapäivä ja meitsi katseli ikkunasta kun mamma tuli pihaan. Nosti itsensä, käsilaukun ja jumppakassin autosta.  Pääsi hyvin autosta ylös ja seisomaan vaikka lunta oli tullut monta senttiä ja tuuli kasannut kinoksia.

Mamma lähti kävelemään ovea kohti ja huomasi aika pian että siinä pienessä ylämäessä lähti korkkarit liukumaan ja ei päässyt eteen eikä taakse enää. Se oli aamulla niin keskittynyt isännälle saarnaamiseen että ei huomannut laittaa talvikenkiä, lähti niillä kesäkorkkareilla.

Meitsiä jännitti katsoa kun mamma yritti tulla sitä mäkeä ensin kyykyssä ja sitten kylkimyyryä mutta ei päässyt senttiäkään eteenpäin. Onneksi se antoi kohta periksi ettei vaan kaadu pahasti. Se heitti jumppakassin, käsilaukun ja korkkarit hankeen ja pelkät nailonit jalassa pääsi turvallisesti ylämäen kotiin.

Illalla odotin minkä version kertoo isännälle kotiintulosta, aika hiljasta oli."Mamma päätti eilen uhmata luonnonvoimia ja yritti tulla kesäkorkkareilla,  kylkimyyryllä kotiin"

"Harvoin mamma antaa korkkareille periksi mutta nyt luonnonvoimat päätti toisin"


"Tänään oltiin porukalla lenkillä, talvi oli tullut järvellekin"

"Lenkkeilijöitä ei näkynyt eikä sorsia, kaikki on osanneet varautua ensilumeen ja talveen paitsi mamm....ai niin hys hys isäntä ei tiedä siitä eilisestä kylkimyyrystä mitään..."

"No enhän minä nyt mammaa paljasta, sitä nolottais ihan hirveesti kun isännälle saarnasi niistä talvirenkaista ja itse tuli hangessa pelkät nailonit jalassa kotiin"

20 kommenttia:

 1. Hihi, en minäkään kerro sun mamman nailonsukkatepastelusta kuin ehkä parillekymmenelle lähimmälle kamulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no ihan vaan jos parillekymmenelle parhaalle kamulle kerrot, ei ne jutut siitä vielä leviä
   t. Nero

   Poista
 2. Ou-nou, mahto mamman jalkoja palella, ku hangessa hilppas himaan. Joo. Mut gaumeen korkeita korkkareita teijän mamma pitääkin, vaik on kyl varmalla nätit jalassa, sano meijän äippä hiaman kitkerästi, ku hän kulkee vaan Kuamissa ja Kontioissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma sanoo että niin kauan kun jalat kantaa niin korkkarit on sen kengät, paitsi tietysti meitsin kanssa lenkillä ja jumpassa on semmoset lenkkarit
   t. Nero

   Poista
 3. Voe mammarukka...on ollunna villasukat tarpeeseen tuon hilipasun jäläkeen :) Hienot on nuo korkkarit. Sano äet. Sehhii mielellään semmosija pitäsj jos pysys pystyssä niillä :) Ee niät meenoo aena pysyvä ies lättäpohjillakkaa. Hyvä ettet paljastanna mamman sallaesuutta. Myö plokikamuthan ee juoruta kellekkää siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ploki on niin hyvä paikka kun voi luottamuksella kertoo mamman toilailuista
   t. Nero

   Poista
 4. Näitä aina välillä tapahtuu. Muistan hämärästi nuoruudestani tapahtuman, jolloin pari herrahenkilöä joutui turvautumaan peräti nelivetoon, kun eivät nappastierakengissään pysyneet pystyssä ylämäessä vasta sataneessa lumessa (10 cm) yön pimeinä hetkinä..... Saattoi olla vaikuttamassa joku muukin pieni häiriötekijä lumen lisäksi. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe....just mietin mammaa nelivedolla hangessa...se ei olis nätti näky se...
   t. Nero

   Poista
 5. HRRRRRR! Nyt tuli niin hurjat nailonikylmyyspuistatukset, että täytyy hakea automaatista kuumaa mehua. Ehdottomasti huopikkaat alle seuraavalla kerralla, vaikka onhan nuo korkkarit coolit! (Mutta LIIAN coolit!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma kysyy että onkohan niitä korkkari-huopikkaita missä myynnissä ?
   t. Nero

   Poista
 6. Jukra, sukkasillaan lumessa. Aaaaapuwwa!!! Minulla kipristää varpaita jo pelkästä katselusta. Hienot on kyllä korkkarit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suihkussa se mamma sai varpaat aika nopeesti sulamaan, kaikki hyvin
   t. Nero

   Poista
 7. Pääasia, ettei mamma kaatunut kotiin palatessaan! Jos nyt vähän sukkasillaan sitten joutui hangessa tallaamaankin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehjin nahoin pääsi kotiin, se on tärkeintä vaikka tyyli ei ollut paras
   t. Nero

   Poista
 8. Hah! Noin se usein käy, kun mammat keskittyvät huolehtimaan perheenjäseniä, eritoten ojentaa isäntää. Se on huolenpitoa se. Rakkautta.
  Naisväki on kekseliästä porukkaa. Sukkasillaan ne tontutkin hiipivät...
  Todella kauniita kuvia on mamma ottanut! Ja sinä Nero sovellut niin hyvin kuvattavaksi, fotogeeni, vai miten se parhaiten sanotaankaan. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se mammakin välillä sanoo kun on paasannut puoli tuntia että ihan isännän parasta ajatellen vaan. Rakkautta kovalla äänellä julistaa.
   t. Nero

   Poista
 9. Kyllä sitä joskus voi noinkin käydä, että itseltä jotain unohtuu, kun toisista huolehtii. Onneksi mamma sentään pääsi kotiin, niin pääsit sinäkin ulos. Meillä äippä on jämähtänyt sisätiloihin. Sai keskiviikkona kuumeen eikä ole nokkaansa ulos pistänyt sen jälkeen. Pelkää keuhkokuumeen iskevän, ellei anna parantumiselle aikaa. No, onneksi pojat on kotona, niin minä pääsen ulos. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, nuo lunssat ei oo kivoja,kerro äipälle pikaista paranemista
   t. Nero

   Poista
 10. Nailonllumisukkailussa on se hyvä, että turvotukset kaikkiaa kyllä jaloista kylmän takia.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo vaikka mamma ei myönnäkään että sillä on jalat turpeena aina töiden jälkeen
   t. Nero

   Poista